Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπιση – Με διορισμένους συνηγόρους της κατηγορούμενης θα συνεχιστεί η διαδικασία

Με διο­ρι­σμέ­νους συνη­γό­ρους υπε­ρά­σπι­σης θα συνε­χι­στεί η δια­δι­κα­σία ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου που βρί­σκε­ται στο “παρά 1” για την απο­λο­γία της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου, για την ανθρω­πο­κτο­νία κατά της πρω­τό­το­κης κόρης της Τζωρ­τζί­νας, μετά την απο­χώ­ρη­ση του Αλέ­ξη Κού­για που δήλω­σε ότι θα παραι­τη­θεί από την υπεράσπιση.

Η κατη­γο­ρου­μέ­νη θα έχει στο πλευ­ρό της πλέ­ον διο­ρι­σμέ­νους από το δικα­στή­ριο συνη­γό­ρους καθώς ο κ. Κού­γιας δήλω­σε πρό­θε­ση παραί­τη­σης από την υπε­ρά­σπι­ση όταν έλα­βε αρνη­τι­κή απά­ντη­ση σε αιτή­μα­τα που έθεσε.

Ο συνή­γο­ρος αρχι­κά ζήτη­σε δια­κο­πή της δίκης ώστε να ενη­με­ρώ­σει τον Δικη­γο­ρι­κό Σύλ­λο­γο ότι θα παραι­τη­θεί από την υπε­ρά­σπι­ση της 35χρονης και εν συνε­χεία όταν το δικα­στή­ριο απέρ­ρι­ψε και το αίτη­μα του για δια­κο­πή , ο κ. Κού­γιας δήλω­σε ότι αποχωρεί .

Η δια­δι­κα­σία σήμε­ρα ξεκί­νη­σε με αιτή­μα­τα που υπέ­βα­λε η υπε­ρά­σπι­ση της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου. Η ομό­φω­νη άρνη­ση του δικα­στη­ρί­ου σε αυτά, έφε­ρε αίτη­μα του συνη­γό­ρου για δια­κο­πή της δίκης για μία εβδο­μά­δα. Η κλι­μά­κω­ση της αντί­δρα­σης της υπε­ρά­σπι­σης ήρθε όταν το δικα­στή­ριο αρνή­θη­κε να δια­κό­ψει την δίκη.

«Ως υπο­βλή­θη­κε το αίτη­μα περί δια­κο­πής της δίκης απορ­ρί­πτε­ται ομό­φω­να καθώς δε συντρέ­χει κανέ­νας λόγος ανω­τέ­ρας βίας» είπε η πρό­ε­δρος του δικαστηρίου.

Αλέ­ξης Κού­γιας: Εγώ απο­χω­ρώ. Και η συνερ­γά­τι­δα μου.

Πρό­ε­δρος: Που πάτε κύριε συνή­γο­ρε; Ένα σεβα­σμό στο δικαστήριο!

Αλέ­ξης Κού­γιας: Σέβο­μαι, σέβομαι.

Πρό­ε­δρος: Έχε­τε παραιτηθεί;

Αλέ­ξης Κού­γιας: Την Πέμ­πτη θα πω.

Πρό­ε­δρος: Για Τετάρ­τη έχου­με δια­κό­ψει, εσείς την Πέμ­πτη θα πείτε;

Αλέ­ξης Κού­γιας: Ωραία παραι­τού­μαι και επι­φυ­λάσ­σο­μαι! Παραι­τού­μα­στε όλοι οι δικη­γό­ροι σε ένδει­ξη δια­μαρ­τυ­ρί­ας. Επι­φυ­λασ­σό­με­θα την Πέμ­πτη να ανα­κοι­νώ­σου­με την από­φα­ση μας αν θα επανέλθουμε.

Η κατη­γο­ρου­μέ­νη ανε­βαί­νο­ντας στο βήμα δήλω­σε πως “απο­δέ­χο­μαι την παραί­τη­ση ζήτω να μου διο­ρι­στεί συνήγορος”.

Μετά από αυτήν εξέ­λι­ξη το δικα­στή­ριο διέ­κο­ψε για να της διο­ρι­στεί νέος συνήγορος.

Με την έναρ­ξη της δια­δι­κα­σί­ας το ΜΟΔ απέρ­ρι­ψε ομό­φω­να αιτή­μα­τα που υπέ­βα­λε σήμε­ρα ο κ. Κού­γιας σχε­τι­κά με την εξέ­τα­ση μαρ­τύ­ρων καθώς και την ανά­κλη­ση απο­φά­σε­ων που έχει λάβει ήδη το ΜΟΔ σε ζητή­μα­τα που είχαν τεθεί από την κατηγορουμένη.

Όταν το δικα­στή­ριο ανα­κοί­νω­σε ότι απορ­ρί­πτει ομό­φω­να τα αιτή­μα­τα του κ. Κού­για , ο συνή­γο­ρος ζήτη­σε να δια­κό­ψει για μία εβδο­μά­δα την δίκη ώστε να ενη­με­ρώ­σει τον ΔΣΑ ότι θα απο­χω­ρή­σει από την υπε­ρά­σπι­ση της 35χρονης .

“Μετά τις ομό­φω­νες απορ­ρί­ψεις όλων των αιτη­μά­των μου έχω απο­φα­σί­σει να απο­χω­ρή­σω από την υπε­ρά­σπι­ση. Πρό­κει­ται για μια εμβλη­μα­τι­κή δίκη και τέτοια προ­σβο­λή στα δικαιώ­μα­τα της κατη­γο­ρού­με­νης δεν έχω ξανα­δεί. Ο τρό­πος που απορ­ρί­φθη­καν ενώ δαπα­νή­θη­κε χρό­νος ακό­μα και για καφε­τζού­δες… στε­ρεί­τε από την κατη­γο­ρού­με­νη τα δικαιώ­μα­τα της. Θέλω να εκτε­θεί το δικα­στή­ριο. Δε μπο­ρεί να μεί­νει η κατη­γο­ρού­με­νη χωρίς δικη­γό­ρο. Θέλω να ενη­με­ρώ­σω των πρό­ε­δρο του ΔΣΑ , για­τί δεν έχω αφή­σει ποτέ δίκη και να έχει χρό­νο η κατη­γο­ρού­με­νη να βρει δικη­γό­ρο πριν της διο­ρί­σε­τε εσείς. Αν δε βρει θα δού­με τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενη­με­ρω­θεί ο πρό­ε­δρος του ΔΣΑ” είπε ο κ. Αλέ­ξης Κούγιας.

Στην τοπο­θέ­τη­ση του συνη­γό­ρου απά­ντη­σε η Εισαγ­γε­λέ­ας Έδρας η οποία ζήτη­σε από το κ. Κού­για να κατα­θέ­σει άμε­σα στο δικα­στή­ριο την βού­λη­ση του να συνε­χί­σει ή να μην συνε­χί­σει να υπε­ρα­σπί­ζε­ται την Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου ώστε ακο­λού­θως να απο­φα­σί­σει για τις περε­ταί­ρω ενέρ­γειες του το Δικα­στή­ριο. Η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γό απέρ­ρι­ψε τις θέσεις που εξέ­φρα­σε ο κ. Κού­γιας λέγο­ντας χαρακτηριστικά:

“Σήμε­ρα ο συνή­γο­ρος ρώτη­σε πόσες συνε­δριά­σεις έχου­με κάνει. Έχου­με κάνει 70 συνε­δριά­σεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξε­τα­στεί 60 μάρ­τυ­ρες, για­τροί και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό. Εξε­τά­ζα­με μάρ­τυ­ρες 2 και 3 ημέ­ρες. Οι μαρ­τυ­ρι­κές κατα­θέ­σεις είναι τερά­στιες. Όταν έρχε­ται ο κ. συνή­γο­ρος και λέει ότι είναι συνο­πτι­κή δια­δι­κα­σία πέφτει σε αντιφάσεις”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο