Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρώσεις στη Ρωσία: Capital controls ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός

Ο Ρώσος πρω­θυ­πουρ­γός Μιχα­ήλ Μισού­στιν ανα­κοί­νω­σε μέτρα ελέγ­χου κεφα­λαί­ου (capital controls) για “να στα­μα­τή­σει την έξο­δο ξένων επι­χει­ρή­σε­ων από τη χώρα”, μετέ­δω­σαν το BBC τα ρωσι­κά κρα­τι­κά πρα­κτο­ρεία ειδή­σε­ων TASS και RIA.

Ο Μισού­στιν είπε ότι οι κυρώ­σεις που επι­βλή­θη­καν στη Ρωσία έκα­ναν τους ξένους επεν­δυ­τές να απο­φα­σί­ζουν όχι για οικο­νο­μι­κούς λόγους αλλά λόγω «πολι­τι­κής πίε­σης».
«Για να μπο­ρέ­σουν οι επι­χει­ρή­σεις να λαμ­βά­νουν τεκ­μη­ριω­μέ­νες απο­φά­σεις, έχει ετοι­μα­στεί ένα σχέ­διο προ­ε­δρι­κού δια­τάγ­μα­τος για την εισα­γω­γή προ­σω­ρι­νών περιο­ρι­σμών στην έξο­δο από ρωσι­κά περιου­σια­κά στοι­χεία», είπε. «Ανα­μέ­νου­με ότι όσοι έχουν επεν­δύ­σει στη χώρα μας θα μπο­ρέ­σουν να συνε­χί­σουν να εργά­ζο­νται εδώ».

«Είμαι σίγου­ρος ότι η πίε­ση των κυρώ­σε­ων τελι­κά θα υπο­χω­ρή­σει και όσοι δεν θα περιο­ρί­σουν τις εργα­σί­ες τους στη χώρα μας, υπο­κύ­πτο­ντας στη ρητο­ρι­κή ξένων πολι­τι­κών, θα κερ­δί­σουν», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ο Μισού­στιν είπε ότι θα γίνο­νται καθη­με­ρι­νές συνα­ντή­σεις για να προ­σπα­θή­σουν να αντι­με­τω­πί­σουν τον οικο­νο­μι­κό αντί­κτυ­πο των κυρώσεων.
«Είναι σημα­ντι­κό να παρα­κο­λου­θεί­ται η τρέ­χου­σα κατά­στα­ση σε πραγ­μα­τι­κό χρό­νο και να ληφθούν έγκαι­ρα όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα», είπε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο