Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Πρωτούλης: Οι πολίτες να διεκδικήσουν το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας

Ευχές στην εκπαι­δευ­τι­κή κοι­νό­τη­τα και κυρί­ως στα «πρω­τά­κια» που ξεκι­νούν με «μεγά­λες προσ­δο­κί­ες για το όμορ­φο ταξί­δι της γνώ­σης», εκφρά­ζει με τη νέα σχο­λι­κή χρο­νιά ο υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, Γιάν­νης Πρω­τού­λης, ενώ, κάνο­ντας ανα­φο­ρά στις κατα­στρο­φές που προ­κά­λε­σε η κακο­και­ρία σε σχο­λι­κές υπο­δο­μές της Θεσ­σα­λί­ας αλλά και της Αθή­νας, καλεί την Περι­φέ­ρεια και τους Δήμους να φρο­ντί­σουν για την ακα­ταλ­λη­λό­τη­τα και την ασφά­λεια των σχο­λι­κών μονάδων.

Ο επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Αττι­κής» εκφρά­ζει αλλη­λεγ­γύη «στους συναν­θρώ­πους μας που έχουν αφε­θεί στο έλε­ος της κατα­στρο­φής» υπεν­θυ­μί­ζο­ντας «εικό­νες ντρο­πής και σε σχο­λεία της Αττι­κής, με πλημ­μυ­ρι­σμέ­νες αίθου­σες και προ­αύ­λια», από την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα αλλά και από την περα­σμέ­νη χρο­νιά που τα παι­διά απε­γκλω­βί­στη­καν με θρανιογέφυρες».

Ο Γ. Πρω­τού­λης υπο­στη­ρί­ζει ότι το «πρό­βλη­μα της ασφά­λειας και καταλ­λη­λό­λη­τας των σχο­λι­κών κτι­ρί­ων, «με ευθύ­νη κυβέρ­νη­σης, Περι­φέ­ρειας και Δήμων, γιγα­ντώ­νε­ται χρό­νο με το χρό­νο» και μαζί με τα προ­βλή­μα­τα στη μετα­φο­ρά των μαθη­τών και τις μεγά­λες ελλεί­ψεις δια­μορ­φώ­νουν μια εκρη­κτι­κή κατά­στα­ση στα σχολεία.

Κλεί­νο­ντας καλεί τους πολί­τες στο πλευ­ρό της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης προ­κει­μέ­νου να διεκ­δι­κή­σουν μαζι­κά «το σχο­λείο που έχουν ανά­γκη τα παι­διά μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο