Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Λαμπρούλης: Οι «Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης» ναρκωτικών υπονομεύουν τον αγώνα της απεξάρτησης

Τη θέση του ΚΚΕ για την από­συρ­ση του άρθρου 189 για τους «Χώρους Επο­πτευό­με­νης Χρή­σης» ναρ­κω­τι­κών ουσιών, επα­νέ­λα­βε ο βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, Γιώρ­γος Λαμπρού­λης, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως πρό­κει­ται για εγκλω­βι­σμό των εξαρ­τη­μέ­νων «σε ένα νομι­μο­ποι­η­μέ­νο περιθώριο».

Το σχε­τι­κό άρθρο έχει συμπε­ρι­λη­φθεί στο νομο­σχέ­διο για την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία που συζη­τεί­ται στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Ο Γιώρ­γος Λαμπρού­λης ανέ­φε­ρε πως η ρύθ­μι­ση αυτή απο­τε­λεί εξει­δί­κευ­ση της αντι­λαϊ­κής και εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, την οποία εφάρ­μο­σαν οι κυβερ­νή­σεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τη δια­χεί­ρι­ση της τοξι­κο­ε­ξάρ­τη­σης στο πλαί­σιο της λογι­κής «μεί­ω­σης της βλάβης».

Όπως εξή­γη­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, με αυτό τον τρό­πο «υπο­νο­μεύ­ε­ται ο αγώ­νας της απε­ξάρ­τη­σης, νομι­μο­ποιεί­ται το εμπό­ριο και η δια­κί­νη­ση των ναρ­κω­τι­κών και εθί­ζε­ται ο λαός μας στη λογι­κή να κρύ­ψου­με το πρό­βλη­μα για να μη χαλά­σει την του­ρι­στι­κή βιτρί­να». Επί­σης, ανα­φέρ­θη­κε στην προ­σπά­θεια άλω­σης των λαϊ­κών συνει­δή­σε­ων για να θεω­ρη­θεί η τοξι­κο­ε­ξάρ­τη­ση ως «φυσι­κό φαινόμενο».

Ως προς το ποιοι θα κερ­δί­σουν από τους «Χώρους Επο­πτευό­με­νης Χρή­σης», υπο­γράμ­μι­σε πως «θα ωφε­λη­θούν αυτοί που κερ­δί­ζουν ασύλ­λη­πτα ποσά από τη δια­κί­νη­ση και εμπο­ρία ναρ­κω­τι­κών, αλλά και μια παρά­πλευ­ρη βιο­μη­χα­νία που δρα­στη­ριο­ποιεί­ται γύρω από τα προ­γράμ­μα­τα μεί­ω­σης της βλά­βης και χρη­μα­το­δο­τεί­ται με κρα­τι­κά και ευρω­παϊ­κά κονδύλια».

«Παρά τα τερά­στια προ­βλή­μα­τα υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης και υπο­στε­λέ­χω­σης, τα θερα­πευ­τι­κά προ­γράμ­μα­τα έχουν να επι­δεί­ξουν αξιο­ζή­λευ­τη απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα, επι­βε­βαιώ­νο­ντας πως η απε­ξάρ­τη­ση είναι εφι­κτή εάν υπάρ­χουν οι απαι­τού­με­νες σύγ­χρο­νες, δημό­σιες και δωρε­άν δομές», πρόσθεσε.

βρείτε μας στο FaceBookβρείτε μας στο twitter

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο