Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Μακεδονία για την συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Τη σφρα­γί­δα των ΗΠΑ, ΝΑΤO και ΕΕ έχει η συμ­φω­νία ανά­με­σα στις κυβερ­νή­σεις Ελλά­δας και FYROM με σκο­πό να προ­χω­ρή­σει η ευρω­α­τλα­ντι­κή ολο­κλή­ρω­ση στα Δυτι­κά Βαλ­κά­νια, τονί­ζουν σε δήλω­σή τους οι περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στις Περι­φέ­ρειες Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης και Δυτι­κής Μακεδονίας.

Οι Βασί­λης Ρέβας, Θόδω­ρος Ιγνα­τιά­δης, Τιμο­θέα Ρακιν­τζή, Χρή­στος Τρέλ­λης, Γιάν­νης Βήτ­τας και Βασί­λης Καραν­τζί­δης υπο­γραμ­μί­ζουν πως «η συμ­φω­νία ανά­με­σα στις κυβερ­νή­σεις Ελλά­δας και FYROM επι­τεύ­χθη­κε με την απρο­κά­λυ­πτη παρέμ­βα­ση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και ΕΕ, έχει τη σφρα­γί­δα τους και υπο­γρά­φη­κε με βάση τις προ­θε­σμί­ες και τα χρο­νο­δια­γράμ­μα­τα που καθό­ρι­σαν αυτοί οι οργα­νι­σμοί, για να προ­χω­ρή­σει η ευρω­α­τλα­ντι­κή ολο­κλή­ρω­ση στα Δυτι­κά Βαλκάνια.

Είναι μια συμ­φω­νία που δεν μπο­ρεί να εξα­σφα­λί­σει λύση προς όφε­λος του ελλη­νι­κού λαού, του λαού της γει­το­νι­κής χώρας και όλων των λαών της περιο­χής. Οι κυβερ­νη­τι­κοί ισχυ­ρι­σμοί ότι δήθεν αυτή η συμ­φω­νία θα δια­σφα­λί­σει την ειρή­νη, τη συνερ­γα­σία και τη στα­θε­ρό­τη­τα στα Βαλ­κά­νια και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή είναι πέρα για πέρα ψευ­δείς, παρα­πλα­νη­τι­κοί και ανιστόρητοι.

Παρα­γνω­ρί­ζε­ται και απο­σιω­πά­ται συνει­δη­τά ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παρά­γο­ντες ανα­σφά­λειας και αλλα­γής συνό­ρων, υπο­δαύ­λι­σης των εθνι­κι­σμών και των αλυ­τρω­τι­σμών. Ιδιαί­τε­ρα οι λαοί των Βαλ­κα­νί­ων έχουν γνω­ρί­σει στο πετσί τους την πολι­τι­κή των ιμπε­ρια­λι­στών όλα αυτά τα χρόνια».

Ανα­φε­ρό­με­νοι στην κοι­νή συνέ­ντευ­ξη Tύπου που έδω­σαν στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ο πρό­ε­δρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατού­λης, ο περι­φε­ρειάρ­χης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας Απ. Τζι­τζι­κώ­στας και ο πρό­ε­δρος της ΠΕΔ Μακε­δο­νί­ας Λ. Κυρί­ζο­γλου, οι περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» τονί­ζουν πως «ο αλη­θι­νός λαϊ­κός πατριω­τι­σμός εκφρά­ζε­ται γνή­σια μόνο στην πάλη ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς, ενά­ντια στο ίδιο το εκμε­ταλ­λευ­τι­κό καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που σπέρ­νει τη φτώ­χεια, την ανερ­γία και τους πολέμους».

Σημειώ­νουν χαρα­κτη­ρι­στι­κά ότι «σε χθε­σι­νή τους παρέμ­βα­ση οι περι­φε­ρειάρ­χες και δήμαρ­χοι της περιο­χής της Β. Ελλά­δας, με μπρο­στά­ρη­δες τον περι­φε­ρειάρ­χη Κ. Μακε­δο­νί­ας Απ. Τζι­τζι­κώ­στα, τον πρό­ε­δρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατού­λη και τον πρό­ε­δρο της ΠΕΔ Κ. Μακε­δο­νί­ας Λ. Κυρί­ζο­γλου, δήλω­σαν στους γνω­στούς “πατριω­τι­κούς” τόνους ότι θα πρω­το­στα­τή­σουν στο στα­μά­τη­μα της συμφωνίας.

Όσοι βγαί­νουν σήμε­ρα στα κάγκε­λα δηλώ­νο­ντας “πατριώ­τες” κοροϊ­δεύ­ουν το λαό για­τί συμπί­πτουν και συμ­φω­νούν πάνω στη στρα­τη­γι­κή της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδη­γούν σε τέτοιου είδους συμφωνίες.

Τα ταξί­δια και οι απα­νω­τές επι­σκέ­ψεις και συνα­ντή­σεις με τους εκπρο­σώ­πους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ είναι άλλω­στε στο καθη­με­ρι­νό πρό­γραμ­μα του περι­φε­ρειάρ­χη Κ. Μακε­δο­νί­ας Απ. Τζι­τζι­κώ­στα και των υπό­λοι­πων δημάρ­χων και είναι αυτοί που πρω­το­στα­τούν μαζί με την κυβέρ­νη­ση στην πιο βαθιά εμπλο­κή της χώρας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς στην περιο­χή μας.

Ο αλη­θι­νός λαϊ­κός πατριω­τι­σμός εκφρά­ζε­ται γνή­σια μόνο στην πάλη ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς, ενά­ντια στο ίδιο το εκμε­ταλ­λευ­τι­κό καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που σπέρ­νει τη φτώ­χεια, την ανερ­γία και τους πολέ­μους. Γι’ αυτό και όλοι οι λαοί της περιο­χής πρέ­πει να δυνα­μώ­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους και την κοι­νή τους πάλη ενά­ντια σε αυτούς τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, ενά­ντια στον εθνι­κι­σμό, ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να μην υπάρ­χει κανείς εφη­συ­χα­σμός σαν και αυτόν που σπέρ­νει η ελλη­νι­κή κυβέρνηση».

Πηγή: 902.gr.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο