Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Λιγνάδη: Αποβλήθηκε ο ένας από τους τέσσερις άνδρες που κατήγγειλαν βιασμό τους

Απο­βάλ­λε­ται από την Πολι­τι­κή Αγω­γή που είχε δηλώ­σει στην δίκη του Δημή­τρη Λιγνά­δη, ο άνδρας που έχει καταγ­γεί­λει βια­σμό του από τον καλ­λι­τέ­χνη, καθώς ούτε και σήμε­ρα εμφα­νί­στη­κε στο Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο για να καταθέσει.

Το δικα­στή­ριο, μετά από την πρό­τα­ση του εισαγ­γε­λέα, ο οποί­ος ζήτη­σε να απο­βλη­θεί ο εν λόγω μάρ­τυ­ρας, απο­φά­σι­σε να μην απο­δε­χθεί την δηλω­θεί­σα παρά­στα­ση του φερό­με­νου θύμα­τος βια­σμού, εφό­σον δεν έχει προ­σέλ­θει στο δικα­στή­ριο για να επι­βε­βαιώ­σει την εντο­λή που έδω­σε στον δικη­γό­ρο, Γιάν­νη Βλά­χο, μέσω ηλε­κτρο­νι­κού ταχυ­δρο­μεί­ου. Επι­πλέ­ον, όπως έκρι­νε το δικα­στή­ριο στην από­φα­ση απο­βο­λής, ο άνδρας δεν έχει εντο­πι­στεί από τις αρχές που τον ανα­ζή­τη­σαν με εντο­λή του ΜΟΔ, ώστε να προ­σα­χθεί βίαια για να κατα­θέ­σει. Μετά την από­φα­ση των δικα­στών, απο­βάλ­λε­ται από την εκπρο­σώ­πη­ση του εν λόγω μάρ­τυ­ρα ο συνή­γο­ρός του.

Το αίτη­μα για την απο­βο­λή του δικη­γό­ρου του τρί­του καταγ­γέλ­λο­ντα, είχε υπο­βά­λει στο δικα­στή­ριο η υπε­ρά­σπι­ση του καλ­λι­τέ­χνη στην προη­γού­με­νη δικά­σι­μο, όταν και πάλι παρέ­με­νε άφα­ντος ο μάρτυρας.

Νωρί­τε­ρα συνέ­χι­σε την κατά­θε­ση του, εξε­τα­ζό­με­νος από την Πολι­τι­κή Αγω­γή, ο τέταρ­τος άνδρας που έχει καταγ­γεί­λει βια­σμό του — ο τρί­τος στη σει­ρά που κατα­θέ­τει στο δικαστήριο.

Ο μάρ­τυ­ρας, που έμει­νε για κάποιους μήνες στο σπί­τι του κατη­γο­ρού­με­νου, ρωτή­θη­κε για την φιλο­ξε­νία που του παρεί­χε ο Δημή­τρης Λιγνά­δης. Ο μάρ­τυ­ρας είπε πως δεν υπήρ­χε αντάλ­λαγ­μα για την δια­μο­νή του στο σπί­τι του καλ­λι­τέ­χνη, ενώ από την έναρ­ξη της κατά­θε­σής του, στην προη­γού­με­νη συνε­δρί­α­ση, είπε πως ο ίδιος καθά­ρι­ζε και μαγεί­ρευε σε ένδει­ξη ευγνω­μο­σύ­νης.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο