Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής‑Ν. Μιχαλολιάκος: Συμμαχητές χρυσαυγίτες, τσακίστε τους αναρχομπολσεβίκους συμμορίτες…

Συντρι­πτι­κά και τα σημε­ρι­νά στοι­χεία που ανα­δει­κνύ­ο­νται στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή από την ανά­γνω­ση των εγγρά­φων από το σκλη­ρό δίσκο του ηλε­κτρο­νι­κού υπο­λο­γι­στή του αρχη­γού Ν. Μιχαλολιάκου.

Αυτό που προ­κύ­πτει επι­βε­βαιώ­νει τα όσα έχουν κατα­θέ­σει οι μάρ­τυ­ρες κατη­γο­ρί­ας. Απο­δει­κνύ­ε­ται από το υλι­κό, από τα λεγό­με­να του ίδιου του αρχη­γού, ο ναζι­στι­κός χαρα­κτή­ρας της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, η πίστη στον εθνι­κο­σο­σια­λι­σμό, στον Χίτλερ, η μήτρα των ιδε­ο­λο­γι­κών τους κατα­βο­λών, η εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κή Γερ­μα­νία του Γ’ Ράιχ (σ.σ. όπως οι ίδιοι δηλώ­νουν), η ιεραρ­χία της οργά­νω­σης, η στρα­τιω­τι­κή οργά­νω­ση, η τέλε­ση πλή­θους εγκλη­μα­τι­κών πρά­ξε­ων στο πλαί­σιο της δομη­μέ­νης εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, η ταύ­τι­ση πολι­τι­κού κόμ­μα­τος και ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Ενδει­κτι­κά ανα­φέ­ρου­με: Εν μέσω ταγ­μά­των εφό­δου, ναζι­στι­κών χαι­ρε­τι­σμών, ιαχών με το ναζι­στι­κό «Ζήτω η νίκη», ακού­γε­ται ο αρχη­γός να λέει ναι «είμα­στε φασί­στες, ναζι­στές», «άμα γίνουν τώρα εκλο­γές θα έχου­με βου­λή της Βαϊ­μά­ρης… μετά τη Βαϊ­μά­ρη ξέρε­τε τι ακο­λού­θη­σε. Ε, λοι­πόν, για κάτι τέτοιο αγω­νι­ζό­μα­στε και εμείς στην Ελλά­δα. Δεν το κρύ­βω και είμαι περή­φα­νος για αυτό»… «Εγώ αν ζού­σα στη Γερ­μα­νία του ’33 θα ήμουν μέλος του Εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κού Κόμ­μα­τος και θα αισθα­νό­μουν ιδιαί­τε­ρα χαρού­με­νος γι’ αυτό»… «Είμα­στε η σπο­ρά των ηττη­μέ­νων του 1945, αυτοί είμα­στε οι εθνι­κι­στές, οι εθνι­κο­σο­σια­λι­στές, οι φασί­στες …Είμα­στε οι μαχη­τές που θα ακο­νί­σουν αν χρεια­στεί τις ξιφο­λόγ­χες στο πεζο­δρό­μιο να ελευ­θε­ρώ­σου­με τις πατρί­δες μας»…

Επί­σης σε σχε­τι­κή ομι­λία: «Δεν κάνει τίπο­τα λέει η Χρυ­σή Αυγή για την πλ. Αττι­κής, τον Άγιο Παντε­λε­ή­μο­να, τα Πατή­σια, για την Κυψέ­λη. Ε, ποιοι μαχαι­ρω­θή­κα­νε τότε σ’ αυτές τις περιο­χές για να μεί­νου­νε κάποια κομ­μά­τια ελλη­νι­κά; Στην πλα­τεία του Αγί­ου Παντε­λε­ή­μο­να ποιοι παί­ζα­νε ξύλο με τα ΜΑΤ και τρώ­γα­νε τα χημι­κά, οι κάτοι­κοι ή οι χρυσαυγίτες;»

Σε ομι­λία του στις Θερ­μο­πύ­λες: «Ας έρθουν να μετρη­θού­με και να δού­νε πόσα απί­δια πιά­νει ο σάκος… Εσείς είστε τα τάγ­μα­τα εφό­δου» ή σε άλλη ομι­λία: «Στο σκο­τά­δι γίνο­νται οι καλύ­τε­ρες δουλειές»…

Πλή­θος εγγρά­φων που ανα­γνώ­στη­κε ανα­λύ­ει την καθα­ρό­τη­τα της φυλής, του αίμα­τος, την αρία φυλή. «Στην αντί­λη­ψή μας περί έθνους, πιστεύ­ου­με στην άπο­ψη ότι είναι απα­ραί­τη­το όχι μόνο να δια­τη­ρη­θεί ο φυλε­τι­κός χαρα­κτή­ρας του λαού, αλλά και με μέτρα ευγο­νι­κής πολι­τι­κής να βελ­τιώ­σει την ποιό­τη­τά του» , ανα­φέ­ρουν χαρακτηριστικά.

Εγκω­μιά­ζουν τους αξιω­μα­τι­κούς της χού­ντας: «Τόσα πολ­λά χρό­νια φυλα­κή στη νεό­τε­ρη επο­χή κάθι­σαν μόνον αυτοί και ο Ρού­ντολφ Ες!», ενώ σε σχε­τι­κή ομι­λία του ο αρχη­γός ανα­φέ­ρει ότι πήγε στην κηδεία του Μάλ­λιου για να τον τιμήσει…

«Άμα μπού­με στη Βου­λή θα τους χαστου­κί­ζου­με … και αυτό δεν θα μπο­ρέ­σου­νε να το κρύ­ψου­νε τα κανά­λια», δηλώ­νει σε ομι­λία του ο αρχη­γός της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής και αλλού, για το χτύ­πη­μα της βου­λευ­τή του ΚΚΕ Λιά­νας Κανέλ­λη λέει ότι «η Χρυ­σή Αυγή ανέ­βη­κε 2 μονά­δες στις κρυ­φές δημο­σκο­πή­σεις»! Στο Πέρα­μα σε ομι­λία του ο αρχη­γός Ν. Μιχα­λο­λιά­κος ανα­φέ­ρει: «Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή όλοι άνερ­γοι και από πάνω οι ντα­βα­τζή­δες… οι εργα­το­πα­τέ­ρες του ΚΚΕ… του ΠΑΜΕ»…

Για τους μετα­νά­στες, ο αρχη­γός, ανα­φε­ρό­με­νος στο πογκρόμ των χρυ­σαυ­γι­τών κατά μετα­να­στών, σημειώ­νει: «Ραφή­να… τέτοιου είδους συγκε­ντρώ­σεις (σ.σ. sic!) είναι στρα­τη­γι­κός μας στό­χος να γίνουν σε κάθε πλα­τεία των Αθη­νών σε κάθε πόλη της Αττι­κής», «και ας μας πού­νε ρατσι­στές δεν μας νοιά­ζει… έξω οι λαθρο­με­τα­νά­στες από την Ελλά­δα, έξω οι ξένοι από την πατρί­δα μας!», «στο κέντρο των Αθη­νών υπήρ­χε ένα κτί­ριο ολό­κλη­ρο το Εφε­τείο (σ.σ. το παλιό εφε­τείο στην Σωκρά­τους) …και ήταν κατοι­κία λαθρο­με­τα­να­στών …όταν το κρά­τος δεν μπο­ρεί να κάνει τίπο­τα, μπο­ρούν οι εθνι­κι­στές και μπό­ρε­σε η Χρυ­σή Αυγή και άδεια­σε το εφε­τείο… έγι­νε μια ολό­κλη­ρη μάχη και εγώ προ­σω­πι­κά δεν ήμουν απών, εκεί ήμουν». Σημειω­τέ­ον ότι όταν οι μάρ­τυ­ρες κατέ­θε­ταν ότι ο αρχη­γός ήταν επι­κε­φα­λής στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στο παλιό Εφε­τείο οι συνή­γο­ροι υπε­ρα­σπι­στές «έσκι­ζαν τα ιμά­τιά τους» ότι έλε­γαν ψέματα.

Σε έγγρα­φο που απευ­θύ­νε­ται στα Σώμα­τα Ασφα­λεί­ας: «Οι αναρ­χο­μπολ­σε­βί­κοι συμ­μο­ρί­τες είναι οι αρου­ραί­οι της μητρό­πο­λης… Συμ­μα­χη­τές χρυ­σαυ­γί­τες, τσα­κί­στε τους αναρ­χο­μπολ­σε­βί­κους συμ­μο­ρί­τες και τους εγκλη­μα­τί­ες λαθρο­με­τα­νά­στες συνο­δοι­πό­ρους τους… Κυνη­γή­στε τους ανε­λέ­η­τα σε κάθε δρό­μο, σε κάθε γωνιά. Χτί­στε τους με τη λάσπη τους, στα λαγού­μια τους»!

Για την… ιστο­ρία ανα­φέ­ρου­με ότι σε φωτο­γρα­φί­ες από ναζι­στι­κό πάρ­τι που υπάρ­χουν στα έγγρα­φα βρί­σκε­ται και ο …μου­σι­κός του ναζι­στι­κού συγκρο­τή­μα­τος «Pogrom» Α. Ματ­θαιό­που­λος, ένας από τους χρυ­σαυ­γί­τες που κατέ­θε­σαν αγω­γή ενά­ντια στον ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλο.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο