Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιομηχανία μηνύσεων σε αιρετούς στήνει η Χρυσή Αυγή

Σε προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση από την πται­σμα­το­δί­κη Κέρ­κυ­ρας, καλεί­ται αύριο, Τετάρ­τη, ο περι­φε­ρειάρ­χης Ιονί­ων Νήσων, Θεό­δω­ρος Γαλια­τσά­τος, μετά από την μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά που κατέ­θε­σε ενα­ντί­ον του, ο βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής, Ιωάν­νης Αϊβα­τί­δης, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι: «Με πολι­τι­κή σκο­πι­μό­τη­τα τον απέ­κλει­σε, τελεί­ως αναι­τιο­λό­γη­τα και παρά­νο­μα, από τις εκδη­λώ­σεις στην Κέρ­κυ­ρα για τον εορ­τα­σμό της εθνι­κής επε­τεί­ου για το έπος 1940 και ότι τον εξαί­ρε­σε από τον κατά­λο­γο των επι­σή­μων προ­σώ­πων στην κατά­θε­ση στεφάνων» .

Από τη πλευ­ρά της, η Περι­φέ­ρεια απα­ντά ότι «η κατά­θε­ση μήνυ­σης στον περι­φε­ρειάρ­χη Θ. Γαλια­τσά­το από την Χρυ­σή Αυγή, για την κατά­θε­ση στε­φά­νων, ομοιά­ζει με την εκδί­κα­ση για παρά­βα­ση καθή­κο­ντος του δημάρ­χου Πατρέ­ων, Κώστα Πελε­τί­δη, για­τί δεν διευ­κό­λυ­νε την ΧΑ κατά την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο». Όπως υπο­στη­ρί­ζει «είναι κεντρι­κή επι­λο­γή των φασι­στι­κών — ναζι­στι­κών μορ­φω­μά­των να επι­τί­θε­νται και να οδη­γούν συρό­με­νους στα δικα­στή­ρια, αιρε­τούς που στέ­κο­νται εμπό­διο στη ρατσι­στι­κή τους προπαγάνδα».

Επί­σης, η Περι­φέ­ρεια Ιονί­ων Νήσων, στην ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε, επι­ση­μαί­νει: «Θεω­ρού­με ότι η δίω­ξη που επι­χει­ρεί η Χρυ­σή Αυγή στον περι­φε­ρειάρ­χη είναι βαθιά πολι­τι­κή και εδρά­ζε­ται στη δρά­ση του περι­φε­ρειάρ­χη Ιονί­ων Νήσων, Θεό­δω­ρου Γαλια­τσά­του, για να χτυ­πη­θεί ο ρατσι­σμός και οι από­ψεις που δηλη­τη­ριά­ζουν την πολι­τι­κή ζωή του τόπου μας. Προς επίρ­ρω­ση τού­των, υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι και την 28η Οκτω­βρί­ου 2016, μια χρο­νιά ακρι­βώς μετά την πρώ­τη μήνυ­ση, ο Ι. Αϊβα­τί­δης της Χρυ­σής Αυγής, κατέ­θε­σε νέα μήνυ­ση κατά του περι­φε­ρειάρ­χη Ιονί­ων Νήσων, για την ακύ­ρω­ση της παρέ­λα­σης και κατά του προ­έ­δρου του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου, για­τί δεν ήταν της αρε­σκεί­ας του ο πανη­γυ­ρι­κός που εκφώνησε».

Τέλος, η Περι­φέ­ρεια, καλεί δε τον λαό να κατα­δι­κά­σει κινή­σεις που ξεφεύ­γουν από τα όρια της γρα­φι­κό­τη­τας, καθώς ελλο­χεύ­ει ο κίν­δυ­νος διχα­σμού της κοι­νω­νί­ας, εκφρά­ζει την εμπι­στο­σύ­νη της προς την ελλη­νι­κή Δικαιο­σύ­νη και δια­μη­νύ­ει ότι «οι μηνύ­σεις και οι διώ­ξεις δεν πρό­κει­ται ούτε κατ’ ελά­χι­στο να μας πτο­ή­σουν στην ενα­ντί­ω­σή μας στις ρητο­ρι­κές μίσους και ρατσι­σμού και σε εκεί­νους που τις εκπροσωπούν».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο