Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες από όλη τη χώρα απορρίπτουν το νομοσχέδιο — έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Δεκά­δες χιλιά­δες φοι­τη­τές και φοι­τή­τριες απέρ­ρι­ψαν μαζι­κά και δυνα­μι­κά το νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα της κυβέρ­νη­σης για τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια, που κάνει την αδι­κία νόμο!

«Τίπο­τα δεν γίνε­ται αν μένεις θεα­τής όλα ανα­τρέ­πο­νται αν ξεση­κω­θείς», «Θέλου­με πτυ­χία για να χού­με δου­λειά όχι να βγά­ζουν κέρ­δη τα ιδιω­τι­κά», ακού­γο­νταν αστα­μά­τη­τα από τα μπλοκ των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων που δια­δή­λω­σαν στο κέντρο της Αθή­νας, την ώρα που το νομο­σχέ­διο — έκτρω­μα συζη­τεί­ται στη Βουλή.

Στο μεγα­λειώ­δες συλ­λα­λη­τή­ριο συμ­με­τέ­χουν με τα πανό των Συλ­λό­γων τους φοι­τη­τές και φοι­τή­τριες από τα πανε­πι­στή­μια της Θεσ­σα­λο­νί­κης, της Πάτρας, των Ιωαν­νί­νων, της Πελο­πον­νή­σου, του Αιγαί­ου, της Κρή­της, της Θεσ­σα­λί­ας, της Θρά­κης, της Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας και φυσι­κά από όλα τα μεγά­λα πανε­πι­στή­μια της Αττικής.

Μαχη­τι­κό «παρών» και από τους μαθη­τές, αλλά και τους εκπαι­δευ­τι­κούς τους, οι οποί­οι μέσα από τα σωμα­τεία τους από την πρώ­τη στιγ­μή έχουν πάρει θέση σε αυτό τον αγώ­να και ταυ­τό­χρο­να δίνουν απά­ντη­ση στον αυταρ­χι­σμό της κυβέρ­νη­σης. Επί­σης συμ­με­τεί­χαν μια σει­ρά σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων από τον δημό­σιο και τον ιδιω­τι­κό τομέα.

Στην κινη­το­ποί­η­ση παρευ­ρί­σκο­νται οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ, Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, Νίκος Έξαρ­χος και Μανώ­λης Συντυ­χά­κης.

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Πηγή: 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο