Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν ξεπλένονται με τίποτα!

Βγά­ζει μάτι στο παρά πέντε της ολο­κλή­ρω­σης της δίκης της Χρυ­σής Αυγής η προ­σπά­θεια «ξεπλύ­μα­τος» του αστι­κού πολι­τι­κού συστή­μα­τος από τις ευθύ­νες που έχει για την ανο­χή στους φασί­στες και για τα χαϊ­δο­λο­γή­μα­τα μαζί τους. Στό­χος τους είναι να φιλο­τε­χνή­σουν μια εικό­να «δια­κομ­μα­τι­κού τεί­χους απέ­να­ντι στο φασι­σμό», όπου τάχα χωρά­νε όλοι, ανε­ξάρ­τη­τα από τις σοβα­ρές ευθύ­νες που είχαν και εξα­κο­λου­θούν να έχουν για την εκκό­λα­ψη του «αυγού του φιδιού».

Ομως, δεν ξεπλέ­νο­νται με τίποτα!

Δεν ξεπλέ­νο­νται οι κυβερ­νή­σεις των ΝΔ — ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ που με δική τους ευθύ­νη η δίκη καθυ­στέ­ρη­σε δρα­μα­τι­κά, με απο­τέ­λε­σμα οι φασί­στες δολο­φό­νοι να κυκλο­φο­ρούν ελεύ­θε­ροι για χρόνια.

Δεν ξεπλέ­νε­ται η ΝΔ, αφού, θυμί­ζου­με, δικό της στέ­λε­χος και μάλι­στα συνερ­γά­της του πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γού Αντ. Σαμα­ρά ήταν ο συνο­μι­λη­τής του Κασι­διά­ρη, Τ. Μπαλτάκος.

Δεν ξεπλέ­νο­νται η ΝΔ και τα στε­λέ­χη της που ανα­πα­ρά­γουν τη θεω­ρία των «δύο άκρων», η οποία είναι βού­τυ­ρο στο ψωμί για τους φασί­στες, που βου­λευ­τές της είχαν εισα­γά­γει τη θεω­ρία της «σοβα­ρής Χρυ­σής Αυγής» που, όπως δια­πί­στω­ναν, θα ήταν χρή­σι­μη για το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, αλλά και τις «προ­θέ­σεις» υπουρ­γών της — που δεν υλο­ποι­ή­θη­καν κάτω από τη λαϊ­κή κατα­κραυ­γή — να πάρουν μέρος σε γιορ­τές μίσους στο Γράμ­μο πλάι πλάι σε νυν και πρώ­ην χρυσαυγίτες.

Οπως βου­λευ­τές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ είναι αυτοί που ακό­μα και σήμε­ρα, ενώ έχουν κατα­τε­θεί τόσα πει­στή­ρια και τόσα ντο­κου­μέ­ντα για την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής, που πηγά­ζει από τη ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία της, υπο­δει­κνύ­ουν στο λαό να κλεί­σει τα μάτια απέ­να­ντι στο τέρας του φασι­σμού, να μην απαι­τεί την κατα­δί­κη των εγκλη­μα­τιών ναζι­στών, αλλά να αφή­σει το δικα­στή­ριο να κάνει απε­ρί­σπα­στο τη δου­λειά του! Να τι έλε­γε σε χτε­σι­νή συνέ­ντευ­ξή του ο Ανδρ. Λοβέρ­δος: «Εχου­με ανθρω­πο­κτο­νία, έναν άνθρω­πο που δολο­φο­νή­θη­κε. Οταν μία υπό­θε­ση σαν κι αυτή βρί­σκε­ται στη Δικαιο­σύ­νη και σε αυτό το επί­πε­δο της απο­νο­μής της, η πολι­τι­κή δεν έχει καμία θέση. Δεν έχει καμία θέση σε σχέ­ση με τη λήψη της από­φα­σης (…) Δεν είμα­στε όμως όλοι εμείς δικα­στές, τα κόμ­μα­τα, οι συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις, οι πανε­πι­στη­μια­κοί, οι δημο­σιο­γρά­φοι. Αλλο να λέμε ότι πρέ­πει να απο­δο­θεί η Δικαιο­σύ­νη και πρέ­πει κάποιος ή κάποιοι να τιμω­ρη­θούν για την ανθρω­πο­κτο­νία και άλλο να έχου­με εκδώ­σει απο­φά­σεις — από­ψεις αντί των δικαστών».

Δεν ξεπλέ­νε­ται όμως ούτε η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ακρο­δε­ξιών ΑΝΕΛ, από τις παρά­τες που είχε με υπό­δι­κους χρυ­σαυ­γί­τες σε ακρι­τι­κά νησιά, στο όνο­μα μιας τάχα «εθνι­κής ομο­ψυ­χί­ας». Δεν ξεπλέ­νε­ται ούτε για την ανο­χή που έδει­ξε ο ΣΥΡΙΖΑ στους φασί­στες από τους πρώ­τους μήνες της δια­κυ­βέρ­νη­σής του το 2015: Από την προ­κλη­τι­κή επι­μο­νή της τότε προ­έ­δρου της Βου­λής να παρευ­ρί­σκο­νται οι προ­φυ­λα­κι­σμέ­νοι χρυ­σαυ­γί­τες βου­λευ­τές στις συνε­δριά­σεις της Ολο­μέ­λειας, μέχρι το νέο Ποι­νι­κό Κώδι­κα που ψήφι­σε τον Ιού­νη του 2019, λίγο πριν από τη λήξη της θητεί­ας του, με τον οποίο άλλα­ζαν οι ποι­νές για το αδί­κη­μα της διεύ­θυν­σης εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, δια­μορ­φώ­νο­ντας προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να πέσουν «στα μαλα­κά» οι χρυσαυγίτες.

Τα παρα­δείγ­μα­τα που δεί­χνουν την επι­κίν­δυ­νη ανο­χή που έδει­ξε το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα στους φασί­στες και τη δρά­ση τους είναι πολ­λά. Ενα προς ένα επι­βε­βαιώ­νουν ότι ο λαός ποτέ δεν πρέ­πει να εφη­συ­χά­ζει απέ­να­ντι στο φασι­σμό. Αντί­θε­τα, πρέ­πει να δυνα­μώ­σει με κάθε τρό­πο την απαί­τη­σή του να κατα­δι­κα­στούν οι ναζί, να μπουν φυλα­κή και ταυ­τό­χρο­να να επα­γρυ­πνεί, να κάνει υπό­θε­σή του την απο­μό­νω­ση των φασι­στοει­δών στους χώρους δου­λειάς και τις γει­το­νιές. Να τον πολε­μά, βάζο­ντας πάνω απ’ όλα στο στό­χα­στρο το σάπιο σύστη­μα που τον γεν­νά και τον θρέ­φει, μέχρι να το ανατρέψει!

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο