Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Λαμπρούλης: Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα αιτήματα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής από την πανδημία

«Η κυβέρ­νη­ση, αντί να ρίχνει το μπα­λά­κι των ευθυ­νών της στα θύμα­τα της εφαρ­μο­ζό­με­νης πολι­τι­κής, να ικα­νο­ποι­ή­σει εδώ και τώρα τα αιτή­μα­τα που διεκ­δι­κού­νται εδώ και έναν χρό­νο για μέτρα ουσια­στι­κής προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της ζωής από την παν­δη­μία» τόνι­σε σε σημε­ρι­νή του παρέμ­βα­σή στην ΕΡΤ1 ο Γιώρ­γος Λαμπρού­λης, βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

«Η κυβέρ­νη­ση», ανέ­φε­ρε ο Γ. Λαμπρού­λης, «ψάχνει τρό­πους να ρίξει το φταί­ξι­μο αλλού, να ξεπλύ­νει τις ευθύ­νες της για την κατά­στα­ση με την παν­δη­μία πότε στους «ανεύ­θυ­νους» πολί­τες, πότε στους μαθη­τές που δια­δη­λώ­νουν, πότε στις κινη­το­ποι­ή­σεις που γίνο­νται, αλλά η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δεν μπο­ρεί να κρυ­φτεί». «Πραγ­μα­τι­κό­τη­τα», πρό­σθε­σε, «που έχει να κάνει με την υπο­στε­λέ­χω­ση στις δημό­σιες μονά­δες Υγεί­ας, ότι το προ­σω­πι­κό σε αυτές έχει φτά­σει στα όριά του, στην υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση, όπου με βάση τα στοι­χεία του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού για το 2021 και μάλι­στα εν μέσω παν­δη­μί­ας προ­βλέ­πε­ται μεί­ω­ση περί­που κατά 600 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ στη χρη­μα­το­δό­τη­ση του δημο­σί­ου συστή­μα­τος Υγεί­ας». Οι υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειές των υγειο­νο­μι­κών, πρό­σθε­σε ο Γ. Λαμπρού­λης, «υπο­νο­μεύ­ο­νται από την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση, την υπο­στε­λέ­χω­ση, τις ελλεί­ψεις και όλα αυτά που εδώ και ένα χρό­νο σωμα­τεία και φορείς διεκ­δι­κούν για την ενί­σχυ­ση και θωρά­κι­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας».

Σκέ­ψεις γυναι­κών, της Μαρί­ας Παπαϊωαννίδου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο