Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βάλαν το λύκο να… συμπαρασταθεί!

«Παπα­δό­που­λοι» στην Ελλά­δα χιλιά­δες – και Γεώρ­γιοι επί­σης, μετα­ξύ αυτών ο αλή­στου μνή­μης δικτάτορας.
Ο λόγος σήμε­ρα για τον δικα­στι­κό υπάλ­λη­λο, πρώ­ην αιρε­τό (αντι­δή­μαρ­χο !!) στο δήμο της Χίου, από­φοι­το κάποιας σχο­λής Ανθρω­πι­στι­κών σπου­δών, που ζήλε­ψε εκτός από τον παρα­πά­νω «Γεώρ­γιο τον μέγα» τον επί­σης δις συνο­νό­μα­το χου­ντι­κό Γεώρ­γιο Γεωρ­γα­λά και ανέ­λα­βε εργο­λα­βι­κά την υπο­στή­ρι­ξη των φονιά­δων της Χρυ­σής Αυγής.
Θα πεί­τε ούτε ο πρώ­τος ούτε ο τελευ­ταί­ος …, σωστά! Αλλά ο εν λόγω τύπος (χυδαί­ος αντι­κομ­μου­νι­στής και ένθερ­μος θια­σώ­της της επι­κίν­δυ­νης και ανι­στό­ρη­της θεω­ρί­ας των «δύο άκρων»), από χτες με τη βού­λα των «πρό­θυ­μων» στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο Βορεί­ου Αιγαί­ου, εκλέ­χτη­κε στην καλο­πλη­ρω­μέ­νη θέση που για πρώ­τη φορά καλύ­φθη­κε εκεί του …«συμπα­ρα­στά­τη του πολί­τη και των επι­χει­ρή­σε­ων»!!
Προ­φα­νώς για­τί ως κρά­τι­στος μετα­ξύ των εκλε­κτών έχει το προ­σόν «πρό­σω­πο εγνω­σμέ­νου κύρους» που προ­βλέ­πει ο νόμος 4623/2019

Η ΛαΣ Βόρειου Αιγαί­ου καταγ­γέλ­λει «το χρο­νι­κό μιας προει­λημ­μέ­νης από­φα­σης - ενός θεσμού που έρχε­ται να λειά­νει τις οξεί­ες γωνί­ες μιας βάρ­βα­ρης πολι­τι­κής, που έχει στο περι­θώ­ριο τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες. Ενός θεσμού που δεν υφί­στα­ται στις περισ­σό­τε­ρες περι­φέ­ρεις και τους δήμους ή η δια­δι­κα­σία εκλο­γής του έχει παγώσει. 

Λα.Συ. Βόρειου Αιγαίου logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μυτι­λή­νη 1/10/2021

 «Βάλαν το λύκο να… συμπαρασταθεί!»

Το χρο­νι­κό μιας προει­λημ­μέ­νης από­φα­σης βιώ­σα­με χτες στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο, με την εκλο­γή του «συμπα­ρα­στά­τη του πολί­τη και των επι­χει­ρή­σε­ων» της Περι­φέ­ρειας Βορεί­ου Αιγαί­ου». Ενός θεσμού που έρχε­ται να λειά­νει τις οξεί­ες γωνί­ες μιας βάρ­βα­ρης πολι­τι­κής, που έχει στο περι­θώ­ριο τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες. Ενός θεσμού που δεν υφί­στα­ται στις περισ­σό­τε­ρες περι­φέ­ρειες και τους δήμους ή η δια­δι­κα­σία εκλο­γής του έχει παγώσει. 

Μια καλο­πλη­ρω­μέ­νη θέση που για πρώ­τη φορά καλύ­φθη­κε και για την περι­φέ­ρειά μας, αφού ποτέ στο παρελ­θόν δεν έχει ορι­στεί συμπαραστάτης.

Στην περι­φέ­ρεια Βορεί­ου Αιγαί­ου όμως καλύ­φθη­κε. Και ο εκλε­κτός είναι:
Ο Γεώρ­γιος Παπα­δό­που­λος, μόνι­μος δικα­στι­κός υπάλ­λη­λος, πρώ­ην αιρε­τός στο δήμο της Χίου, από­φοι­τος της σχο­λής Ανθρω­πι­στι­κών σπου­δών του Ανοι­χτού Πανε­πι­στη­μί­ου, και κυρί­ως λάβροςσυμπα­ρα­στά­της» της φρα­σε­ο­λο­γί­ας των φονιά­δων της Χρυ­σής Αυγής, χυδαί­ος αντι­κομ­μου­νι­στής και ένθερ­μος θια­σώ­της της επι­κίν­δυ­νης και ανι­στό­ρη­της θεω­ρί­ας των «δύο άκρων», όπως προ­κύ­πτει από τα δημο­σιεύ­μα­τά του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης μετά την κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση των φασι­στών δολο­φό­νων του Παύ­λου Φύσ­σα.

ΟΧΙ Φασισμός!Ο λαός των νησιών που έχει πολε­μή­σει και στο πρό­σφα­το αλλά και στο απώ­τε­ρο παρελ­θόν το φασι­σμό έχει κάθε δίκιο να οργί­ζε­ται απέ­να­ντι στην περι­φε­ρεια­κή αρχή που εξα­σφά­λι­σε παχυ­λό μισθό, θέση και ρόλο στον εν λόγο κύριο.
Με αισθη­τή  την απου­σία του από την συνε­δρί­α­ση, σε μια εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία που τον αφο­ρού­σε, -καθ΄ότι βέβαιος για το απο­τέ­λε­σμα, με 18 ψήφους υπέρ , επί 29 παρό­ντων , 5 άκυ­ρων , 2 λευ­κών και 4ων ψήφων υπέρ άλλου υπο­ψη­φί­ου, ο συμπα­ρα­στά­της του πολί­τη στο Β.Αιγαίο είναι πλέ­ον γεγονός…

Μια καλοπληρωμένη θέση που μόνο χρήσιμη για τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου δεν είναι.

Ακό­μα περισ­σό­τε­ρο όταν με τόσα κενά σε οργα­νι­κές θέσεις εργα­ζο­μέ­νων, με  υπη­ρε­σί­ες κυριο­λε­κτι­κά απο­δε­κα­τι­σμέ­νες, η μονα­δι­κή έγνοια μας να είναι η κάλυ­ψη μιας έμμι­σθης θέσης με αμφί­βο­λη χρησιμότητα.
Μετρη­μέ­να τα κου­κιά και προει­λημ­μέ­νη η απόφαση…

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Βορεί­ου Αιγαί­ου, κατήγ­γει­λε και κατα­ψή­φι­σε την επι­λο­γή και την κατά τα άλλα «μυστι­κή» ψηφοφορία.

Το Γρα­φείο Τύπου της ΛΑΣ


ΥΓ:
και προς επίρ­ρω­ση των όσων κατα­μαρ­τυ­ρού­με, επι­συ­νά­πτου­με δύο δημο­σιεύ­μα­τά του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο