Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν έχει πάτο ο κυνισμός τους — Απίστευτη δήλωση Τσακαλώτου

Η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή αυτής της κυβέρ­νη­σης πάει «πακέ­το» με τον αναλ­γη­σία και τον κυνι­σμό. Η ωμό­τη­τα κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών αυτής της κυβέρ­νη­σης θα μεί­νει παροιμιώδης.

Από τα «ορφα­νά» γεμι­στά της Θεα­νώς στην τωρι­νή δήλω­σης του υπουρ­γού Οικο­νο­μι­κών Ευκλεί­δη Τσακαλώτου.

Χαμο­γε­λώ­ντας και… αγγλι­στί, ο κ. Τσα­κα­λώ­τος είπε επί λέξει ότι “δεν υπάρ­χει κομ­ψός τρό­πος για να το δια­τυ­πώ­σω, αλλά αυτοί οι άνθρω­ποι ‑οι παλαιοί συντα­ξιού­χοι- θα τεθούν εκτός συστή­μα­τος με φυσι­κό τρό­πο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρί­σκο­νται πια εδώ. Συνε­πώς δεν θα υπάρ­χει κάποια επί­πτω­ση στην μακρο­πρό­θε­σμη βιω­σι­μό­τη­τα του συστήματος”.

Δεν έχει πάτο ο κυνι­σμός τους για­τί η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που υπη­ρε­τούν είναι βάρ­βα­ρη και απάν­θρω­πη. Η μόνη προ­σπά­θεια που κάνουν είναι μπας και απο­φύ­γουν την κατα­κραυ­γή και την πίε­ση που ασκούν με τις συνε­χείς κινη­το­ποι­ή­σεις τους οι σημε­ρι­νοί συντα­ξιού­χοι (έρχο­νται και εκλο­γές βλέ­πε­τε). Ο «μετα­μνη­μο­νια­κός» συντα­ξιου­χός είναι ήδη κατα­δι­κα­σμέ­νος στην ανέ­χεια, στη φτώ­χεια, στην περιο­ρι­σμέ­νη πρό­σβα­ση­στις υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας και Πρό­νοιας, όπως αντί­στοι­χα και ο εργα­ζό­με­νος που κατα­δι­κά­στη­κε με την ενερ­γο­ποί­η­ση του νόμου Βούρ­τση και την δια­μό­φω­ση μιας  εργα­σί­ας ζού­γκλα όπου το κυρί­αρ­χο θα είναι η αύξη­ση του κέρδους.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο