Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημ. Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή! Συνεχίζουμε αποφασιστικά γιατί ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Με το σύν­θη­μα «Ισχυ­ρό ΚΚΕ, αντε­πί­θε­ση λαέ» να ακού­γε­ται δυνα­τά στην έδρα της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής, στον Περισ­σό, ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κόμ­μα­τος, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, χαι­ρέ­τι­σε τους χιλιά­δες ψηφο­φό­ρους που ενί­σχυ­σαν το ΚΚΕ.

Παρα­θέ­του­με τη δήλω­σή του:

Χαι­ρε­τί­ζου­με τους χιλιά­δες ψηφο­φό­ρους που ενί­σχυ­σαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, όσοι μαζί μας έδω­σαν και σε αυτές τις εκλο­γές τη μάχη για την εκλο­γι­κή ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ.

Οι βου­λευ­τές που εξέ­λε­ξε το ΚΚΕ θα βρε­θούν την επό­με­νη ημέ­ρα εκεί που έχουν υπο­σχε­θεί, μπρο­στά στους αγώ­νες, στα εργα­τι­κά — λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα, δίπλα στους εργα­ζό­με­νους, στις λαϊ­κές δυνά­μεις, στη νεολαία.

Και από το σημε­ρι­νό απο­τέ­λε­σμα φαί­νε­ται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυ­ρια­κή, ευκαι­ρια­κή.

Δεί­χνει αγω­νι­στι­κούς δεσμούς στους τόπους δου­λειάς, στη γει­το­νιά, στο χωριό, στους χώρους Υγεί­ας, Παι­δεί­ας, Πολι­τι­σμού, που αντέ­χουν και διευ­ρύ­νο­νται και ανά­λο­γα πρέ­πει να δυνα­μώ­σουν και να διευ­ρυν­θούν ακό­μα περισσότερο.

Συνε­χί­ζου­με απο­φα­σι­στι­κά. Είναι κρί­σι­μο με όλους όσοι προ­σέγ­γι­σαν το ΚΚΕ όλη αυτή την περί­ο­δο, και ανε­ξάρ­τη­τα τι έκα­ναν σ’ αυτές τις εκλο­γές, να συνε­χι­στεί η συζή­τη­ση, η κοι­νή δρά­ση γύρω από τα ζητή­μα­τα που μπαί­νουν στην ημε­ρή­σια διά­τα­ξη την επό­με­νη μέρα, για την ανά­πτυ­ξη της λαϊ­κής πάλης, για την άνο­δο του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινήματος.

Με βάση το απο­τέ­λε­σμα, έχου­με αύξη­ση σε ποσο­στό, συγκε­κρι­μέ­να το ποσο­στό μας είναι 7,7%, με εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ψήφους, ενώ η μεί­ω­ση που παρα­τη­ρεί­ται σε βου­λευ­τές οφεί­λε­ται στον καλ­πο­νο­θευ­τι­κό νόμο της ΝΔ που κλέ­βει βου­λευ­τι­κές μας έδρες.

Συνο­λι­κά, μέσα σε έναν αρνη­τι­κό πολι­τι­κό συσχε­τι­σμό που συνε­χί­ζει να παρα­μέ­νει, εκφρά­ζε­ται μια δυνα­μι­κή ανό­δου της εκλο­γι­κής επιρ­ρο­ής του Κόμ­μα­τος που συνε­χί­ζε­ται και απο­τε­λεί το θετι­κό στοι­χείο και αυτής της εκλο­γι­κής μάχης και του αποτελέσματος.

Μια δυνα­μι­κή που νομί­ζου­με ότι έχει ευρύ­τε­ρη απή­χη­ση από την εκλο­γι­κή της έκφρα­ση και εκφρά­στη­κε με αλλα­γή συσχε­τι­σμού δυνά­με­ων όλα αυτά τα χρό­νια στις δεκά­δες αρχαι­ρε­σί­ες σωμα­τεί­ων, συλ­λό­γων, ενώ­σε­ων, ομο­σπον­διών, εργα­τι­κών κέντρων, της εργα­τι­κής τάξης, της αγρο­τιάς, των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων επαγ­γελ­μα­τιών, βιο­τε­χνών, εμπό­ρων και επι­στη­μό­νων, των φοι­τη­τών, των για­τρών, των εκπαιδευτικών.

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΗ: Οι περι­φέ­ρειες με τα υψη­λό­τε­ρα ποσο­στά του ΚΚΕ

Χαιρετίζουμε τις εργατικές — λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, του Δυτικού, του Νότιου, του Βόρειου Τομέα, της Α’  και Β’  Πειραιά, της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, της Α’ Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, όλης της χώρας.

Χαι­ρε­τί­ζου­με ιδιαί­τε­ρα τις συνοι­κί­ες, τις κωμο­πό­λεις και τα χωριά, εκεί όπου σημα­δεύ­τη­καν από μεγά­λους, σκλη­ρούς ταξι­κούς και πολι­τι­κούς λαϊ­κούς αγώ­νες και που σήμε­ρα έδω­σαν μαζι­κά την ψήφο τους στο ΚΚΕ, ανε­βά­ζο­ντας το Κόμ­μα, κατά περί­πτω­ση αλλού στην 1η, όπως στην Ικα­ρία και αλλού στην 2η, όπως στον Ασπρό­πυρ­γο, αλλού στην 3η θέση, όπως στο σύνο­λο της μεγα­λύ­τε­ρης Περι­φέ­ρειας της χώρας, της Αττι­κής, αλλά και στη Λέσβο, που επα­να­κα­τα­κτή­σα­με τη βου­λευ­τι­κή έδρα που είχε απο­λε­σθεί τον Μάιο.

Η επό­με­νη μέρα θα είναι δύσκο­λη για τον λαό.

Το ΚΚΕ θα κάνει από αύριο κιό­λας πρά­ξη τη δέσμευ­σή του ότι θα βρε­θεί στο μετε­ρί­ζι μιας 100% μαχη­τι­κής, εργα­τι­κής -, λαϊ­κής αντι­πο­λί­τευ­σης. Ο ελλη­νι­κός λαός να μη δεί­ξει καμία ανα­μο­νή, να μη δώσει καμιά περί­ο­δο χάρι­τος, ιδιαί­τε­ρα ένα μεγά­λο τμή­μα του λαϊ­κού κόσμου που ψήφι­σε ΝΔ με βαριά καρδιά.

Από αύριο η εργα­τι­κή τάξη και οι λαϊ­κές δυνά­μεις θα βρί­σκο­νται απέ­να­ντι σε νέο γύρο επί­θε­σης, στο φόντο νέων εξε­λί­ξε­ων και δεδομένων:

• Την υλο­ποί­η­ση των νέων μνη­μο­νια­κών προ­α­παι­τού­με­νων για την εκτα­μί­ευ­ση των δόσε­ων του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης και του Συμ­φώ­νου Σταθερότητας.

• Το πέρα­σμα στην αυστη­ρή δημο­σιο­νο­μι­κή πολι­τι­κή, που σημαί­νει επί της ουσί­ας ένα νέο γύρο κοι­νω­νι­κών περι­κο­πών και λιτό­τη­τας στο όνο­μα των πρω­το­γε­νών πλε­ο­να­σμά­των κατ’ απαί­τη­ση της ΕΕ και για τον στό­χο της “επεν­δυ­τι­κής βαθμίδας”.

• Το ενδε­χό­με­νο μιας νέας οικο­νο­μι­κής κρί­σης, τα προει­δο­ποι­η­τι­κά μηνύ­μα­τα για την οποία ήδη υπάρ­χουν στις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενώ η ελλη­νι­κή καπι­τα­λι­στι­κή οικο­νο­μία επι­βρα­δύ­νε­ται. Ζητή­μα­τα που επι­ση­μαί­νο­νται και στην Εαρι­νή Έκθε­ση της Κομι­σιόν και σε συστά­σεις της Τρά­πε­ζας της Ελλάδας.

• Επί­σης, παρα­κο­λου­θού­με τις εξε­λί­ξεις στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία, την επι­δί­ω­ξη για μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της Ελλά­δας στο πλευ­ρό των ΝΑΤΟι­κών σχε­δια­σμών, όπως και τις υπό ΝΑΤΟι­κή ομπρέ­λα δρο­μο­λο­γού­με­νες αρνη­τι­κές διευ­θε­τή­σεις στα Ελληνοτουρκικά.

Το ΚΚΕ θα δίνει διαρ­κώς τη μάχη, στους δρό­μους του αγώ­να και μέσα στη Βου­λή, απέ­να­ντι σε κάθε αντι­λαϊ­κό νομο­σχέ­διο, θα είναι η φωνή του λαού απέ­να­ντι σε αυτόν τον συνο­λι­κά αρνη­τι­κό πολι­τι­κό συσχετισμό.

Το ΚΚΕ θα παρα­κο­λου­θεί και θα συμ­με­τέ­χει ενερ­γά στη συζή­τη­ση που αντι­κει­με­νι­κά θα ανοί­ξει και στις πολι­τι­κές εσω­τε­ρι­κές εξε­λί­ξεις, μετά τη μεγά­λη άνο­δο της αυτο­δύ­να­μης ΝΔ, την καθί­ζη­ση του ενός πόλου της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης του ΣΥΡΙΖΑ, κυρί­ως όμως την πολι­τι­κή συναί­νε­σης όλων τους, και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στις παρα­πά­νω δεσμεύ­σεις που θα υλο­ποι­ή­σει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ. Πάνω σε αυτή τη βάση, με αφορ­μή και το σημε­ρι­νό εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα, θα δρο­μο­λο­γη­θούν διερ­γα­σί­ες σε ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και σε ΠΑΣΟΚ, όπως και σε άλλες μικρό­τε­ρες πολι­τι­κές δυνάμεις.

Η παρου­σία στη Βου­λή του ακρο­δε­ξιού και φασι­στι­κού χώρου αναμ­φί­βο­λα είναι ακό­μα μια αρνη­τι­κή εξέ­λι­ξη αυτών των εκλο­γών. Απο­δει­κνύ­ε­ται για ακό­μα μια φορά ότι οι ρίζες του φασι­σμούναζι­σμού βρί­σκο­νται στο σύστη­μα και στο κρά­τος, είναι βαθιές και υπάρ­χουν διά­φο­ρα κέντρα και συμ­φέ­ρο­ντα που τους στη­ρί­ζουν, άλλω­στε είναι γέν­νη­μα — θρέμ­μα αυτού του σάπιου εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστήματος.

Επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι ο φασι­σμός — ναζι­σμός, εξαι­τί­ας του χαρα­κτή­ρα του, δεν αντι­με­τω­πί­ζε­ται ουσια­στι­κά με κάποιες νομο­θε­τι­κές παρεμ­βά­σεις, που μάλι­στα ανοί­γουν επι­κίν­δυ­νους δρό­μους, αλλά είναι υπό­θε­ση του ίδιου του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος και σε αυτή την κατεύ­θυν­ση το ΚΚΕ θα συνε­χί­ζει να παλεύ­ει, όπως έκα­νε και όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα.

Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη με χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους, νέους ανθρώ­πους που εγκα­τα­λεί­πουν τα αδιέ­ξο­δα της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των, για να ξανα­δυ­να­μώ­σου­με την ελπί­δα. Απευ­θύ­νου­με, από από­ψε, σε όλους αυτούς κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης και κοι­νής δράσης.

Η απά­ντη­ση βρί­σκε­ται στην ενί­σχυ­ση του ρεύ­μα­τος αμφι­σβή­τη­σης της κυρί­αρ­χης αστι­κής πολι­τι­κής, του ταξι­κού της χαρα­κτή­ρα, των κομ­μά­των και των κυβερ­νή­σε­ων που την υπη­ρε­τούν, του κρά­τους του κεφα­λαί­ου, που δεν ψάχνει νέους σωτή­ρες από την κυβερ­νη­τι­κή εναλ­λα­γή, του ρεύ­μα­τος που ανα­ζη­τά λύση στα σημε­ρι­νά προ­βλή­μα­τα μέσα από τον οργα­νω­μέ­νο αγώ­να, τη συμ­με­το­χή στο κίνη­μα, τη συλ­λο­γι­κή δρά­ση, την ταξι­κή πάλη.

Για να πλα­τύ­νει το χαμό­γε­λο του λαού μας,
για να μεγα­λώ­σει η αισιο­δο­ξία, για να ανα­γεν­νη­θεί η ελπίδα.

Για­τί ΚΚΕ δυνα­τό, η ελπί­δα είναι εδώ.

Καλή δύνα­μη, καλή υγεία σε όλους και όλες, από αύριο στο μετε­ρί­ζι του αγώ­να, το ξέρου­με καλά, θα τα καταφέρουμε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο