Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη Ισραηλινός ποδοσφαιριστής στην Τουρκία — Κατηγορείται για «δημόσια υποκίνηση μίσους»

Με την κατη­γο­ρία της «δημό­σιας υπο­κί­νη­σης του κοι­νού σε μίσος και διχό­νοια» συνε­λή­φθη Ισραη­λι­νός ποδο­σφαι­ρι­στής στην Τουρ­κία, επει­δή κατά τη διάρ­κεια αγώ­να της τουρ­κι­κής Σού­περ Λιγκ έδει­ξε μήνυ­μα για τις 100 ημέ­ρες από την επί­θε­ση της Χαμάς κατά του Ισρα­ήλ και την έναρ­ξη του πολέ­μου στη Γάζα.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο ισραη­λι­νός παί­κτης της ομά­δας της Αντά­λια­σπορ, Σαγκίβ Χεχε­σκέλ, μετά το γκολ που έβα­λε κατά της Τράπ­ζον­σπορ έδει­ξε στις κάμε­ρες μήνυ­μα γραμ­μέ­νο με μαρ­κα­δό­ρο στον επί­δε­σμο του χεριού του, το οποίο έφε­ρε το άστρο του Δαυίδ και έγρα­φε στα αγγλι­κά «100 ημέ­ρες, 7/10», την ημέ­ρα δηλα­δή των επι­θέ­σε­ων της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Με ανάρ­τη­σή του σε ιστό­το­πους κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης της Τουρ­κί­ας Γιλ­μάζ Τουντς γνω­στο­ποί­η­σε ότι ασκή­θη­κε δίω­ξη από την εισαγ­γε­λία της Αττά­λειας κατά του Σαγκίβ Χεχε­σκέλ με την κατη­γο­ρία της «δημό­σιας υπο­κί­νη­σης του κοι­νού σε μίσος και διχό­νοια» και στη συνέ­χεια έγι­νε γνω­στό ότι ο Ισραη­λι­νός παί­κτης συνελήφθη.

Σύμ­φω­να με το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο NTV, o πρό­ε­δρος της Αντά­λια­σπορ, Σινάν Μπόζ­τε­πε, δήλω­σε: «Είδα τη φωτο­γρα­φία. Οι εθνι­κές μας αξί­ες είναι πάνω απ’ όλα. Δεν έχει σημα­σία πόσα μας φέρ­νει ο ποδο­σφαι­ρι­στής. Θα ακού­σου­με την απο­λο­γία του και πιθα­νό­τα­τα θα τον θέσου­με εκτός ομά­δας. Μετά την απο­λο­γία του, θα λύσου­με το συμ­βό­λαιό του και θα χωρί­σουν οι δρό­μοι του με την ομά­δα. Οι εθνι­κές μας αξί­ες είναι πιο σημα­ντι­κές από οτι­δή­πο­τε άλλο».

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο