Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία: Διορθώθηκε το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε ακύρωση χιλιάδων πτήσεων

Το τεχνι­κό πρό­βλη­μα στον έλεγ­χο ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρί­ας που προ­κά­λε­σε την ακύ­ρω­ση χιλιά­δων ενα­έ­ριων δρο­μο­λο­γί­ων και καθυ­στε­ρή­σεις στις πτή­σεις από και προς τη Βρε­τα­νία τη Δευ­τέ­ρα διορ­θώ­θη­κε και δεν θα προ­κύ­ψει ξανά, δήλω­σε σήμε­ρα ο επι­κε­φα­λής της βρε­τα­νι­κής Εθνι­κής Υπη­ρε­σί­ας Ενα­έ­ριας Κυκλο­φο­ρί­ας (NATS).

Χιλιά­δες επι­βά­τες απο­κλεί­στη­καν στο εξω­τε­ρι­κό μετά την ακύ­ρω­ση τη Δευ­τέ­ρα 1.500 πτή­σε­ων, ενώ η δια­τά­ρα­ξη των προ­γραμ­μά­των συνε­χί­στη­κε και την Τρί­τη. Το γεγο­νός ότι πρό­κει­ται για περί­ο­δο αιχ­μής στις μετα­κι­νή­σεις των ταξι­διω­τών σημαί­νει ότι σε αυτούς που επη­ρε­ά­στη­καν δεν προ­σφέ­ρο­νται εναλ­λα­κτι­κές πτή­σεις για μέρες.

Ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της NATS Μάρ­τιν Ρολφ σημεί­ω­σε σήμε­ρα ότι το τεχνι­κό πρό­βλη­μα προ­κλή­θη­κε από σχέ­διο πτή­σης που δεν ήταν “επαρ­κώς τυπικό”.

Το πρό­βλη­μα αυτό έχει έκτο­τε διορ­θω­θεί, υπογράμμισε.

“Εργα­στή­κα­με απί­στευ­τα σκλη­ρά από την ώρα που απο­κα­τα­στή­σα­με τη λει­τουρ­γία της υπη­ρε­σί­ας τη Δευ­τέ­ρα για να εξα­σφα­λί­σου­με ότι αυτού του είδους το περι­στα­τι­κό δεν θα μπο­ρεί να προ­κύ­ψει ξανά”, δήλω­σε σήμε­ρα στο BBC.

Η Ryanair επέ­κρι­νε την NATS ότι δεν διέ­θε­τε εφε­δρι­κό σύστη­μα. Οι αερο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες αγω­νί­ζο­νται τώρα να βοη­θή­σουν για την επι­στρο­φή των ταξιδιωτών.

Ο Ρολφ πρό­σθε­σε ότι η NATS προ­σπα­θεί να βοη­θή­σει τις αερο­πο­ρι­κές εταιρείες.

“Βρι­σκό­μα­στε σε απί­στευ­τα στε­νή συνερ­γα­σία μαζί τους για να δια­σφα­λί­σου­με ότι τους βοη­θά­με να ανα­κάμ­ψουν όσο πιο γρή­γο­ρα μπο­ρούν και όσο πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κά μπο­ρούν”, κατέληξε.

Ο επι­κε­φα­λής της Διε­θνούς Ένω­σης Αερο­με­τα­φο­ρών (IATA) Γουί­λι Γουόλς δήλω­σε παράλ­λη­λα σήμε­ρα στο BBC ότι το κόστος του προ­βλή­μα­τος αυτού για τις αερο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες είναι πιθα­νόν να φτά­σει περί τα 100 εκα­τομ­μύ­ρια στερ­λί­νες (περί­που 116 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ).

Πάνω από 1.500 πτή­σεις ακυ­ρώ­θη­καν τη Δευ­τέ­ρα –δημό­σια αργία σε τμή­μα­τα της Βρε­τα­νί­ας και μια από τις μέρες με μεγά­λη ταξι­διω­τι­κή κίνη­ση, καθώς οι σχο­λι­κές δια­κο­πές πλη­σιά­ζουν στο τέλος τους –όταν οι ελεγ­κτές ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρί­ας ανα­γκά­στη­καν να εισά­γουν χει­ρο­κί­νη­τα τα σχέ­δια πτή­σε­ων μετά το τεχνι­κό πρό­βλη­μα που έπλη­ξε τη δυνα­τό­τη­τα αυτό­μα­της επε­ξερ­γα­σί­ας των σχε­δί­ων πτή­σε­ων. Αυτό είχε ως απο­τέ­λε­σμα χιλιά­δες επι­βά­τες να μεί­νουν καθη­λω­μέ­νοι σε αερο­δρό­μια στην Ευρώ­πη και πέραν αυτής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο