Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτή την ώρα ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια φοιτητών και μαθητών των τελευταίων χρόνων!

Συγκλονιστική η συμμετοχή 
στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 
στην Αθήνα.

Χιλιά­δες φοι­τη­τές και μαθη­τές, εκπαι­δευ­τι­κοί και εργα­ζό­με­νοι στα ΑΕΙ έχουν συγκε­ντρω­θεί στα Προ­πύ­λαια σε ένα από τα μεγα­λύ­τε­ρα συλ­λα­λη­τή­ρια φοι­τη­τών και μαθη­τών των τελευ­ταί­ων χρό­νων και την πορεία που θα κατευ­θυν­θεί στη Βουλή.

Από τα μεγά­φω­να τονί­ζε­ται η μαζι­κό­τη­τα της πορεί­ας. «Η σημε­ρι­νή μας συγκέ­ντρω­ση είναι συγκλο­νι­στι­κή». «Τα Προ­πύ­λαια έχουν πλημ­μυ­ρί­σει από φοι­τη­τές και μαθη­τές που παλεύ­ουν για το δίκιο τους». «Είναι η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση στην κυβέρ­νη­ση και τους συμ­μά­χους της», «Το δίκιο θα κρι­θεί στους δρό­μους», «το άθλιο νομο­σχέ­διο θα το πάρουν πίσω» ακου­γό­ταν από τα μεγά­φω­να στα Προ­πύ­λαια με τα συν­θή­μα­τα να δηλώ­νουν απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα φοι­τη­τών και μαθητών.

Χιλιάδες ξανά στους δρόμους — Ξεκίνησε η συγκέντρωση στα Προπύλαια — «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο — Δωρεάν Σπουδές»

Ακό­μα περισ­σό­τε­ροι και ακό­μα πιο δυνα­τά στον αγώ­να ενά­ντια στους αντι­δρα­στι­κούς σχε­δια­σμούς της κυβέρ­νη­σης, μαθη­τές, σπου­δα­στές, εκπαι­δευ­τι­κοί, εργα­ζό­με­νοι στα πανε­πι­στή­μια βρί­σκο­νται στο δρό­μο, στέλ­νο­ντας ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα «να μην κατα­τε­θεί το νομο­σχέ­διο» για τα ιδιω­τι­κά πανεπιστήμια.

Ήδη χιλιά­δες φοι­τη­τές και μαθη­τές συγκε­ντρώ­νο­νται στα Προ­πύ­λαια για το μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο και την πορεία που θα κατευ­θυν­θεί στη Βου­λή. Στις εκα­το­ντά­δες αγω­νι­στι­κές απο­φά­σεις των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων σε όλη τη χώρα, σήμε­ρα το πρωί εκα­το­ντά­δες σχο­λεία της Αττι­κής βρί­σκο­νται υπό κατά­λη­ψη με τους μαθη­τές να συμ­με­τέ­χουν στο συλλαλητήριο.

«Όχι στα ιδιω­τι­κά πανε­πι­στή­μια, απο­κλει­στι­κά δημό­σιες δωρε­άν σπου­δές, πτυ­χία με αξία, δου­λειά με δικαιώ­μα­τα» γρά­φει το πανό των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων της Αθή­νας που συμ­με­τέ­χουν μετά από μαζι­κές γενι­κές συνε­λεύ­σεις και κατα­λή­ψεις σε όλα τα ιδρύ­μα­τα της Αθή­νας.

Ακού­γε­ται δυνα­τά το σύν­θη­μα: «Δωρε­άν σπου­δές, πτυ­χία με αξία, η γνώ­ση είναι δικαί­ω­μα και όχι ευκαιρία!».

Στο πλευ­ρό τους δια­δη­λώ­νουν οι μαθη­τές, με το πανό της Συντο­νι­στι­κής τους που γρά­φει «Τους μαθη­τές τους βλέ­πουν σαν να ναι κου­μπά­ράς να πάει να σπου­δά­σει μονά­χα ο λεφτάς. Δεν θα περά­σει!» να ξεχωρίζει.

Τα «παρών» δίνουν επί­σης γονείς, εκπαι­δευ­τι­κοί και εργα­ζό­με­νοι αλλά και οι σπου­δα­στές καλ­λι­τε­χνι­κών σχο­λών, καθώς άρθρο του νομο­σχε­δί­ου προ­βλέ­πει την υπο­βάθ­μι­ση της αξί­ας των πτυ­χί­ων τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο