Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Γκιόκας: Η νέα μέρα που επικαλείται η κυβέρνηση είναι συνέχεια της προηγούμενης

«Η νέα μέρα που επι­κα­λεί­ται η κυβέρ­νη­ση είναι συνέ­χεια της προη­γού­με­νης, για­τί θα είναι εδώ οι εκα­το­ντά­δες μνη­μο­νια­κοί νόμοι που έχουν ψηφι­στεί όλα αυτά τα χρό­νια και τα χρό­νια της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα είναι εδώ η επο­πτεία και η επι­τή­ρη­ση» ανέ­φε­ρε σε παρέμ­βα­σή του στον ρ/σ “247” ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιάν­νης Γκιόκας.

Ανα­φο­ρι­κά με την παρα­τή­ρη­ση ότι θα «υπάρ­χει αυξη­μέ­νος βαθ­μός ελευ­θε­ρί­ας», ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του κόμ­μα­τος επι­σή­μα­νε ότι «οι δεσμεύ­σεις για τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα εξα­κο­λου­θούν να υπάρ­χουν, συν μια σει­ρά προ­νο­μο­θε­τη­μέ­νων μέτρων που είναι να εφαρ­μο­στούν το επό­με­νο διάστημα».

«Καθα­ρή έξο­δος για τον λαό θα σήμαι­νε να καταρ­γη­θούν οι μνη­μο­νια­κοί νόμοι, να ανα­κτη­θούν οι τερά­στιες απώ­λειες που είχε ο λαός», είπε ο κ. Γκιό­κας προ­σθέ­το­ντας ότι κάτι τέτοιο «όχι μόνο δεν υπάρ­χει», αλλά πέραν των νέων μέτρων, «υπάρ­χει και η δέσμευ­ση που με κάθε ευκαι­ρία επα­να­λαμ­βά­νουν οι εταί­ροι της κυβέρ­νη­σης, η ΕΕ και το ΔΝΤ ότι οι ανα­διαρ­θρώ­σεις πρέ­πει να συνεχιστούν».

Υπεν­θύ­μι­σε ότι τα μνη­μό­νια «ήταν η στρα­τη­γι­κή της ΕΕ, οι ανα­διαρ­θρώ­σεις που είχε ανά­γκη το κεφά­λαιο και οι οποί­ες είχαν απο­φα­σι­στεί πολύ πριν την εκδή­λω­ση της οικο­νο­μι­κής κρί­σης και την υλο­ποί­η­ση των μνη­μο­νί­ων, είναι μέτρα που σε άλλες χώρες προ­χώ­ρη­σαν στα­δια­κά και στην Ελλά­δα προ­χώ­ρη­σαν με μια έντα­ση την περί­ο­δο αυτή, συν­δέ­θη­καν με το χρέ­ος, αλλά δεν είχαν να κάνουν μόνο και κυρί­ως με το χρέ­ος και από­δει­ξη είναι ότι παρό­μοια μέτρα λαμ­βά­νο­νται σε όλες τις χώρες της ΕΕ». Και σημεί­ω­σε ότι αυτά το ΚΚΕ τα έλε­γε το 2010, το 2012, το 2014, «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλού­σε για αντι­μνη­μο­νια­κές κυβερ­νή­σεις χωρίς σύγκρου­ση με την ΕΕ και τις αιτί­ες των μνημονίων».

Είπε ότι το ΚΚΕ θεω­ρεί μονό­δρο­μο τη σύγκρου­ση του λαού με αυτή την πολι­τι­κή και αυτόν τον δρό­μο ανά­πτυ­ξης που μας έφε­ρε ως εδώ, «και για να ανα­κτή­σει ο λαός τις απώ­λειες που είχε όλα αυτά τα χρό­νια, αλλά και για να ζήσει με βάση τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του». «Με αφορ­μή την τυπι­κή έξο­δο από τα μνη­μό­νια, είναι κρί­σι­μο ο λαός να δει την “μεγά­λη εικό­να”, τις αιτί­ες που μας οδή­γη­σαν ως εδώ και να οργα­νώ­σει την πάλη του σε στέ­ρε­ες βάσεις, προ­κει­μέ­νου να συγκρου­στεί αλλά και να ανα­τρέ­ψει αυτές τις πολι­τι­κές και αυτός είναι ο δρό­μος που δεί­χνει το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρό­νια»” ανέ­φε­ρε ο κ. Γκιό­κας, προ­σθέ­το­ντας ότι βάσει των εμπει­ριών που έχει απο­κτή­σει ο λαός, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της δια­κυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «μπο­ρεί να συσπει­ρω­θεί γύρω από αυτήν την πολιτική».

Ανα­φε­ρό­με­νος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν έχει καμία σχέ­ση με αρι­στε­ρό κόμ­μα», «συνε­χί­ζει την στρα­τη­γι­κή των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, έχο­ντας συγκλί­νει σε στρα­τη­γι­κά ζητή­μα­τα με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», και πως η ΝΔ που επι­δί­δε­ται συστη­μα­τι­κά να απο­δώ­σει στον ΣΥΡΙΖΑ αρι­στε­ρά ή ακό­μα και κομ­μου­νι­στι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά «το κάνει για να συσπει­ρώ­σει ένα δεξιό ακροατήριο».

«Ο λαός έχει εμπει­ρία, αντι­λαμ­βά­νε­ται ότι τα κόμ­μα­τα αυτά συγκλί­νουν στις βασι­κές στρα­τη­γι­κές επι­λο­γές που δια­μορ­φώ­νουν την σημε­ρι­νή αμεί­λι­κτη πραγ­μα­τι­κό­τη­τα για τον ελλη­νι­κό λαό, άρα αυτό που χρειά­ζε­ται είναι ένα μέτω­πο, μια συμ­μα­χία όλων όσων πλήτ­το­νται από αυτή την πολι­τι­κή, ενά­ντια σε αυτά τα κόμ­μα­τα, στις κυβερ­νή­σεις τους και ενά­ντια στον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο που είναι το κεφά­λαιο και η εξου­σία του» ανέ­φε­ρε σε άλλο σημείο και κατα­λή­γο­ντας τόνισε:

«Υπάρ­χει δυνα­τό­τη­τα συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ, παρά επι­μέ­ρους δια­φο­ρο­ποι­ή­σεις, γνώ­μες, ή και δια­φω­νί­ες για την πολι­τι­κή πρό­τα­ση διε­ξό­δου που έχει το κόμ­μα, όμως είναι η μόνη ρεα­λι­στι­κή λύση, που μπο­ρεί σήμε­ρα να δώσει απά­ντη­ση στα σημε­ρι­νά αδιέξοδα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο