Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΤ της ΚΕ του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πρωτοστατεί στη βαθύτερη και ενεργότερη εμπλοκή

Με αφορ­μή την άτυ­πη Συνά­ντη­ση ΕΕ — Δυτι­κών Βαλ­κα­νί­ων που έγι­νε στην Αθή­να, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­σή του:

«Οι τυμπα­νο­κρου­σί­ες της κυβέρ­νη­σης που συνο­δεύ­ουν την άτυ­πη Συνά­ντη­ση ΕΕ — Δυτι­κών Βαλ­κα­νί­ων στην Αθή­να δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν τη σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα της εντει­νό­με­νης αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής και της άγριας εκμε­τάλ­λευ­σης που βιώ­νουν οι λαοί των χωρών της περιοχής.

Είτε συμ­με­τέ­χο­ντας στην ΕΕ είτε όντας σε τρο­χιά έντα­ξης, στις χώρες των Βαλ­κα­νί­ων οι εργα­ζό­με­νοι πλη­ρώ­νουν βαριές συνέ­πειες προ­κει­μέ­νου να ανοί­γουν νέες “λεω­φό­ροι” κερ­δο­φο­ρί­ας για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους στο πλαί­σιο της απο­κα­λού­με­νης “ευρω­α­τλα­ντι­κής ολο­κλή­ρω­σης”. Αυτόν τον επι­ζή­μιο δρό­μο για τους λαούς της περιο­χής σημα­το­δό­τη­σε η ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση ΕΕ και ΝΑΤΟ που οδή­γη­σε στον δια­με­λι­σμό της πρώ­ην Γιου­γκο­σλα­βί­ας, με τους αντα­γω­νι­σμούς σήμε­ρα να οξύ­νο­νται επι­κίν­δυ­να, καθι­στώ­ντας εκτός τόπου και χρό­νου τις δια­κη­ρύ­ξεις κυβέρ­νη­σης — ΕΕ περί “ειρή­νης, στα­θε­ρό­τη­τας κι ενερ­γεια­κής ασφάλειας”.

Κύριος στό­χος της συνά­ντη­σης είναι η βαθύ­τε­ρη και ενερ­γό­τε­ρη εμπλο­κή των χωρών των Βαλ­κα­νί­ων στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και αντα­γω­νι­σμούς και ιδιαί­τε­ρα στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία. Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ πρω­το­στα­τεί για την επί­τευ­ξη του στό­χου αυτού, υπο­γρά­φο­ντας με την Ουκρα­νία πριν λίγες μέρες ΝΑΤΟι­κά “συμ­βό­λαια” εξο­πλι­σμών και υπο­στή­ρι­ξης με βάσεις, απο­λαμ­βά­νο­ντας μάλι­στα τη συναί­νε­ση όλων των αστι­κών κομ­μά­των. Αλλω­στε, στο πλαί­σιο αυτών των επι­κίν­δυ­νων σχε­δια­σμών παίρ­νει μέρος — όπως φαί­νε­ται — στη συνά­ντη­ση και ο επι­κε­φα­λής της αντι­δρα­στι­κής κυβέρ­νη­σης της Ουκρα­νί­ας Ζελένσκι.

Απέ­να­ντι στους επι­κίν­δυ­νους αυτούς σχε­δια­σμούς που απερ­γά­ζο­νται ΕΕ — ΝΑΤΟ — ΗΠΑ σε αντα­γω­νι­σμό με τη Ρωσία και την Κίνα, οι λαοί των Βαλ­κα­νί­ων μπο­ρούν να αντι­τά­ξουν την αυτο­τε­λή τους πάλη για καμία εμπλο­κή και συμ­με­το­χή στα πολε­μι­κά σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών, για καμία αλλα­γή συνό­ρων. Να δυνα­μώ­σουν την πάλη τους ενά­ντια στους εκμε­ταλ­λευ­τές και το σύστη­μά τους».

Πηγή Ριζο­σπά­στης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο