Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη για τη 12χρονη στον Κολωνό: Ξεκίνησε η διαδικασία

Το «κατη­γο­ρώ» της Δικαιο­σύ­νης για τη φρι­κώ­δη υπό­θε­ση της 12χρονης από τον Κολω­νό ανέ­γνω­σε η εισαγ­γε­λέ­ας του Μει­κτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου στη δίκη των 26 κατη­γο­ρου­μέ­νων για την άγρια σεξουα­λι­κή βία και εκμε­τάλ­λευ­ση σε βάρος της ανήλικης.

Με την έναρ­ξη της σημε­ρι­νής δια­δι­κα­σί­ας, που διε­ξά­γε­ται κεκλει­σμέ­νων των θυρών, η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός ανέ­γνω­σε το πολ­λών σελί­δων κατηγορητήριο.

Αμέ­σως μετά κατά τις δηλώ­σεις που κλή­θη­καν να κάνουν επί της κατη­γο­ρί­ας, όλοι τους, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, τοπο­θε­τή­θη­καν κατά τον ίδιο τρό­πο που είχαν τοπο­θε­τη­θεί και στις απο­λο­γί­ες τους.

Και η μητέ­ρα της ανή­λι­κης φέρε­ται να δήλω­σε αθώα από τις κατη­γο­ρί­ες που της αποδίδονται.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, στο δικα­στή­ριο ετέ­θη από συνη­γό­ρους υπε­ρά­σπι­σης αίτη­μα προ­κει­μέ­νου να υπο­βλη­θούν συμπλη­ρω­μα­τι­κές ερω­τή­σεις στο κορι­τσά­κι. Εφό­σον γίνει δεκτό το αίτη­μα από το δικα­στή­ριο, η εξέ­τα­ση δεν θα γίνει διά ζώσης, αλλά οι ερω­τή­σεις θα δια­τυ­πω­θούν γρα­πτώς και θα απα­ντη­θούν από το παι­δί παρου­σία ψυχολόγου.

Η δια­δι­κα­σία συνε­χί­ζε­ται με την κατά­θε­ση της θεί­ας του θύμα­τος, η οποία έχει δηλώ­σει πως ήταν αυτή που αντι­λή­φθη­κε ότι «κάτι συνέ­βαι­νε» με την ανι­ψιά της. Η παρέμ­βα­ση της θεί­ας ήταν καθο­ρι­στι­κή για να απο­κα­λυ­φθεί το μαρ­τύ­ριο που υφί­στα­το το κορί­τσι επί σει­ρά μηνών.

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο