Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι — Ιωάννα: «Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση»

«Δυστυ­χώς και σήμε­ρα δεν πήρα καμία απά­ντη­ση», δήλω­σε, μετά την ολο­κλή­ρω­ση της απο­λο­γί­ας της 37χρονης, η Ιωάν­να Παλιο­σπύ­ρου, η οποία καθ’ όλη τη διάρ­κεια των ισχυ­ρι­σμών που προ­έ­βα­λε η κατη­γο­ρού­με­νη για την επί­θε­ση με το βιτριό­λι κρα­τού­σε σημειώσεις.

Βγαί­νο­ντας από τη δικα­στι­κή αίθου­σα, μετά τη δια­κο­πή της συνε­δρί­α­σης, το θύμα της ακραί­ας επί­θε­σης με καυ­στι­κό υγρό ανέ­φε­ρε: «Σήμε­ρα περί­με­να να ακού­σω κάποιες απα­ντή­σεις. Δυστυ­χώς και σήμε­ρα δεν πήρα καμία απά­ντη­ση. Όσα ισχυ­ρί­στη­κε η κατη­γο­ρη­μέ­νη καταρ­ρί­πτο­νται από τα στοι­χεία της δικο­γρα­φί­ας. Ακό­μη και όταν ο πρό­ε­δρος της έδει­ξε τις φωτο­γρα­φί­ες μου με τα χει­ρουρ­γεία και με όλα όσα έχω τρα­βή­ξει, εκεί­νη έμει­νε απα­θής και ατάραχη».

Σε ερώ­τη­ση δημο­σιο­γρά­φων εάν απο­δέ­χε­ται τη συγνώ­μη της Έφης, η Ιωάν­να απέ­φυ­γε να απα­ντή­σει λέγο­ντας προς τους εκπρο­σώ­πους του Τύπου «ευχα­ρι­στώ πολύ».

Ο εκ των συνη­γό­ρων της παθού­σας, Νίκος Αλε­ξαν­δρής, σημεί­ω­σε πως «για να είναι δεκτή η συγνώ­μη πρέ­πει να είναι ειλι­κρι­νής, υπάρ­χουν λέξεις που ντρά­πη­καν, δεν ντρά­πη­κε όμως το στό­μα που της εκστό­μι­σε». Ο συνή­γο­ρος χαρα­κτή­ρι­σε «μυθεύ­μα­τα» όσα είπε στην απο­λο­γία της η κατηγορούμενη.

Ο έτε­ρος συνή­γο­ρος πολι­τι­κής αγω­γής, Από­στο­λος Λύτρας δήλω­σε: «Περι­μέ­να­με όλοι να ακού­σου­με την εξή­γη­ση της φρά­σης “εσύ Ιωάν­να ξέρεις”. Η κατη­γο­ρού­με­νη είπε ότι θεω­ρού­σε ότι κιν­δύ­νευε η υπο­τι­θέ­με­νη σχέ­ση της με το 40χρονο, με τον οποίο η Ιωάν­να δεν είχε συνα­ντη­θεί. Προ­σπά­θη­σε να πεί­σει ότι το βιτριό­λι ήταν λίγο ενώ οι ειδι­κοί λένε ότι ήταν του­λά­χι­στον ένα λίτρο. Δεν μένει καμία αμφι­βο­λία ότι ήθε­λε να σκο­τώ­σει την Ιωάννα».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο