Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βέροια: Ομολόγησε η 29χρονη ότι έριξε το μωρό της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα

Ραγδαί­ες είναι οι εξε­λί­ξεις στην υπό­θε­ση θανά­του του βρέ­φους στη Βέροια. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που μετέ­δω­σε η ΕΡΤ, η 29χρονη μητέ­ρα του παι­διού, κατά τη διάρ­κεια της ανα­πα­ρά­στα­σης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σήμε­ρα το πρωί, ομο­λό­γη­σε πως η ίδια πέτα­ξε το 11 μηνών βρέ­φος της στα παγω­μέ­να νερά του φράγ­μα­τος του Αλιάκμονα.

Σημειώ­νε­ται ότι μέχρι σήμε­ρα η ίδια ισχυ­ρι­ζό­ταν ότι επρό­κει­το για ατύ­χη­μα και ότι το μωρό διέ­φυ­γε της προ­σο­χής της και μπου­σού­λη­σε με απο­τέ­λε­σμα να πέσει στο νερό, κάτι το οποίο ανα­κά­λε­σε σήμε­ρα το πρωί, μόλις οδη­γή­θη­κε από τους αστυ­νο­μι­κούς στο φράγ­μα του Αλιάκμονα.

Γύρω στις 10 το πρωί, η 29χρονη έφτα­σε, συνο­δεία αστυ­νο­μι­κών, στο φράγ­μα του Αλιάκ­μο­να, έξω από τη Βέροια, εκεί όπου βρέ­θη­κε νεκρό, στα παγω­μέ­να νερά του, το μικρό κορι­τσά­κι. Η κατη­γο­ρού­με­νη μητέ­ρα, η οποία, μετά την απο­λο­γία της στον ανα­κρι­τή κρί­θη­κε προ­φυ­λα­κι­στέα, με σύμ­φω­νη γνώ­μη εισαγ­γε­λέα, ανα­μέ­νε­ται να περι­γρά­ψει λεπτό προς λεπτό τι ακρι­βώς συνέ­βη εκεί­νη την ημέ­ρα, από τη στιγ­μή που έφτα­σε με ταξί στο φράγ­μα μέχρι που εγκα­τέ­λει­ψε το σημείο, ρίχνο­ντας προη­γου­μέ­νως το παι­δί της στα νερά, όπως της απο­δί­δει το κατηγορητήριο.

Στην απο­λο­γία της, η 29χρονη είχε αρνη­θεί την κατη­γο­ρία της ανθρω­πο­κτο­νί­ας από πρό­θε­ση με την οποία διώ­κε­ται, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι επι­σκέ­φθη­κε το φράγ­μα αφή­νο­ντας το βρέ­φος να παί­ξει στην τεχνη­τή λίμνη της Αγί­ας Βαρ­βά­ρας. «Δεν το έρι­ξα στο νερό. Μπου­σού­λη­σε κι έπε­σε στη λίμνη χωρίς να το δω», φέρε­ται να υπο­στή­ρι­ξε η 29χρονη, ενώ εμφα­νί­στη­κε μετα­νιω­μέ­νη που άφη­σε το παι­δί αβο­ή­θη­το. «Εάν γύρι­ζα τον χρό­νο πίσω θα ήθε­λα να είχα βοη­θή­σει το παι­δί μου», απο­λο­γή­θη­κε, σύμ­φω­να με πληροφορίες.

Στο σημείο της ανα­πα­ρά­στα­σης βρί­σκε­ται δικα­στι­κός λει­τουρ­γός, ενώ η δια­δι­κα­σία βιντε­ο­σκο­πεί­ται από αστυ­νο­μι­κό και η περιο­χή έχει απο­κλει­στεί από αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις. Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της ανα­πα­ρά­στα­σης, η 29χρονη θα επι­στρέ­ψει στα κρα­τη­τή­ρια της Ασφά­λειας Βέροιας, όπου κρα­τεί­ται από τη στιγ­μή της σύλ­λη­ψής της. Η ίδια είχε υπο­βά­λει αίτη­μα για διε­νέρ­γεια ψυχια­τρι­κής πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νης, εξέ­τα­ση που ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θεί τις επό­με­νες μέρες και στη συνέ­χεια θα μετα­χθεί στις φυλα­κές στο πλαί­σιο της προ­σω­ρι­νής κράτησης.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο