Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία: 4 στους 10 Λονδρέζους στερούνται τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης

Τέσ­σε­ρις στους δέκα Λον­δρέ­ζους δεν έχουν την οικο­νο­μι­κή δυνα­τό­τη­τα να «ζουν με αξιο­πρέ­πεια», απο­κά­λυ­ψε νέα έρευ­να στη Βρετανία.

Μια έκθε­ση, που χρη­μα­το­δο­τή­θη­κε από το Trust for London, δια­πί­στω­σε ότι περισ­σό­τε­ροι από 3,5 εκα­τομ­μύ­ρια Λον­δρέ­ζοι, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων ενός εκα­τομ­μυ­ρί­ου παι­διών, ζουν με εισό­δη­μα χαμη­λό­τε­ρο από αυτό που απαι­τεί­ται για ένα «βασι­κό επί­πε­δο διαβίωσης».

Η ανά­λυ­ση, που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από το Κέντρο Έρευ­νας στην Κοι­νω­νι­κή Πολι­τι­κή στο Πανε­πι­στή­μιο Loughborough, δεί­χνει ότι το αυξα­νό­με­νο κόστος τρο­φί­μων και ενέρ­γειας σημαί­νει ότι οι Λον­δρέ­ζοι πρέ­πει να κερ­δί­ζουν σημα­ντι­κά περισ­σό­τε­ρα για ένα ελά­χι­στο βιο­τι­κό επί­πε­δο. Το υψη­λό κόστος ενοι­κί­ου επι­ση­μάν­θη­κε επί­σης ως ιδιαί­τε­ρο ζήτη­μα. Περί­που το 74% των Λον­δρέ­ζων που ζουν κάτω από το ελά­χι­στο επί­πε­δο εισο­δή­μα­τος είναι ενοικιαστές.

Περί­που 160.000 Λον­δρέ­ζοι υστε­ρούν στις πλη­ρω­μές ενοι­κί­ων, σύμ­φω­να με νέα ανά­λυ­ση του Δημαρ­χείο του Λονδίνου.

Τα στοι­χεία απο­κα­λύ­πτουν ότι το 24% των ιδιω­τών ενοι­κια­στών στην πρω­τεύ­ου­σα (περί­που 650.000 άτο­μα) δυσκο­λεύ­ο­νται να αντα­πο­κρι­θούν στις πλη­ρω­μές ενοι­κί­ων και το 6% (περί­που 160.000) δηλώ­νουν ότι δεν το έχουν πλη­ρώ­σει  τους τελευ­ταί­ους έξι μήνες. Ένας κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος απά­ντη­σε: «Γνω­ρί­ζου­με ότι οι άνθρω­ποι δυσκο­λεύ­ο­νται, γι’ αυτό έχου­με ένα σχέ­διο να μειώ­σου­με τον πλη­θω­ρι­σμό στο μισό και παρέ­χου­με οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη-ρεκόρ αξί­ας κατά μέσο όρο £3.300 ανά νοικοκυριό.

«Επι­πλέ­ον, αυξή­σα­με τα οφέ­λη, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Καθο­λι­κής Πίστω­σης σύμ­φω­να με τον πλη­θω­ρι­σμό, αυξή­σα­με τον Εθνι­κό Μισθό Δια­βί­ω­σης και βοη­θού­με τα νοι­κο­κυ­ριά με τρό­φι­μα, ενέρ­γεια και άλλα βασι­κά κόστη».

Πηγή: ertnews.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο