Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο»: Όταν ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ ταυτιζόταν με τη χρυσαυγίτικη χυδαιότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορ­μή τις φασι­στι­κές κραυ­γές των υπό­δι­κων ναζι­στών της Χρυ­σής Αυγής στη Βου­λή, όπου για μια ακό­μη φορά αμφι­σβή­τη­σαν την ύπαρ­ξη νεκρών στα γεγο­νό­τα του Πολυ­τε­χνεί­ου, θυμη­θή­κα­με τον σημε­ρι­νό αντι­πρό­ε­δρο της Νέας Δημο­κρα­τί­ας, Άδω­νι Γεωργιάδη. 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να μας ήρθε στο νου η εικό­να του- τότε πολι­τευ­τή του ακρο­δε­ξιού ΛΑΟΣ- Γεωρ­γιά­δη να ανα­φέ­ρε­ται στα γεγο­νό­τα του Πολυ­τε­χνεί­ου κατά τη διάρ­κεια της τηλε­ο­πτι­κής του εκπο­μπής. Ήταν εκεί­νη η επο­χή που ο εκλε­κτός του Κυριά­κου Μητσο­τά­κη δια­φή­μι­ζε, μετα­ξύ άλλων, τα εμε­τι­κά πονή­μα­τα του δηλω­μέ­νου χου­ντι­κού και ναζί Κ. Πλεύρη. 

Στο βίντεο που παρα­θέ­του­με μπο­ρεί να δει κάποιος τον Γεωρ­γιά­δη να ειρω­νεύ­ε­ται την εξέ­γερ­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου και να αμφι­σβη­τεί, με τον πλέ­ον προ­κλη­τι­κό τρό­πο, την ύπαρ­ξη θυμά­των. Να τι έλε­γε αυτο­λε­ξεί ο σημε­ρι­νός αντι­πρό­ε­δρος της Νέας Δημο­κρα­τί­ας: «Επει­δή θέλω να ‘μαι ειλι­κρι­νής και δημο­σί­ως να το ξεκα­θα­ρί­σου­με για­τί δεν αντέ­χω τα παρα­μύ­θια, δεν υπήρ­ξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυ­τε­χνείο. Ούτε ένας»

Η άπο­ψη μιας γρα­φι­κής ακρο­δε­ξιάς φιγού­ρας, όπως ο Γεωρ­γιά­δης, ελά­χι­στη σημα­σία θα είχε εάν ο συγκε­κρι­μέ­νος δεν ήταν σήμε­ρα αντι­πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης. Και το ερώ­τη­μα που τίθε­ται δεν είναι το κατά πόσο δια­τη­ρεί σήμε­ρα την ίδια άπο­ψη ο Γεωρ­γιά­δης, αλλά στο κατά πόσο αυτή η απα­ρά­δε­κτη, ανι­στό­ρη­τη και χυδαία θέση εκφρά­ζει την ηγε­σία της Νέας Δημοκρατίας. 

Διό­τι, πρω­τού εμφα­νι­στούν στο πολι­τι­κό προ­σκή­νιο οι εγκλη­μα­τί­ες ναζί της Χρυ­σής Αυγής, οι Μιχα­λο­λιά­κοι, οι Κασι­διά­ρη­δες και οι Λαγοί, κάποιοι που σήμε­ρα έχουν βρει πολι­τι­κή στέ­γη στη Νέα Δημο­κρα­τία (Γεωρ­γιά­δης, Βορί­δης) είχαν φρο­ντί­σει να λει­τουρ­γή­σουν ως… «λαγοί» της φαιάς ακρο­δε­ξιάς προ­πα­γάν­δας που τολ­μά να λοι­δο­ρεί τους αγώ­νες του ελλη­νι­κού λαού. 

Αυτοί είναι οι 24 (ταυ­το­ποι­η­μέ­νοι) νεκροί του Πολυτεχνείου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο