Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχερή Δευτέρα με σποραδικές καταιγίδες και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Με σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες από το βρά­δυ στα δυτι­κά και τα νότια και από τη νύχτα στο ανα­το­λι­κό Αιγαίο και τα Δωδε­κά­νη­σα, αλλά και άνο­δο της θερ­μο­κρα­σί­ας, θα κυλή­σει ο και­ρός σήμε­ρα, σύμ­φω­να με την Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπηρεσία.

Ανα­λυ­τι­κά:

Στα δυτι­κά, τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τα Δωδε­κά­νη­σα, τις Κυκλά­δες και την Κρή­τη αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές που από το από­γευ­μα θα εντα­θούν. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο και την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν από το βρά­δυ στα δυτι­κά και τα νότια και από τη νύχτα στο ανα­το­λι­κό Αιγαίο και τα Δωδε­κά­νη­σα. Ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα δυτι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά ορεινά.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και στα νότια τοπι­κά 6 μπο­φόρ, βαθ­μιαία θα ενι­σχυ­θούν σε 4 με 6 και από το βρά­δυ στα νότια πελά­γη και το Αιγαίο τοπι­κά 7 με 8 μποφόρ.
Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει άνο­δο. Θα κυμαν­θεί στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά από ‑04 (μεί­ον 4) έως 12 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από ‑01 (μεί­ον 1) έως 16 και στη νησιω­τι­κή χώρα από 08 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Παγε­τός θα σημειω­θεί τις πρω­ι­νές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά της κεντρι­κής και βόρειας Ελλάδας.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις αρχι­κά αυξη­μέ­νες στα δυτι­κά και γρή­γο­ρα και στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Τοπι­κές βρο­χές από το από­γευ­μα κυρί­ως στην κεντρι­κή και ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη. Λίγα χιό­νια στα ορεινά.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί 3 με 4 και βαθ­μιαία νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑04 (μεί­ον 4) έως 12 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές αρχι­κά στα βόρεια και από το μεση­μέ­ρι στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Από το βρά­δυ θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κυρί­ως στα νότια. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά κυρί­ως της Ηπείρου.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5 που γρή­γο­ρα θα ενι­σχυ­θούν σε 4 με 6 και από το από­γευ­μα στα νότια τοπι­κά 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου θα είναι 5 με 6 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Τοπι­κές νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και από το μεση­μέ­ρι θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και στα νότια από το βρά­δυ πιθα­νώς σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά. Εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων τη νύχτα.

Ανε­μοι: Αρχι­κά δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και στα νότια 6 μπο­φόρ, που γρή­γο­ρα θα γίνουν νοτιο­δυ­τι­κοί και θα ενι­σχυ­θούν σε 5 με 6, από το από­γευ­μα τοπι­κά 7 και από το βρά­δυ στα νότια έως 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 01 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές οι οποί­ες από το μεση­μέ­ρι θα εντα­θούν. Από το βρά­δυ θα εκδη­λω­θούν σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6 που γρή­γο­ρα θα γίνουν νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 7 και από το βρά­δυ τοπι­κά 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές. Από το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα εντα­θούν και τη νύχτα θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες .

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και στα νότια τοπι­κά 6 μπο­φόρ, που βαθ­μιαία θα ενι­σχυ­θούν σε 5 με 7 και αργά το βρά­δυ τοπι­κά 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες αρχι­κά στα δυτι­κά και γρή­γο­ρα και στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Από το από­γευ­μα θα σημειω­θούν ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές. Λίγα χιό­νια στα ορεινά.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑01 (μεί­ον ένα) έως 13 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και από το μεση­μέ­ρι θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές. Πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρης καται­γί­δας το απόγευμα.

Ανε­μοι: Από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 5 που βαθ­μιαία θα γίνουν νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και από το βρά­δυ στα ανα­το­λι­κά και νότια τοπι­κά 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και το βρά­δυ είναι πιθα­νό να σημειω­θούν τοπι­κές βροχές.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑02 (μεί­ον 2) έως 12 βαθ­μούς Κελσίου.

 

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο