Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πήγαν να κάνουν λαθροχειρία με την Αλέκα Παπαρήγα, και πήραν την απάντηση που τους έπρεπε

Σε λαθρο­χει­ρία προ­έ­βη η υφυ­πουρ­γός Παι­δεί­ας της ΝΔ, Ζ. Μακρή, στη συζή­τη­ση στη Βου­λή, ενο­χλη­μέ­νη ‑όπως και όλη η κυβέρ­νη­ση- από τη συμ­βο­λή του ΚΚΕ στις κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στο έκτρω­μα για τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια και στην απο­κά­λυ­ψη του αντι­δρα­στι­κού χαρα­κτή­ρα του νομοσχεδίου.

Απα­ντώ­ντας στις καταγ­γε­λί­ες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κου­τσού­μπα για τα κυκλώ­μα­τα εκμε­τάλ­λευ­σης και εκπόρ­νευ­σης φοι­τη­τών και φοι­τη­τριών, είπε ότι «η μόνη μου παρη­γο­ριά είναι ότι η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα δεν θα έλε­γε ή δεν θα επέ­με­νε ποτέ σε κάτι τέτοιο».

Πρό­κει­ται για την ίδια υφυ­πουρ­γό που είχε απα­ντή­σει κυνι­κά σε Επί­και­ρη Ερώ­τη­ση του ΚΚΕ σχε­τι­κά με ανα­πλη­ρώ­τρια εκπαι­δευ­τι­κό στην Κρή­τη με δίδυ­μη επα­πει­λού­με­νη κύη­ση, που δεν της δίνε­ται άδεια, πως «θα μπο­ρού­σα να πω ότι ο νόμος δεν αλλά­ζει και να λήξει εδώ η συζήτηση».

Με αφορ­μή αυτή την λαθρο­χει­ρία, η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ προ­έ­βη στην παρα­κά­τω δήλωση:

«Το ΚΚΕ, ανε­ξάρ­τη­τα ποιος είναι Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας, έχει δια­χρο­νι­κά καταγ­γεί­λει τα δίκτυα τα οποία, είτε παρά­νο­μα είτε “νόμι­μα” με επω­νυ­μία και ΑΦΜ, επι­διώ­κουν να εκμε­ταλ­λευ­τούν και να εκπορ­νεύ­σουν νέες γυναί­κες και άνδρες.

Το ότι η συζή­τη­ση για το νομο­σχέ­διο για τα ιδιω­τι­κά ΑΕΙ συν­δέ­θη­κε με το γεγο­νός αυτό δεν είναι καθό­λου τυχαίο, καθώς εδώ και χρό­νια σε διά­φο­ρες χώρες του κόσμου ολό­κλη­ρες εται­ρεί­ες με αντί­στοι­χες πλατ­φόρ­μες προ­σπα­θούν να εκμε­ταλ­λευ­τούν φοι­τή­τριες και φοι­τη­τές που προ­σπα­θούν να απο­πλη­ρώ­σουν τα δάνεια για τις σπου­δές τους. Αυτή είναι η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα κι όσοι προ­σπα­θούν να την κρύ­ψουν κάτω από το χαλί, είναι το λιγό­τε­ρο υποκριτές!».

Την δήλω­ση της Αλ. Παπα­ρή­γα μετέ­φε­ρε στην Βου­λή ο Κοι­νο­βου­λευ­τι­κός Εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, δια­βά­ζο­ντάς την στην Ολο­μέ­λεια και κατα­θέ­το­ντάς την στα πρα­κτι­κά της συνεδρίασης.

Πηγή: 902.gr

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο