Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοκρατικά… ευτράπελα Αντιδράσεις οπλισμένων (;) οπαδών του Τραμπ – Ζητούν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων

Η αμφι­σβή­τη­ση του εκλο­γι­κού απο­τε­λέ­σμα­τος από τον Ντό­ναλντ Τραμπ σε πολι­τεί­ες που είδε το προ­βά­δι­σμά του να εξα­νε­μί­ζε­ται και να βγαί­νει νικη­τής ο Τζο Μπάι­ντεν έχει προ­κα­λέ­σει συγκε­ντρώ­σεις υπο­στη­ρι­κτών του οι οποί­οι απαι­τούν να στα­μα­τή­σει η κατα­μέ­τρη­ση των ψήφων!!!

Την ώρα που η  κατα­μέ­τρη­ση των ψήφων συνε­χί­ζε­ται στην κεντρι­κή συνοι­κία, Maricopa της Αρι­ζό­να ‑όπου ο Μπάι­ντεν δια­τη­ρεί το προ­βά­δι­σμα – πολ­λοί οπα­δοί του Τραμπ που φορού­σαν καπέ­λα «Make America Great Again» συγκε­ντρώ­θη­καν έξω από εκλο­γι­κό τμή­μα, κρα­τώ­ντας πινα­κί­δες που ανα­πα­ρή­γα­γαν τις κατη­γο­ρί­ες περί απάτης.

Κάποιοι ήταν οπλι­σμέ­νοι, σύμ­φω­να με τοπι­κούς δημοσιογράφους.

Αστυ­νο­μι­κοί της κομη­τεί­ας έχουν εισέλ­θει στο εκλο­γι­κό τμή­μα καθώς το συγκε­ντρω­μέ­νο πλή­θος συνε­χί­ζει να αυξάνεται.

Την ίδια ώρα στο Ντι­τρόιτ του Μίσι­γκαν ομά­δα δια­δη­λω­τών ζητού­σε από τους ανθρώ­πους που μετρού­σαν τις ψήφους να στα­μα­τή­σουν, εισβάλ­λο­ντας μέσα στο εκλο­γι­κό κέντρο. Πολύ κοντά υπήρ­χαν μάλι­στα και δια­δη­λω­τές που φωνά­ζουν για το αντί­θε­το, δηλα­δή να κατα­με­τρη­θούν όλες οι ψήφοι.

Παρό­μοια κατά­στα­ση κατα­γρά­φη­κε και στο Φοί­νιξ, σε μία ιδιαί­τε­ρα πολω­μέ­νη ατμό­σφαι­ρα στις ΗΠΑ μετά την από­φα­ση Τραμπ να αμφι­σβη­τή­σει τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών, προ­σφεύ­γο­ντας στα δικαστήρια.

Φαντα­στεί­τε όλα αυτά, μαζί με τα ευτρά­πε­λα των προη­γού­με­νων ημε­ρών, να συνέ­βαι­ναν σε οποια­δη­πο­τε άλλη χώρα. Στην Κύβα, στη Βενε­ζου­έ­λα ή στη Βολι­βία για παράδειγμα…

Θα είχαν κινη­το­ποι­η­θεί όλοι οι διε­θνείς οργα­νι­σμοί, θα είχαν ανα­λά­βει δρά­ση τα «έγκυ­ρα» διε­θνή ΜΜΕ, και εν μια νυκτί θα εμφα­νι­ζό­ταν χιλιά­δες ακά­ουντ που θα τιτί­βι­ζαν ακατάπαυστα…
Σήμε­ρα όμως όλοι περι­μέ­νου­με με αγω­νία ποιος θα είναι ο νέος πλα­νη­τάρ­χης. Κου­βέ­ντα για ένα από τα πιο νόθα εκλο­γι­κά συστή­μα­τα που είναι δομη­μέ­νο έτσι ώστε να μπο­ρεί να ελεγ­χθεί ποιος θα είναι πρό­ε­δρος, για­τί καμιά φορά μπο­ρεί ο λαός να κάνει την έκπληξη.

Για την ιστο­ρία να θυμί­σω το πρό­σφα­το παρά­δειγ­μα της Βολι­βί­ας. Πριν ένα χρό­νο έγι­ναν εκλο­γές, το κόμ­μα του Μορά­λες κέρ­δι­σε με άνε­ση κάτι που δεν άρε­σε στους σερί­φη­δες. Έτσι ανέ­λα­βαν τα ανδρεί­κει­λα να αμφι­σβη­τή­σουν το απο­τέ­λε­σμα και πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κά να κατα­λά­βουν την εξου­σία. Ανέ­λα­βαν να κάνουν «αδιά­βλη­τες» εκλο­γές. Τις έκα­ναν και η κάλ­πη έβγα­λε ακρι­βώς το ίδιο απο­τέ­λε­σμα, όπως ένα χρό­νο πριν…

Βολι­βί­ες θα υπάρ­ξουν και άλλες, σε όλες τις ηπεί­ρους, ασχέ­τως ποιος θα είναι ο ένοι­κος του Λευ­κού Οίκοι,. Όπως υπήρ­ξαν και δεκά­δες δικτα­το­ρι­κά καθε­στώ­τα που στή­ρι­ξαν και συνε­χί­ζουν να στηρίζουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο