Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτουν σήμερα οι γονείς του Π. Φύσσα

Με την Μάγδα Φύσ­σα στο βήμα του μάρ­τυ­ρα θα συνε­χι­στεί ενώ­πιον του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των που δικά­ζει την Χρυ­σή Αυγή η έκτη ημέ­ρα της δίκης κατά τη διάρ­κεια της οποί­ας ανα­μέ­νε­ται να κλη­θεί να κατα­θέ­σει και ο πατέ­ρας του μου­σι­κού, Πανα­γιώ­της Φύσσας.

Η κ. Φύσ­σα ανα­μέ­νε­ται σήμε­ρα να εξε­τα­στεί από συνη­γό­ρους υπε­ρά­σπι­σης των κατη­γο­ρου­μέ­νων, δια­δι­κα­σία που ξεκί­νη­σε στην προη­γού­με­νη συνε­δρί­α­ση από την οποία δεν έλει­ψαν οι εντά­σεις , ειδι­κά όταν η μάρ­τυ­ρας δέχθη­κε ερω­τή­σεις τόσο από τον κατα­δι­κα­σμέ­νο για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Γιάν­νη Λαγό όσο και από τον συνή­γο­ρό του, Κώστα Πλεύ­ρη. Ο δικη­γό­ρος σε μία λεκτι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση που είχε με την μάρ­τυ­ρα, χαι­ρέ­τη­σε ναζι­στι­κά παρου­σία των δικα­στών κοι­τά­ζο­ντας την μητέ­ρα του Παύ­λου Φύσ­σα. Η κίνη­ση αυτή έγι­νε για δεύ­τε­ρη φορά στην αίθου­σα του δικα­στη­ρί­ου, ωστό­σο ήταν για πρώ­τη φορά που έγι­νε ενό­σω οι δικα­στές βρί­σκο­νταν στην Έδρα.

Στην κατά­θε­σή της η μητέ­ρα του 34χρονου Παύ­λου Φύσ­σα, επα­νέ­λα­βε την πεποί­θη­σή της ότι ο γιος της δολο­φο­νή­θη­κε από το μαχαί­ρι του Γιώρ­γου Ρου­πα­κιά κατό­πιν από­φα­σης που έλα­βε η εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση Χρυ­σή Αυγή η οποία κινη­το­ποί­η­σε για τον σκο­πό αυτό την Τοπι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής στην Νίκαια, μία από τις πλέ­ον δρα­στή­ριες , το 2013, Τοπι­κές του τότε κοι­νο­βου­λευ­τι­κού κόμ­μα­τος. Η μάρ­τυ­ρας αφού περιέ­γρα­ψε, εμφα­νώς συγκι­νη­μέ­νη, πώς έμα­θε ότι ο γιος της υπέ­στη “κάτι σοβα­ρό” τη νύχτα της 17ης Σεπτεμ­βρί­ου 2013 και πώς αντι­με­τώ­πι­σε την σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όταν είδε τον γιο της “να κοι­μά­ται” στο νεκρο­το­μεί­ου του Γενι­κού Κρα­τι­κού Νοσο­κο­μεί­ου Νίκαιας , είπε στους δικα­στές όλα όσα της εξι­στό­ρη­σαν οι φίλοι του γιου της ότι έγι­ναν, πριν εμφα­νι­στεί στο προ­σκή­νιο ο “δολο­φό­νος”. Εκεί­νος που “με ηρε­μία αγκά­λια­σε τον Παύ­λο και τον μαχαί­ρω­σε” όπως είπε Μάγδα Φύσ­σα . Η μάρ­τυ­ρας ανα­φέρ­θη­κε στην στά­ση των Αστυ­νο­μι­κών της ΔΙΑΣ εκεί­νο το βρά­δυ οι οποί­οι “όχι μόνο δεν απέ­τρε­ψαν το έγκλη­μα, αλλά το βοή­θη­σαν” παρα­μέ­νο­ντας παρα­τη­ρη­τές των γεγο­νό­των που εκτυ­λί­χθη­καν όταν συγκρο­τη­μέ­νη ομά­δα χρυ­σαυ­γι­τών εγκλώ­βι­σε τον Παύ­λο Φύσσα.

Η μητέ­ρα του μου­σι­κού έκα­νε ανα­φο­ρά σε “κρα­τι­κή ασυ­λία” την οποία όπως είπε απο­λάμ­βα­νε “μία τρο­μο­κρα­τι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση που κυκλο­φο­ρού­σε ελεύ­θε­ρα στους δρό­μους και σκό­τω­νε αθώους”.

Με την ολο­κλή­ρω­ση της κατά­θε­σης της Μάγδας Φύσ­σα το δικα­στή­ριο πρό­κει­ται να καλέ­σει ενώ­πιον του, τον κ. Πανα­γιώ­τη Φύσ­σα ο οποί­ος ήταν ο πρώ­τος μάρ­τυ­ρας που εξέ­τα­σε το πρω­το­βάθ­μιο δικα­στή­ριο. Ο πατέ­ρας του μου­σι­κού είχε σπεύ­σει στο σημείο που μαχαι­ρώ­θη­κε θανά­σι­μα ο γιος του και τον είχε δει πεσμέ­νο στην αγκα­λιά της συντρό­φου του που καθό­ταν στο πεζο­δρό­μιο. Μόνο που βλέ­πο­ντας τον γιο του ο Πανα­γιώ­της Φύσ­σας δεν είχε αντι­λη­φθεί πως ήταν ήδη νεκρός. ‘Αρχι­σε να φοβά­ται ότι ίσως έχει συμ­βεί το χει­ρό­τε­ρο καθώς το ασθε­νο­φό­ρο “δεν έβα­λε σει­ρή­να” και βλέ­πο­ντας “μια ευθεία γραμ­μή στο μηχά­νη­μα”. Όπως είχε κατα­θέ­σει στην πρώ­τη δίκη:

“Κατά τις 12 και 5 το βρά­δυ χτύ­πη­σε το τηλέ­φω­νο. Ήταν ο αδελ­φός μου και μου είπε: “Τρέ­χα στην Τσαλ­δά­ρη χτύ­πη­σαν το παι­δί”. Μόλις έφτα­σα, είδα τη Χρύ­σα, τη φίλη του Παύ­λου, να κάθε­ται στο πεζο­δρό­μιο και να έχει στα πόδια της τον Παύ­λο. Ήταν ακί­νη­τος. Μου είπαν ότι τον μαχαί­ρω­σαν. Πίστευα ότι έχει μόνο γρα­τζου­νιές. Πήγε το μυα­λό μου στη Χρυ­σή Αυγή , για­τί τα τρα­γού­δια του, τους ενο­χλού­σαν. Σκέ­φτη­κα ότι οι μαχαι­ριές ήταν για να τον φοβί­σουν. Νόμι­ζα ότι είναι ζωντα­νός, ότι είχε λιποθυμήσει…Μετά μου έκα­νε εντύ­πω­ση που το ασθε­νο­φό­ρο δεν έβα­λε σει­ρή­να όταν φτά­σα­με στο Γενι­κό Κρα­τι­κό. Το μηχά­νη­μα έδει­χνε ευθεία γραμ­μή. Μου είπαν ότι το παι­δί ‘‘έφυ­γε”. Τους ρώτη­σα: “Για­τί; Επει­δή καθυ­στέ­ρη­σε το ασθε­νο­φό­ρο; ‘’ Μου απά­ντη­σαν “Όχι, ‘‘θα πέθαι­νε ακό­μα κι αν τον χτυ­πού­σαν έξω από το νοσο­κο­μείο. Ήταν πολύ επαγ­γελ­μα­τι­κό το χτύ­πη­μα”. Δεν ήξε­ρα πώς να το πω στην μάνα του. Της είπα ότι το παι­δί χτύ­πη­σε στο κεφά­λι. Όταν ήρθε στο νοσο­κο­μείο, έμα­θε από τους για­τρούς τι είχε γίνει.”

Η υπε­ρά­σπι­ση του Γιώρ­γου Ρου­πα­κιά και στο πρώ­το δικα­στή­ριο αλλά και τώρα , όπως φάνη­κε και με ερω­τή­σεις της προς την μητέ­ρα του μου­σι­κού, αμφι­σβη­τεί ότι ειπώ­θη­κε από για­τρό στους δύο γονείς η φρά­ση περί “επαγ­γελ­μα­τι­κού χτυ­πή­μα­τος” . Ο συνή­γο­ρος του κατα­δι­κα­σμέ­νου σε ισό­βια για την δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα , ζήτη­σε στην προη­γού­με­νη συνε­δρί­α­ση από την Μάγδα Φύσ­σα να κατο­νο­μά­σει τον εν λόγω για­τρό, κάτι που ανα­μέ­νε­ται να κάνει και με τον κ. Πανα­γιώ­τη Φύσ­σα. Σε αντί­στοι­χες παρα­τη­ρή­σεις της πλευ­ράς του Γιώρ­γου Ρου­πα­κιά στην πρώ­τη δίκη, ο πατέ­ρας του Παύ­λου Φύσ­σα είχε αντι­δρά­σει πολύ έντο­να λέγο­ντας πως ο Ρου­πα­κιάς επι­χει­ρεί να απο­δώ­σει τον θάνα­το “σε καθυ­στέ­ρη­ση του ασθε­νο­φό­ρου” . Σύμ­φω­να πάντως με την δικο­γρα­φία , ο θάνα­τος του Παύ­λου Φύσ­σα επήλ­θε “επι­τό­που” με “μόνη και απο­κλει­στι­κή αιτία το τραύ­μα που το προ­ξέ­νη­σε ο Γιώρ­γος Ρου­πα­κιάς” ο οποί­ος “τον έπλη­ξε δύο φορές στο αρι­στε­ρό ημι­θω­ρά­κιο, στο ύψος της καρ­διάς και μία φορά στον μηρό”

 

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο