Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Όργιο καταστολής από την κυβέρνηση Μακρόν — Φόρεσαν χειροπέδες σε 9χρονο παιδί! (VIDEO)

Κλι­μα­κώ­νε­ται η κατα­στο­λή των κινη­το­ποι­ή­σε­ων που πραγ­μα­το­ποιού­νται σε όλη τη Γαλ­λία, με αφορ­μή τη δολο­φο­νία του 17χρονού Ναέλ, από πυρά αστυνομικού.

Οι εικό­νες με τα τεθω­ρα­κι­σμέ­να στους δρό­μους και τους πάνο­πλους αστυ­νο­μι­κούς της RAID (κατα­σταλ­τι­κών μονά­δων της στρα­το­χω­ρο­φυ­λα­κής) και της BRI (αντί­στοι­χο σώμα της ΟΠΚΕ) να πραγ­μα­το­ποιούν συλ­λή­βδην συλ­λή­ψεις και να εφορ­μούν κατά των δια­δη­λω­τών, απο­τυ­πώ­νουν την πρό­θε­ση της «προ­ο­δευ­τι­κής» κυβέρ­νη­σης Μακρόν, να κατα­στεί­λει συνε­χι­ζό­με­νες δια­δη­λώ­σεις και αντι­δρά­σεις του λαού και της νεολαίας.

Η πρό­θε­ση της κυβέρ­νη­σης να εντεί­νει την κατα­στο­λή, όπως δήλω­σε και ο Εμ. Μακρόν, έχει «λύσει» τα χέρια των αστυ­νο­μι­κών με απο­τέ­λε­σμα να κατα­γρά­φο­νται εξορ­γι­στι­κές σκη­νές, όπως αυτή του εννιά­χρο­νου αγο­ριού που του περά­σαν χει­ρο­πέ­δες οι πάνο­πλοι αστυ­νο­μι­κοί. Να σημειω­θεί ότι ο νόμος προ­βλέ­πει πως η χρή­ση χει­ρο­πέ­δων σε ανή­λι­κους κάτω των 13 ετών είναι παράνομη.

Από την κατα­σταλ­τι­κή μανία των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων δεν ξέφυ­γε ούτε ένας δια­νο­μέ­ας στη Μασ­σα­λία, ο οποί­ος ενώ προ­σπα­θού­σε να βγά­λει το μερο­κά­μα­το, έπε­σε θύμα των δυνά­με­ων της RAID.

Συνο­λι­κά 1.311 άτο­μα συνε­λή­φθη­σαν χθες, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Εσωτερικών.

Ο αριθ­μός αυτός είναι σημα­ντι­κά αυξη­μέ­νος σε σχέ­ση με τις συλ­λή­ψεις 875 ατό­μων που είχαν ανα­κοι­νω­θεί την προη­γού­με­νη νύκτα, σύμ­φω­να με το υπουργείο.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο