Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτική αρχή Καισαριανής: Κατηγορεί το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν δέχεται να παραχωρήσει εκτάσεις του Σκοπευτηρίου χωρίς όρους και σχέδιο παρεμβάσεων!

Το άσπρο – μαύ­ρο επι­χει­ρεί να κάνει για άλλη μια φορά η δημο­τι­κή αρχή του κ Βοσκό­που­λου με ανα­κοί­νω­ση της, μετά την απόρ­ρι­ψη από την πλειο­ψη­φία του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του σχε­δί­ου της, για παρα­χώ­ρη­ση των δύο παι­δι­κών χαρών στο πάρ­κο του Σκο­πευ­τη­ρί­ου για 5 χρό­νια στο Σ.Π.Α.Υ..

Για άλλη μια φορά δε, χρη­σι­μο­ποιεί το επί­ση­μο site του Δήμου ως όργα­νο δια­στρέ­βλω­σης και συκο­φα­ντί­ας των απο­φά­σε­ων του ανώ­τε­ρου συλ­λο­γι­κού του οργά­νου (!) και προ­σπα­θεί να παρα­ποι­ή­σει την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που ωστό­σο, για άλλη μια φορά, τη διαψεύδει…

Θράσος και προκλητικότητα!

Αφού πρώ­τα συμ­φώ­νη­σαν εν κρυ­πτό από τις 16 Δεκέμ­βρη στο Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Υ. για την παραχώρηση,

αφού απέ­κρυ­ψαν για μήνες από τα συλ­λο­γι­κά όργα­να του Δήμου, την από­φα­σή και το σχε­δια­σμό τους για το χώρο,

αφού, κατά την προ­σφι­λή τους τακτι­κή, προ­σπά­θη­σαν να πάρουν στα μου­λω­χτά την συγκα­τά­θε­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της πόλης μας, στη συνε­δρί­α­ση του στις 10.02.2022, εισά­γο­ντας το θέμα ως έκτα­κτο και κατε­πεί­γον,

αφού με τα πολ­λά και έπει­τα από απαί­τη­ση των υπό­λοι­πων δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων, έφε­ραν τελι­κά το θέμα προς συζή­τη­ση, στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο στις 22.02.2022, όπου δεν παρου­σί­α­σαν ούτε τους όρους της παρα­χώ­ρη­σης ούτε το σχέ­διο των παρεμ­βά­σε­ων στις παι­δι­κές χαρές,

έχουν το θράσος να κατηγορούν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που καταψήφισε την παραχώρηση, για σκοπιμότητες που δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της πόλης!

Αναπάντητα ερωτήματα.

Οι υπό­γειες μεθο­δεύ­σεις και η τακτι­κή που ακο­λου­θεί η δημο­τι­κή αρχή μόνο ερω­τη­μα­τι­κά και ανη­συ­χία μπο­ρεί να προ­κα­λέ­σει σε όποιον πραγ­μα­τι­κά ενδια­φέ­ρε­ται για το συμ­φέ­ρον του λαού της πόλης μας.

Για­τί μέχρι σήμε­ρα δεν έχουν εμφα­νι­στεί οι όροι της παρα­χώ­ρη­σης; Εξα­σφά­λι­ζαν αυτοί οι όροι την ελεύ­θε­ρη πρό­σβα­ση της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας στις δύο παι­δι­κές χαρές ή άφη­ναν ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο της εμπο­ρι­κής τους αξιο­ποί­η­σης; Εξα­σφά­λι­ζαν την ασφά­λεια των χώρων και την τακτι­κή συντή­ρη­ση τους;

Για­τί επι­λέ­χθη­καν ως έργα “για την ανά­δει­ξη και την προ­στα­σία του Υμητ­τού”, παρεμ­βά­σεις σε δύο πρό­σφα­τα ανα­κα­τα­σκευα­σμέ­νες (στη διοί­κη­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης») και ήδη πιστο­ποι­η­μέ­νες παι­δι­κές χαρές, όταν υπάρ­χουν σημα­ντι­κές ανά­γκες που αφο­ρούν την προ­στα­σία του δάσους και του ορει­νού όγκου του Υμητ­τού που μένουν αναπάντητες;

Για­τί σε όλο αυτό το διά­στη­μα δεν ζητή­θη­κε ποτέ η γνώ­μη των συλ­λο­γι­κών οργά­νων του Δήμου για το σχε­δια­σμό και τις προ­τε­ραιό­τη­τες των παρεμ­βά­σε­ων αυτών;

Δείγματα γραφής

Η δημο­τι­κή αρχή έχει δώσει δείγ­μα­τα γρα­φής για την αντί­λη­ψη της σε σχέ­ση με τη δημο­τι­κή περιου­σία, έχο­ντας ήδη εκχω­ρή­σει με εμπο­ρι­κά κρι­τή­ρια την αξιο­ποί­η­ση του δημο­τι­κού στα­δί­ου «Μ.Κρητικόπουλος» που στε­ρεί τις εγκα­τα­στά­σεις αυτές από τον ερα­σι­τε­χνι­κό και σωμα­τεια­κό αθλη­τι­σμό της πόλης.

Το Πάρ­κο του Σκο­πευ­τη­ρί­ου κατα­χτή­θη­κε και δια­μορ­φώ­θη­κε για τις ανά­γκες της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας με αγώ­νες. Αγώ­νες από τους οποί­ους βέβαια απου­σί­α­ζε η σημε­ρι­νή δημο­τι­κή αρχή, που παρό­λα αυτά συμπε­ρι­φέ­ρε­ται σαν να είναι η δημο­τι­κή περιου­σία προί­κα της, που μπο­ρεί να δια­θέ­τει χωρίς να δίνει λογα­ρια­σμό σε κανέναν.

Καμία εγγύ­η­ση δεν προσ­δί­δει και η εμπλο­κή του ΣΠΑΥ στην υπό­θε­ση, ο οποί­ος μέσα από τις απο­φά­σεις της πλειο­ψη­φί­ας του πρω­το­στα­τεί σήμε­ρα στα διά­φο­ρα επεν­δυ­τι­κά σχέ­δια που δια­μορ­φώ­νο­νται με φόντο τον Υμητ­τό στην Αττι­κή, στην του­ρι­στι­κή αξιο­ποί­η­σή του δεμέ­νη με τις μπίζ­νες του Ελληνικού.

Ο απελπισμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Η δημο­τι­κή αρχή του κ Βοσκό­που­λου για να απο­προ­σα­να­το­λί­σει από τις ευθύ­νες της, κατα­φεύ­γει για άλλη μια φορά στο γνώ­ρι­μο αφή­γη­μα, ότι δήθεν «την συκο­φα­ντούν και την πολε­μούν για προ­σω­πι­κές και παρα­τα­ξια­κές σκοπιμότητες»… 

Αφή­γη­μα χιλιο­παιγ­μέ­νο που προ­ω­θεί μέσα από τους μηχα­νι­σμούς που δια­θέ­τει στο δια­δί­κτυο και στα μέσα και ανα­σύ­ρει κάθε φορά που βρί­σκε­ται αντι­μέ­τω­πη με τα απο­τε­λέ­σμα­τα της δια­χεί­ρι­σης και των πολι­τι­κών της επι­λο­γών. Το ίδια ανα­μα­σά­ει από την αρχή της θητεί­ας της, κάθε φορά που χρειά­ζε­ται να δώσει εξη­γή­σεις, όπως για:

Την χωρίς προη­γού­με­νο εικό­να της πόλης μας στην τελευ­ταία ανα­με­νό­με­νη κακοκαιρία.

Την τρα­γι­κή κατά­στα­ση που έχει φέρει τα οικο­νο­μι­κά του Δήμου, για να εξυ­πη­ρε­τη­θούν οι μισθοί αιρε­τών και συμ­βού­λων του δημάρ­χου, οι πολι­τι­κές προ­τε­ραιό­τη­τες και προ­ε­κλο­γι­κές του δεσμεύσεις.

Τις πλη­ρο­φο­ρί­ες που έφε­ρε στο φως η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στο τελευ­ταίο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο για την προ­ε­τοι­μα­σία των υπη­ρε­σιών του Δήμου να προ­χω­ρή­σουν σε δεσμεύ­σεις λογα­ρια­σμών και εισπρα­κτι­κά μέτρα σε μικρο­ο­φει­λέ­τες του, σε μια περί­ο­δο που τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά χτυ­πιό­νται από την ακρίβεια.

Στην αντιπέρα όχθη

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής», και σε αυτήν την περίπτωση αξιοποίησε τις θέσεις της στο  δημοτικό συμβούλιο για να στηρίξει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του λαού της πόλης μας.
Απαίτησε να εξετάσει και να έχει όλες τις διευκρινήσεις για τους όρους που αφορούν την παραχώρηση της δημοτικής περιουσίας, για να εξασφαλίσει την αξιοποίηση της για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. 

Ο λαός της πόλης μας γνωρίζει καλά τα κριτήρια και τις πολιτικές μας προτεραιότητες, την διαχρονική προσφορά μας από κάθε πόστο και την περπατησιά μας στην πόλη. Όσα ψέματα και να πουν μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει.

26–2‑2022

Δεί­τε και Εφη­με­ρί­δα Ζω2
Για­τί κατα­ψη­φί­σα­με την παρα­χώ­ρη­ση εκτά­σε­ων του Σκο­πευ­τη­ρί­ου στον ΣΠΑΥ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο