Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Α. Τσίπρας: Κοστολογημένο πρόγραμμα με «επίγνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων»

Την… «επί­γνω­σή» του στις «δημο­σιο­νο­μι­κές δυνα­τό­τη­τες και δυσκο­λί­ες» της χώρας, επι­σή­μα­νε ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέ­ξης Τσί­πρας, για το «κοστο­λο­γη­μέ­νο» όπως είπε πρό­γραμ­μα δια­κυ­βέρ­νη­σής του, κατά τη διάρ­κεια δια­κα­να­λι­κής συνέ­ντευ­ξης Τύπου, που παρα­χώ­ρη­σε στο Ζάπ­πειο για να δια­βε­βαιώ­σει επεν­δυ­τές και αγο­ρές ότι προ­τε­ραιό­τη­τά του είναι η δημο­σιο­νο­μι­κή στα­θε­ρό­τη­τα, όπως έπρα­ξε ως κυβέρ­νη­ση αλλά και ως αξιω­μα­τι­κή αντιπολίτευση.

Ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ επι­χεί­ρη­σε να εμφα­νί­σει το κόμ­μα του ικα­νό­τε­ρο από τη ΝΔ, στην επί­τευ­ξη ενός σημα­ντι­κού στό­χου του κεφα­λαί­ου, την από­κτη­ση της επεν­δυ­τι­κής βαθ­μί­δας, η οποία σχε­τί­ζε­ται με την εφαρ­μο­γή των αντι­λαϊ­κών προ­α­παι­τού­με­νων του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης, μετα­ξύ των οποί­ων και η εκτέ­λε­ση των πλει­στη­ρια­σμών πρώ­της κατοι­κί­ας. Απο­δεί­χθη­κε έτσι, για ακό­μα μια φορά, η στρα­τη­γι­κή σύγκλι­ση κυβερ­νη­τι­κού προ­γράμ­μα­τος της επό­με­νης μέρας, ανε­ξάρ­τη­τα της σύν­θε­σης της κυβέρνησης.

Εν προ­κει­μέ­νω, ο Αλ. Τσί­πρας έκα­νε λόγο για «ανα­στο­λή πλει­στη­ρια­σμών», χωρίς να ανα­φέ­ρει για πόσο διά­στη­μα, ενώ δεν ανα­φέρ­θη­κε σε προ­στα­σία της πρώ­της κατοι­κί­ας από τα κορά­κια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λερω­μέ­νη τη φωλιά του καθώς η κυβέρ­νη­σή του εισή­γα­γε την ηλε­κτρο­νι­κή δια­δι­κα­σία ξεσπι­τώ­μα­τος του λαού και θέσπι­σε ως ιδιώ­νυ­μο αδί­κη­μα τις κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς. Όσο για τον λαό που βρί­σκε­ται υπό την δαμό­κλειο σπά­θη των τρα­πε­ζών και των funds όλη αυτή την περί­ο­δο και έχει χάσει ή κιν­δυ­νεύ­ει να μεί­νει στον δρό­μο, ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ αρκέ­στη­κε να πει κυνι­κά ότι «δεν μπο­ρού­με να τους σώσου­με όλους»…

Όσον αφο­ρά στα σενά­ρια της επό­με­νης ημέ­ρας, επα­νέ­λα­βε τα κελεύ­σμα­τα για κυβέρ­νη­σης συνερ­γα­σί­ας των «προ­ο­δευ­τι­κών δυνά­με­ων» και συνε­χί­ζο­ντας να… ξύνε­ται «στη γκλί­τσα του τσο­πά­νη» κάλε­σε το ΚΚΕ να… απο­λο­γη­θεί στους εργα­ζό­με­νους για­τί «λέει ότι είναι το ίδιο μια κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ που θα απο­κα­τα­στή­σει την εργα­σια­κή νομο­θε­σία, τις ΣΣΕ, με μια κυβέρ­νη­ση της ΝΔ».

Ξέχα­σε βέβαια να πει ότι η κυβέρ­νη­σή του, με τον νόμο Αχτσιό­γλου — Βρού­τση κατάρ­γη­σε τις συλ­λο­γι­κές δια­πραγ­μα­τεύ­σεις και καθο­ρί­ζει τον κατώ­τα­το μισθό με υπουρ­γι­κή από­φα­ση, ενώ ακό­μα και ως αντι­πο­λί­τευ­ση ψήφι­σε ένα σωρό άρθρα του απα­ρά­δε­κτου νόμου Χατζη­δά­κη που κατάρ­γη­σε το 8ωρο…

Σχε­τι­κά με τις συνερ­γα­σί­ες, ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ, απο­θέ­ω­σε τις κυβερ­νή­σεις συνερ­γα­σί­ας, ένα­ντι των «αλα­ζο­νι­κών» αυτο­δύ­να­μων, αφή­νο­ντας να εννοη­θεί ότι θα ακο­λου­θού­νταν δια­φο­ρε­τι­κή πολι­τι­κή την τελευ­ταία τετρα­ε­τία αν δεν ήταν τόσο αλα­ζο­νι­κός ο Κ. Μητσο­τά­κης. Φαί­νε­ται ότι οι κυβερ­νή­σεις ΠΑΣΟΚ — ΝΔ — ΛΑ.Ο.Σ., ΝΔ — ΠΑΣΟΚ — ΔΗΜΑΡ, αλλά και η πιο πρό­σφα­τη ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ που φόρ­τω­σαν στις πλά­τες του λαού τα 3 μνη­μό­νια, δεν είναι σκλη­ρά ταξι­κές και αντι­λαϊ­κές, αλλά με κλί­μα… συνεν­νό­η­σης και συνεργασίας.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο