Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Συνεχίζονται οι απεργίες στα αεροδρόμια — Ακυρώνονται 100άδες πτήσεις

Όλες οι πτή­σεις από το αερο­δρό­μιο του Βραν­δεμ­βούρ­γου στο Βερο­λί­νο ακυ­ρώ­νο­νται. Δεκά­δες χιλιά­δες επι­βά­τες εκτι­μά­ται ότι επη­ρε­ά­ζει η απερ­γία του προ­σω­πι­κού ασφα­λεί­ας στα αερο­δρό­μια Βερο­λί­νου, Αμβούρ­γου, Στουτ­γάρ­δης, Καρλσρούης/ Μπά­ντεν-Μπά­ντεν και Κολωνίας/Βόννης (σήμε­ρα  Παρα­σκευή σε Ανό­βε­ρο, Ντόρ­τμουντ, Δρέσ­δη, Λει­ψία και για δεύ­τε­ρη μέρα σε Καρλ­σού­ρη­ς/Μπά­ντεν-Μπά­ντεν.

Σύμ­φω­να με την Ένω­ση Αερο­δρο­μί­ων Γερ­μα­νί­ας (ADV), χτες ακυ­ρώ­θη­καν περισ­σό­τε­ρες από 580 πτή­σεις, επη­ρε­ά­ζο­ντας του­λά­χι­στον 90.000 ταξι­διώ­τες. Ενδει­κτι­κά, στα αερο­δρό­μια Βερο­λί­νου, Στουτ­γάρ­δης και Αμβούρ­γου είχε ανα­κοι­νω­θεί εκ των προ­τέ­ρων ότι δεν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί καμία αναχώρηση.

Η συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση Ver.di, η οποία εκπρο­σω­πεί 25.000 υπαλ­λή­λους ιδιω­τών παρό­χων υπη­ρε­σιών ασφα­λεί­ας στα αερο­δρό­μια, ζητά αύξη­ση απο­δο­χών 2,80 ευρώ/ώρα σε διά­στη­μα 12 μηνών και αλλα­γές στις απο­ζη­μιώ­σεις υπε­ρω­ριών. Μέχρι τώρα έχουν ολο­κλη­ρω­θεί πέντε κύκλοι δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων χωρίς απο­τέ­λε­σμα και ο επό­με­νος κύκλος έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί για τις 20 Μαρτίου.

Σε αντί­στοι­χες κινη­το­ποι­ή­σεις βρί­σκο­νται και τα μέλη πλη­ρω­μά­των καμπί­νας της Lufthansa, τα οποία απήρ­γη­σαν, επι­βα­ρύ­νο­ντας περαι­τέ­ρω την κατά­στα­ση, αλλά και οι μηχα­νο­δη­γοί των τρέ­νων των Γερ­μα­νι­κών Σιδη­ρο­δρό­μων (DB), οι οποί­οι ακι­νη­το­ποί­η­σαν εκ νέου τους συρμούς.

Εργα­ζό­με­νοι σιδη­ρο­δρό­μων δια­μαρ­τύ­ρο­νται μπρο­στά από τον σταθ­μό της Κολω­νί­ας κατά τη διάρ­κεια πανε­θνι­κής απερ­γί­ας του συν­δι­κά­του EVG \ REUTERS

Το μεγά­λο ερω­τη­μα­τι­κό αφο­ρά τις δια­κο­πές του Πάσχα, οι οποί­ες για τα σχο­λεία στην Γερ­μα­νία αρχί­ζουν στις 22 Μαρ­τί­ου. “Όποιος δεν έχει διά­θε­ση για δια­κο­πές περι­πέ­τειας, καλύ­τε­ρα να μεί­νει στο σπί­τι. Αυτό ισχύ­ει ιδιαί­τε­ρα για τις μετα­κι­νή­σεις με τρέ­νο”, ανα­φέ­ρει ενδει­κτι­κά σε ρεπορ­τάζ του το πρώ­το κανά­λι της γερ­μα­νι­κής δημό­σιας τηλε­ό­ρα­σης ARD.

Η Ver.di. κάλε­σε σε απερ­γί­ες το προ­σω­πι­κό της Postbank για σήμε­ρα και αύριο Σάβ­βα­το, αλλά και τους εργα­ζό­με­νους στα τηλε­φω­νι­κά κέντρα των Γερ­μα­νι­κών Ταχυδρομείων.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο