Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτοκτόνησε ο Λι Σον-κιουν, ο ηθοποιός της οσκαρικής ταινίας «Παράσιτα»

Ο νοτιο­κο­ρε­ά­της ηθο­ποιός Λι Σον-κιουν, διά­ση­μος για τον ρόλο του στην ται­νία Παρά­σι­τα, η οποία είχε θριαμ­βεύ­σει στα Όσκαρ το 2020, βρέ­θη­κε νεκρός και οι αρχές θεω­ρούν πως αυτο­κτό­νη­σε, ανέ­φε­ρε σήμε­ρα το νοτιο­κο­ρε­α­τι­κό εθνι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Yonhap.

Ο 48χρονος ηθο­ποιός εντο­πί­στη­κε νεκρός στο εσω­τε­ρι­κό αυτο­κι­νή­του στο κέντρο της πρω­τεύ­ου­σας Σεούλ, διευ­κρί­νι­σε το Γιο­νάπ, επι­κα­λού­με­νο την αστυνομία.

Ο Λι Σον-κιουν αντι­με­τώ­πι­ζε έρευ­να της αστυ­νο­μί­ας, καθώς τον βάραι­ναν υπο­ψί­ες πως έκα­νε χρή­ση κάν­να­βης και άλλων ψυχο­τρό­πων ουσιών.

Το σκάν­δα­λο κατέ­στρε­ψε την εικό­να του, αυτήν του επι­τυ­χη­μέ­νου ηθο­ποιού, στε­ρώ­ντας του τηλε­ο­πτι­κές εμφα­νί­σεις και δια­φη­μι­στι­κά συμ­βό­λαια, σύμ­φω­να με αρκε­τά νοτιο­κο­ρε­α­τι­κά μέσα ενημέρωσης.

Με τα Παρά­σι­τα γνώ­ρι­σε μεγά­λη επι­τυ­χία, παί­ζο­ντας τον ρόλο του πατέ­ρα πλού­σιας οικο­γέ­νειας τον οποίο εξα­πα­τά φτω­χή οικο­γέ­νεια για να εξα­σφα­λί­σει δουλειές.

Στην τελευ­ταία του ται­νία, με τίτλο Sleep, παί­ζει τον ρόλο υπνο­βά­τη συζύ­γου που τρο­μο­κρα­τεί τη σύζυ­γό του. Παρου­σιά­στη­κε εκτός συνα­γω­νι­σμού στο φεστι­βάλ Καννών.

Είχε εκφρα­στεί μπρο­στά στους δημο­σιο­γρά­φους και στις κάμε­ρες στα τέλη Οκτω­βρί­ου, αφού ανα­κρί­θη­κε σε αστυ­νο­μι­κό τμή­μα στην πόλη Ιντσόν, κοντά στη Σεούλ.

«Ζητώ ειλι­κρι­νά συγ­γνώ­μη που απο­γο­ή­τευ­σα τόσους ανθρώ­πους, εμπλε­κό­με­νος σ’ ένα τόσο δυσά­ρε­στο συμ­βάν», είπε πει.

«Λυπά­μαι για την οικο­γέ­νειά μου, που βιώ­νει τόση οδύ­νη αυτή τη στιγ­μή (…) Για ακό­μη μια φορά, ζητώ ειλι­κρι­νά συγ­γνώ­μη από όλους», είχε προσθέσει.

Η νοτιο­κο­ρε­α­τι­κή νομο­θε­σία για την κατα­νά­λω­ση ναρ­κω­τι­κών είναι δρακόντεια.

Ο πρό­ε­δρος Γιουν Σοκ-γελ κάλε­σε νωρί­τε­ρα φέτος να ληφθούν ακό­μη πιο αυστη­ρά μέτρα για να εξα­λει­φθεί η δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών — σε μια χώρα όπου η πώλη­ση κάν­να­βης επι­σύ­ρει ισό­βια κάθειρξη.

Είναι ενδει­κτι­κό πως προ­βλέ­πο­νται ποι­νές φυλά­κι­σης ακό­μη και για όσους επι­στρέ­φουν στη Νότια Κορέα αφού κατα­νά­λω­σαν κάν­να­βη σε χώρες του εξω­τε­ρι­κού όπου αυτό είναι νόμιμο.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο