Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγαλειώδης συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Καισαριανής: Ηλίας Σταμέλος με ψηφοδέλτιο μάχης θα κερδίσουμε πάλι το δήμο!

_Έχουμε επιλογή μια Δημοτική αρχή που θα έχει σαν κεντρική της προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών!
_Με την «Λαϊκή Συσπείρωση» δυνατή παντού και διοίκηση στο Δήμο Καισαριανής να δοθούν ανάσες, ελπίδα, αυτοπεποίθηση στο λαό!

Αυτό το αισιό­δο­ξο μήνυ­μα εξέ­πεμ­ψε η μεγα­λειώ­δης συγκέ­ντρω­ση που έγι­νε στη κατά­με­στη πλα­τεία της πόλης.

Πλή­θος κόσμου από όλες τις γενιές παρα­κο­λού­θη­σε την παρου­σί­α­ση του ψηφο­δελ­τί­ου της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Και­σα­ρια­νής, επι­βε­βαιώ­νο­ντας την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και τα μεγά­λα περι­θώ­ρια που υπάρ­χουν για μια σημα­ντι­κή νίκη, ο Δήμος να ξανα­πο­κτή­σει δημο­τι­κή αρχή στή­ριγ­μα για τις ανά­γκες των πολ­λών, συνο­δοι­πό­ρο στους λαϊ­κούς αγώ­νες και όχι έναν ακό­μη εχθρό που θα απο­δέ­χε­ται και δεν θα αντι­τάσ­σε­ται στην κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή.

Το άνοιγ­μα της εκδή­λω­σης έγι­νε από την Μαρία Αρα­χω­βί­τη αρχι­τέ­κτο­να ΕΜΠ δημο­τι­κή σύμ­βου­λο με τη ΛαΣυ

💥 Πραγ­μα­το­ποιού­με τη σημε­ρι­νή μας συγκέ­ντρω­ση εν μέσω εξε­λί­ξε­ων που έχουν συγκλο­νί­σει τον λαό μας. Για ακό­μη μια φορά μετρά­με τα θύμα­τα της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής που τοπο­θε­τεί την ανθρώ­πι­νη ζωή στο ζύγι του κόστους, που αφή­νει απρο­στά­τευ­το τον λαό στο έλε­ος των φυσι­κών κατα­στρο­φών. Είδα­με τις “έξυ­πνες πόλεις” να βου­λιά­ζουν στη λάσπη και το “επι­τε­λι­κό κρά­τος” να αδυ­να­τεί να υπο­λο­γί­σει ακό­μη και το ύψος της απώ­λειας της ανθρώ­πι­νης ζωής, που όσο τα από­νε­ρα θα απορ­ρο­φώ­νται θα αυξά­νε­ται δρα­μα­τι­κά. Στις συν­θή­κες αυτές το σύν­θη­μα τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας προ­βάλ­λει σαν δίλημ­μα επι­τα­κτι­κό για το σήμε­ρα και το αύριο του καθε­νός μας.

  • Σε αυτό το σημείο να κρα­τή­σου­με 1 λεπτού σιγή στη μνή­μη των θυμά­των.

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση από την πρώ­τη στιγ­μή ήταν και είναι στο πλευ­ρό των πλη­γέ­ντων, των θυμά­των και των οικο­γε­νειών τους. Πρω­το­στά­τη­σε στην αλλη­λεγ­γύη στις περιο­χές της Θεσ­σα­λί­ας και θα συνε­χί­σει να είναι μπρο­στά στους αγώ­νες για να μην ξεχα­στεί το έγκλη­μα αυτό, να απο­κα­τα­στα­θούν οι ζημιές, να απο­ζη­μιω­θούν οι πλη­γέ­ντες. Η σημε­ρι­νή μας συγκέ­ντρω­ση θέλου­με να απο­κτή­σει χαρα­κτή­ρα αλλη­λεγ­γύ­ης και διεκ­δί­κη­σης για μέτρα πρό­λη­ψης των συνε­πειών των φυσι­κών κατα­στρο­φών, μέτρα προ­στα­σί­ας του λαού μας.

Βρι­σκό­μα­στε 1 μήνα πριν τις δημο­τι­κές & περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές. Μία σημα­ντι­κή πολι­τι­κή μάχη την οποία θα δώσου­με με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και αγώ­νες, μαζί με τον λαό, για να δοθεί μαχη­τι­κή απά­ντη­ση απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή που τσα­κί­ζει συνο­λι­κά τις ζωές μας, την πολι­τι­κή που τοπο­θε­τεί τις ανά­γκες μας στο ζύγι του κόστους – οφέ­λους, στην ακρί­βεια, την εργα­σια­κή ανα­σφά­λεια, την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ και της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, στα μεγά­λα και τα σημα­ντι­κά δηλα­δή που απα­σχο­λούν κάθε λαϊ­κή οικο­γέ­νεια και κατά τη γνώ­μη μας απο­τε­λούν κρι­τή­ριο για τις επι­λο­γές μας στη ζωή και στην κάλπη.

Για εμάς το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα των δημο­τι­κών και περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών για τον λαό είναι το τι θα αντι­πα­ρα­τά­ξει απέ­να­ντι στο ενιαίο αντι­λαϊ­κό μπλοκ που συγκρο­τούν η κυβέρ­νη­ση, η Περι­φέ­ρεια και οι δημο­τι­κές τους παρα­τά­ξεις, που τα προ­γράμ­μα­τα όλων τους μοιά­ζουν σαν δυο στα­γό­νες νερό. Το πώς θα δυνα­μώ­σει η αντε­πί­θε­ση σε αυτή την επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή, που είναι εχθρι­κή για τον ίδιο τον λαό και εκφρά­ζε­ται αδιά­λει­πτα χρό­νια τώρα από τις δημο­τι­κές αρχές που διοί­κη­σαν τον δήμο μας και είχαν το χρί­σμα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

 

▪️Στη συγκέ­ντρω­σή μας παρευρίσκονται:

  • Ο Θέμης Γκιώ­νης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Η Σεμί­να Διγε­νή, βου­λευ­τής του ΚΚΕ.
  • Ο Σπύ­ρος Τζό­κας, πρώ­ην δήμαρ­χος Και­σα­ρια­νής και πρώ­ην αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής που στη­ρί­ζει την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ .
  • Ο Γιώρ­γος Κατη­μερ­τζής πρώ­ην δήμαρ­χος Και­σα­ρια­νής, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Και­σα­ρια­νής με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και υπο­ψή­φιος περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Αττικής.

▪️Οι υπο­ψή­φιοι περι­φε­ρεια­κοί σύμβουλοι:
Μαρία Βουρ­νά, Δημή­τρης Γκιώ­νης, Γεωρ­γία Γκού­φα, Ρόζα Κότσι­φα, Γιώρ­γος Μηλιώ­νης, Γιώρ­γος Ντού­νη, Δανάη Πλα-Καρύ­δη, Εύα Μελά, Θεο­δώ­ρα Δρι­μά­λα, Χρή­στος Σαλ­τα­πί­δας, Πανα­γιώ­της Πάλ­μος, Στα­μά­της Νικο­λά­ου, Αντι­γό­νη Μαυ­ρο­μά­τη, Αγγέ­λα Τζαν­τζό­γλου, Αλε­ξάν­δρα Βρα­κά, Αχμέτ Μου­στα­φά, Νίκος Αγγε­λί­δης, Ευαν­θία Ρου­τζού­νη, Σωτή­ρη­ςΚο­λιού­σης, Μυλω­νάς Μάνος και Νίκος Καλογερής.
Παρευ­ρί­σκε­ται επί­σης ο Ανδρέ­ας Καρα­βί­δας, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Ζωγρά­φου με την Λαϊ­κή Συσπείρωση.

Χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­νε ο “για­τρός της καρ­διάς μας” Ηλί­ας Σιώ­ρας, νυν Περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Αττι­κής και εκ νέου υπο­ψή­φιος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση». Τόνι­σε πως η περι­φέ­ρεια έχει γίνει ο βρα­χί­ο­νας ενός απάν­θρω­που δολο­φο­νι­κού κρά­τους όπως το είδα­με στα Τέμπη , στους μετα­νά­στες που πνί­γη­καν στην Πύλο, το βλέ­που­με κάθε μέρα και τελευ­ταία με τις πλημμύρες.

Σχο­λί­α­σε την ταύ­τι­ση Νέας Δημο­κρα­τί­ας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στην περι­φέ­ρεια Αττι­κής με τους προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς των διοι­κή­σε­ων Σγου­ρού, Δού­ρου και Πατού­λη κατά 90% να είναι ίδιοι την ίδια ώρα που απο­γυ­μνώ­νε­ται δια­χρο­νι­κά η πολι­τι­κή προ­στα­σία. Πρό­σθε­σε πως οι παρα­τά­ξεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα μου­λω­χτά ψήφι­σαν για τη νέα χωμα­τε­ρή στη Φυλή και τον ΧΥΤΥ στο Γραμ­μα­τι­κό ενώ καυ­τη­ρί­α­σε ότι πολ­λές φορές σ είχαν τη στή­ρι­ξη με ψήφο των χρυ­σαυ­γι­τών και της παρά­τα­ξης Τζή­με­ρου. Πρό­σθε­σε ότι «την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή θα συνε­χί­σουν όλοι οι συν­δυα­σμοί που στη­ρί­ζο­νται από αυτά τα κόμ­μα­τα. Αυτό που χρειά­ζε­ται είναι όσο περισ­σό­τε­ροι εκλεγ­μέ­νοι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» όπως και δήμαρχοι».

Κεντρι­κός ομι­λη­τής  ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Ηλί­ας Στα­μέ­λος.

Μετα­ξύ άλλων τόνισε

Να εντείνουμε τις προσπάθειες μας
για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς,
να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη

Ονει­ρεύ­ο­νται έναν Δήμο «όχη­μα» για τους κεντρι­κούς αστι­κούς σχε­δια­σμούς, που την ιστο­ρία του την εξαρ­γυ­ρώ­νει ως brand name στα λογής- λογής επι­χει­ρη­μα­τι­κά σχέ­δια
Αυτό που έχεις ανά­γκη για την επό­με­νη ημέ­ρα, είναι δημο­τι­κή και περι­φε­ρεια­κή αρχή, που θα είναι στή­ριγ­μα και συνο­δοι­πό­ρος σου στους αγώ­νες και όχι ένας ακό­μη τοπι­κός εχθρός που απο­δέ­χε­ται και δεν αντι­τάσ­σε­ται στην κυρί­αρ­χη πολιτική.
Στην Και­σα­ρια­νή έχου­με επι­λο­γή να έχου­με Δημο­τι­κή αρχή που θα έχει σαν κεντρι­κή της προ­τε­ραιό­τη­τα τις ανά­γκες των πολλών.
Που θα βρε­θεί στην «απέ­να­ντι όχθη»  από το αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο που κυριαρχεί.
Αυτή η ελπί­δα, αυτή η προ­ο­πτι­κή, έχει όνο­μα. «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλογές.
Δεν τάζου­με ότι η Και­σα­ρια­νή μπο­ρεί να γίνει όαση όταν κυριαρ­χεί η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, όταν την κοι­νω­νία μας την κινεί το κέρ­δος και όχι η ικα­νο­ποί­η­ση των ανθρώ­πι­νων αναγκών.
Μπο­ρού­με όμως να δώσου­με ανά­σες, αυτο­πε­ποί­θη­ση και ελπί­δα. Να βοη­θή­σου­με να στα­θούν όρθιοι οι πιο αδύ­να­μοι και ταυ­τό­χρο­να να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας  του λαού για τα δίκια του.
Αυτό είναι που έχει ανά­γκη ο λαός την επό­με­νη ημέ­ρα τον εκλογών.
Κι αυτό απο­δε­δειγ­μέ­να μόνο η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» μπο­ρεί να υπο­σχε­θεί και να κάνει πράξη.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.
Να ζωντανέψουμε ξανά το χαμόγελο στην πόλη μας!

 

🔴 Μετά την ομι­λία,  σε κλί­μα ενθου­σια­σμού, παρου­σιά­στη­κε το ψηφο­δέλ­τιο με τους υπο­ψή­φιους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους κατα­χει­ρο­κρο­τού­με­νοι να ανε­βαί­νουν το βήμα!

Με ψηφοδέλτιο μάχης θα κερδίσουμε πάλι το δήμο!

  • Περι­λαμ­βά­νει αγω­νι­στές από όλα τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, που έχουν απο­δεί­ξει στην πρά­ξη ότι μπο­ρούν να σηκώ­σουν πρώ­τοι τα βάρη του αγώ­να και βρί­σκο­νται στο πλάι του λαού πρω­το­στα­τώ­ντας σε κάθε διεκ­δί­κη­ση για τα ζητή­μα­τα της υγεί­ας, της παι­δεί­ας, το δικαί­ω­μα στον αθλη­τι­σμό και τον πολιτισμό.
  • Περι­λαμ­βά­νει εργα­ζό­με­νους και του χεριού και του πνεύ­μα­τος, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους της πόλης, συντα­ξιού­χους, που είναι από­μα­χοι της δου­λειάς αλλά όχι του αγώ­να, γυναί­κες, ανθρώ­πους του αθλη­τι­σμού, επι­στή­μο­νες. Ξεχω­ρι­στή θέση στο ψηφο­δέλ­τιό μας έχει η νέα γενιά, φοι­τη­τές που δίνουν ταυ­τό­χρο­να τη μάχη της μόρ­φω­σης, νέους που πέρα­σαν από τα σχο­λεία της πόλης μας.

Στα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» βρί­σκο­νται άνθρω­ποι που ανε­ξάρ­τη­τα από πολι­τι­κή προ­έ­λευ­ση συνα­ντή­θη­καν συμπο­ρεύ­τη­καν μαζί μας στους μεγά­λους αγώ­νες, συμπο­ρεύ­τη­καν στις πρό­σφα­τες εκλο­γι­κές μάχες και τώρα κάνουν το επό­με­νο βήμα.

  • 7 από αυτούς είναι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι που όλοι μαζί παλέ­ψα­με στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο στην προη­γού­με­νη θητεία του.

Στο ψηφο­δέλ­τιο απο­τε­λεί­ται από 63 υπο­ψή­φιους το ανώ­τε­ρο που προ­βλέ­πε­ται από το νόμο.
Από τους 63 πάνω από τους μισούς (33) είναι για πρώ­τη φορά υποψήφιοι

45% γυναί­κες
40% με πανε­πι­στη­μια­κές σπουδές
Όλοι τους μέλη μαζι­κών και
συν­δι­κα­λι­στι­κών φορέων

Πηγή_Περισσότερα

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο