Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Ένας εν ενεργεία στρατηγός αναγνωρίζει τον πραξικοπηματία Γκουαϊδό μεταβατικό πρόεδρο της χώρας

Από και­ρό οι ΗΠΑ και οι σύμ­μα­χοι τους έχουν εστιά­σει στην ηγε­σία του στρα­τού προ­κει­μέ­νου να ανα­τρέ­ψουν το νόμι­μα εκλεγ­μέ­νο πρό­ε­δρο της Βενε­ζου­έ­λας Νικο­λάς Μαδού­ρο. Τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες έχουν εστιά­σει στις ένο­πλες δυνά­μεις, γεγο­νός που το ομο­λό­γη­σε ο ακρο­δε­ξιός Γκουαϊ­δό που προ­σπα­θούν οι ιμπε­ρια­λι­στές να επι­βάλ­λουν ως πρό­ε­δρο της χώρας.

Ένας εν ενερ­γεία στρα­τη­γός της Αερο­πο­ρί­ας στη Βενε­ζου­έ­λα, σε ένα βίντεο το οποίο κυκλο­φό­ρη­σε στο Twitter, αίρει την υπο­στή­ρι­ξή του προς τον πρό­ε­δρο Νικο­λάς Μαδού­ρο και δηλώ­νει ότι ανα­γνω­ρί­ζει τον ηγέ­τη της αντι­πο­λί­τευ­σης Χουάν Γκουαϊ­δό μετα­βα­τι­κό πρό­ε­δρο της χώρας.

Στο βίντεο, ο στρα­τη­γός Φραν­σί­σκο Γιά­νες καλεί και άλλους στρα­τιω­τι­κούς να λιποτακτήσουν.

Ο Γιά­νες ανα­φέ­ρε­ται στην ιστο­σε­λί­δα της Ανώ­τα­της Στρα­τιω­τι­κής Διοί­κη­σης, στην οποία υπά­γε­ται, ως επι­κε­φα­λής στρα­τιω­τι­κού σχε­δια­σμού της Αερο­πο­ρί­ας, ενώ υπάρ­χει και φωτο­γρα­φία του.

Στον λογα­ρια­σμό της στο Twitter η Διοί­κη­ση χαρα­κτη­ρί­ζει τον στρα­τη­γό για προ­δο­σία. Ο Γιά­νες είναι ο πρώ­τος εν ενερ­γεία στρα­τη­γός στη Βενε­ζου­έ­λα που ανα­γνω­ρί­ζει τον πρα­ξι­κο­πη­μα­τία Γκουαϊ­δό από τότε που αυτο­α­να­κη­ρύ­χθη­κε πρό­ε­δρος στις 23 Ιανουαρίου.

Ποια μύγα;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο