Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιατί η διοίκηση του Metropolitan General απαγορεύει επίσκεψη βουλευτή του ΚΚΕ;

Τον πραγ­μα­τι­κό λόγο που η διοί­κη­ση της κλι­νι­κή Metropolitan General δεν επι­θυ­μεί επί­σκε­ψη αντι­προ­σω­πεί­ας του ΚΚΕ σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­ση η ΚΟ Ιδιω­τι­κής Υγεί­ας του Κόμ­μα­τος με αφορ­μή την προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη επί­σκε­ψη του βου­λευ­τής Γιώρ­γου Λαμπρού­λη που τελι­κά δεν έγινε. 

Η ανα­κοί­νω­ση αναλυτικά:

«Το ΚΚΕ απευ­θύ­νει κάλε­σμα στους εργα­ζό­με­νους, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα και τη νεο­λαία για απο­φα­σι­στι­κό, μαζι­κό και ανυ­πο­χώ­ρη­το αγώ­να για την υπε­ρά­σπι­ση της ζωής μας, του βιο­τι­κού επι­πέ­δου και του εισο­δή­μα­τός μας, για αξιο­πρε­πή ζωή με σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα. Για ένα μέλ­λον χωρίς την ανα­σφά­λεια και την αβε­βαιό­τη­τα του σήμερα.

Καθη­με­ρι­νά σε δεκά­δες χώρους δου­λειάς τα μέλη του Κόμ­μα­τος μαζί με άλλους αγω­νι­στές ενη­με­ρώ­νουν για τις θέσεις και τις διεκ­δι­κή­σεις που πρέ­πει να θέσουν οι εργα­ζό­με­νοι με την οργα­νω­μέ­νη πάλη τους, καθώς δεν πρό­κει­ται να βγει τίπο­τε θετι­κό από τις κινή­σεις, τους χει­ρι­σμούς και τις επι­λο­γές που κάνει η εκά­στο­τε κυβέρ­νη­ση και τα κυβερ­νη­τι­κά κόμ­μα­τα για να εγκλω­βί­σουν τη λαϊ­κή δυσαρέσκεια.

Σε αυτά τα πλαί­σια στε­λέ­χη του ΚΚΕ επι­σκέ­πτο­νται τους εργα­σια­κούς χώρους για να ενη­με­ρώ­σουν για τις θέσεις του ΚΚΕ, να ακού­σουν τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι εργα­ζό­με­νοι, να τα ανα­δεί­ξουν και να πιέ­σουν με όλους τους τρό­πους για να αντιμετωπιστούν.

Μια τέτοια επί­σκε­ψη ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη να γίνει στην κλι­νι­κή του Metropolitan General με τον βου­λευ­τή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρού­λη, Αντι­πρό­ε­δρο της Βου­λής, για­τρό πνευμονολόγο.

Η διοί­κη­ση της κλι­νι­κής με πρό­σχη­μα τα μέτρα για την προ­στα­σία από την covid 19 έθε­σε αλλε­πάλ­λη­λους περιο­ρι­σμούς στη δυνα­τό­τη­τα επί­σκε­ψης στα περισ­σό­τε­ρα τμή­μα­τα της κλι­νι­κής, ενώ αρνή­θη­κε την παρα­χώ­ρη­ση αίθου­σας για συζή­τη­ση με όσους εργα­ζό­με­νους θα το επι­θυ­μού­σαν. Με αυτά τα δεδο­μέ­να η επί­σκε­ψη δεν πραγματοποιήθηκε.

Ποιός είναι ο λόγος που η διοί­κη­ση της κλι­νι­κής ουσια­στι­κά δεν επι­θυ­μεί την επί­σκε­ψη του βου­λευ­τή του ΚΚΕ, ο οποί­ος μάλι­στα κατά την έναρ­ξη της παν­δη­μί­ας ζήτη­σε από τη Βου­λή να απαλ­λα­γεί των καθη­κό­ντων του και να επι­στρέ­ψει στη θέση του στο νοσο­κο­μείο της Λάρι­σας για να συμ­βάλ­λει ως για­τρός στην αντι­με­τώ­πι­ση του θανα­τη­φό­ρου ιού.

Μήπως για­τί της θυμί­ζει τη δική της στά­ση στην περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας που ήταν απού­σα από τη μάχη για προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας; Όταν τα δημό­σια νοσο­κο­μεία και το προ­σω­πι­κό γονά­τι­ζε από την τερά­στια πίε­ση της εξά­πλω­σης του ιού, οι ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές όπως το General, δεν προ­λά­βαι­ναν να μετρά­νε τις εισπρά­ξεις από τα τεστ, από τα χει­ρουρ­γεία, τις δια­γνω­στι­κές εξε­τά­σεις και την αντι­με­τώ­πι­ση των υπό­λοι­πων ασθε­νειών, λόγω της μετα­τρο­πής του δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων σε νοσο­κο­μεία μιας νόσου.

Οι εργα­ζό­με­νοι στις ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές το γνω­ρί­ζου­με πολύ καλά αυτό. Όπως γνω­ρί­ζου­με ότι αυτή η κερ­δο­φο­ρία επι­τεύ­χθη­κε στις δικές μας πλά­τες, με απα­ρά­δε­κτες συν­θή­κες εργα­σί­ας, με απί­στευ­τη εντα­τι­κο­ποί­η­ση, με εξευ­τε­λι­στι­κούς μισθούς, χωρίς συλ­λο­γι­κή σύμ­βα­ση εργα­σί­ας που καθο­ρί­ζει τις αμοι­βές μας, το ωρά­ριο εργα­σί­ας μας, τις αυξή­σεις μας, τα επι­δό­μα­τα μας.

Αυτός είναι ο πραγ­μα­τι­κός λόγος που η διοί­κη­ση δεν επι­θυ­μεί την επί­σκε­ψη της αντι­προ­σω­πεί­ας του ΚΚΕ.

Συνά­δελ­φοι δεν μπο­ρού­με να ανε­χτού­με άλλο αυτή την κατά­στα­ση. Οργα­νώ­νου­με τις διεκ­δι­κή­σεις, τα αιτή­μα­τα μας, για εργα­σία και ζωή με βάση τις σύγ­χρο­νες δυνα­τό­τη­τες της τεχνο­λο­γί­ας και της επι­στή­μης. Δεν μπο­ρεί να ζού­με κάθε χρό­νο και χει­ρό­τε­ρα ενώ κάποιοι θησαυ­ρί­ζουν από τη δική μας εργασία.

Στην πανερ­γα­τι­κή — πανϋ­παλ­λη­λι­κή απερ­γία στις 9 Νοέμ­βρη να ακου­στούν δυνα­τά και τα δικά μας αιτή­μα­τα, τα αιτή­μα­τα των εργα­ζό­με­νων στην ιδιω­τι­κή υγεία.

Μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό!»

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο