Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και γκλομπ απέναντι στους εκπαιδευτικούς

Με γκλομπ και χημι­κά η κυβέρ­νη­ση απά­ντη­σε στα αιτή­μα­τα των εκπαι­δευ­τι­κών για σύγ­χρο­να και ασφα­λή σχολεία.

Τα ΜΑΤ επι­τέ­θη­καν κατά των εκπαι­δευ­τι­κών έξω από τη Βου­λή απρό­κλη­τα και ενώ οι εκπαι­δευ­τι­κοί είχαν ζητή­σει να μπει αντι­προ­σω­πεία τους στη Βουλή.

Νωρί­τε­ρα οι εκπαι­δευ­τι­κοί και μαθη­τές στο πλαί­σιο της κινη­το­ποί­η­σης,  διεκ­δι­κώ­ντας σύγ­χρο­να και ασφα­λή σχο­λεία, επαρ­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση της Παι­δεί­ας και των λει­τουρ­γών της, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν συμ­βο­λι­κή περι­κύ­κλω­ση του υπουρ­γεί­ου Οικονομικών.

Παρά την επί­θε­ση, οι εκπαι­δευ­τι­κοί παρέ­μει­ναν έξω από τη Βου­λή και με την επι­μο­νή τους, εξα­σφά­λι­σαν ότι στις 3 μ.μ. θα γίνει συνά­ντη­ση με την πολι­τι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Οικονομικών.

Σε μια από­πει­ρα τρο­μο­κρά­τη­σης τα ΜΑΤ έχουν περι­κυ­κλώ­σει τα μπλοκ των εκπαι­δευ­τι­κών που έχουν μετα­κι­νη­θεί στο υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών για τη συνάντηση.

Την άγρια επί­θε­ση που δέχθη­καν εκπαι­δευ­τι­κοί έξω από τη Βου­λή, επει­δή διεκ­δι­κού­σαν επαρ­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση των σχο­λεί­ων με βάση τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες, αυξή­σεις στους μισθούς και όχι επι­δό­μα­τα ομη­ρί­ας, κατήγ­γει­λε ο Κοι­νο­βου­λευ­τι­κός Εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, παίρ­νο­ντας το λόγο στη συζή­τη­ση της Ολο­μέ­λειας της Βου­λής, για τον κρα­τι­κό προϋπολογισμό.

Η απά­ντη­ση της κυβέρ­νη­σης στις διεκ­δι­κή­σεις των εκπαι­δευ­τι­κών είναι δακρυ­γό­να και γκλομπ στο ψαχνό, είπε ο Ν. Καρα­θα­να­σό­που­λος, προ­σθέ­το­ντας ότι η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή πάει χέρι χέρι με την καταστολή.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο