Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στον Έβρο: Ισχυρές οι αναζωπυρώσεις στο χωριό Κοτρωνιά

Εκτός ελέγ­χου είναι η κατά­στα­ση στο χωριό Κοτρω­νιά στον Έβρο, το οποίο εκκε­νώ­θη­κε χθες, καθώς οι φλό­γες από τη μεγά­λη φωτιά που μαί­νε­ται για 12η μέρα το έχουν περικυκλώσει.

Μεγά­λος αντί­πα­λος των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων οι άνε­μοι, οι οποί­οι δυνά­μω­σαν τις τελευ­ταί­ες ώρες, σύμ­φω­να με την ΕΡΤ.

Το μεση­μέ­ρι της Τετάρ­της έλα­βαν χώρα μεγά­λες ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις, οι οποί­ες πήραν έκτα­ση εξαι­τί­ας των εντά­σε­ων των ανέ­μων. Η φωτιά, σύμ­φω­να πάντα με την ΕΡΤ, βρί­σκε­ται πλέ­ον λίγα μέτρα από τα πρώ­τα σπί­τια του χωριού, το οποίο έχει εκκε­νω­θεί προ­λη­πτι­κά από τους λίγους κατοί­κους του την Τρί­τη το από­γευ­μα μετά από μήνυ­μα του 112.

Μάλι­στα, ζητή­θη­κε από τους δημο­σιο­γρά­φους να απο­μα­κρυν­θούν προς το Σου­φλί λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Οι πυρο­σβέ­στες δίνουν μάχη από τα ξημε­ρώ­μα­τα, όμως δεν έχουν κατα­φέ­ρει να θέσουν υπό έλεγ­χο τη φωτιά. Η Κοτρω­νιά έχει ελά­χι­στους μόνι­μους κατοί­κους που ήδη έχουν απο­μα­κρυν­θεί, ενώ παρα­μέ­νουν εθε­λο­ντές από τα γύρω χωριά και ενι­σχύ­ο­νται οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις με συν­δρο­μή και από το παρα­κεί­με­νο στρατόπεδο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο