Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν είναι κόκκινη ferrari αλλά το αλβανικό supercar των 1.800 ίππων το ταχύτερο στον κόσμο

Το SD+ της Arrera Automobili ευελ­πι­στεί να γίνει το ταχύ­τε­ρο αυτο­κί­νη­το στον κόσμο με τελι­κή ταχύ­τη­τα που θα ξεπερ­νά με ευκο­λία τα 500 χλμ./ώρα.

Η Arrera Automobili είναι μια start-up εται­ρεία που ανή­κει στον σχε­δια­στή αυτο­κι­νή­των Qendrim Thaqi. Ο Qendrim γεν­νή­θη­κε στην Αλβα­νία, αλλά εδώ και πολ­λά χρό­νια ζει στην Γερ­μα­νία και ασχο­λεί­ται με το σχέ­διο αυτοκινήτου.

Τα τελευ­ταία δύο χρό­νια ο Qendrim Thaqi έχει δει πολύ ζεστά την υλο­ποί­η­ση του πρώ­του αλβα­νι­κού supercar/hypercar, δημιουρ­γώ­ντας την Arrera Automobili και πιά­νο­ντας αμέ­σως δου­λειά. Το τελευ­ταίο δημιούρ­γη­μα της αλβα­νι­κής εται­ρεί­ας είναι το SD+ και προς το παρόν παρα­μέ­νει “ζωντα­νό” σε ψηφια­κά επε­ξερ­γα­σμέ­νες φωτογραφίες.

Η σχε­δί­α­ση του Arrera SD+ έχει αρκε­τές επιρ­ρο­ές από τον κόσμο της Formula 1 για ευνό­η­τους λόγους, με το αμά­ξω­μα, τις ζάντες και πολ­λά ακό­μα μέρη να είναι κατα­σκευα­σμέ­να από ανθρακονήματα.

Σύμ­φω­να με στοι­χεία που έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα ο Qendrim Thaqi, το βάρος του Arrera SD+ δεν θα ξεπερ­νά τα 1.230 κιλά, και σε συν­δυα­σμό με έναν 7λιτρο V8 από­δο­σης 1.800 ίππων και 1.500 Nm, ελπί­ζει να μπει στο Βιβλίο Γκί­νες για τις επι­δό­σεις του.

Όσο για την ονο­μα­σία του μοντέ­λου που θέλει να βάλει την Αλβα­νία στον χάρ­τη της αυτο­κι­νη­το­βιο­μη­χί­ας, ο Qendrim Thaqi ανα­φέ­ρει ότι το S προ­έρ­χε­ται από τον εθνι­κό ήρωα Σκε­ντέρ­μπεη (Γεώρ­γιος Καστριώ­της) και το D από το ρωμαϊ­κό 500. Το + υπο­δη­λώ­νει την ικα­νό­τη­τα του μοντέ­λου να ξεπερ­νά τα 500 χλμ./ώρα.

Τέλος, ο Qendrim Thaqi δήλω­σε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ότι το SD+ θα παρου­σια­στεί μέσα στο 2022 και ταυ­τό­χρο­να θα ανα­κοι­νω­θούν και τα πλή­ρη τεχνι­κά του χαρακτηριστικά.

Τι λέτε, λοι­πόν, θα κατα­φέ­ρουν να φτιά­ξουν οι Αλβα­νοί ένα αυτο­κί­νη­το που θα “χτυ­πή­σει” τις Ferrari, Lamborghini και Porsche;

Πηγή carandmotor.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο