Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Ξεκίνησε και διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη

«Έγγα­μος και χήρος» δήλω­σε στο δικα­στή­ριο ο Χαρά­λα­μπος Ανα­γνω­στό­που­λος δίνο­ντας τα στοι­χεία του, κατά την έναρ­ξη της δίκης του για την δολο­φο­νία της 20χρονης συζύ­γου του Καρο­λάιν Κράουτς.

Η πλευ­ρά του κατη­γο­ρού­με­νου προ­σήλ­θε στο ΜΟΔ με αίτη­μα δια­κο­πής, που δια­τύ­πω­σε αμέ­σως μετά την κλή­ρω­ση των ενόρκων.

Ο 34χρονος πιλό­τος οδη­γή­θη­κε λίγο μετά τις εννέα το πρωί στη δικα­στι­κή αίθου­σα και κάθι­σε στο εδώ­λιο του κατη­γο­ρου­μέ­νου από όπου, αφού δήλω­σε τα στοι­χεία του, άκου­σε από την Εισαγ­γε­λέα Έδρας το κατη­γο­ρη­τή­ριο με προ­σο­χή και κοι­τά­ζο­ντας την εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γό στα μάτια.

Η μητέ­ρα και ο πατέ­ρας της 20χρονης Καρο­λάιν δε βρέ­θη­καν στο δικα­στή­ριο, εκπρο­σω­πή­θη­καν από τον δικη­γό­ρο Θανά­ση Χαρ­μά­νη και δήλω­σαν παρά­στα­ση πολι­τι­κής αγω­γής. «Ο κ. Κρά­ουτς έχει κινη­τι­κά προ­βλή­μα­τα και αδυ­να­τεί να μετα­κι­νη­θεί. Η μητέ­ρα της ήθε­λε πολύ να παρευ­ρε­θεί αλλά οι για­τροί δεν της επέ­τρε­ψαν για να μην κλο­νι­στεί η υγεία της», ανέ­φε­ρε ο νομι­κός παρα­στά­της της οικο­γέ­νειας. Το δικα­στή­ριο έκα­νε δεκτό και το αίτη­μα του Φιλο­ζω­ι­κού Σωμα­τεί­ου Μαρα­θώ­να για να παρα­στα­θεί ως πολι­τι­κή αγω­γή για τη θανά­τω­ση της σκυ­λί­τσας της Καρολάιν.

Το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο προ­χώ­ρη­σε στην κλή­ρω­ση των ενόρ­κων και τις τρεις γυναί­κες δικα­στές συμπλή­ρω­σαν στην έδρα τέσ­σε­ρις ένορ­κοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Η δίκη διε­κό­πη για τις 12 Απριλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο