Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διάγγελμα Πούτιν μετά τις εξελίξεις με την ανταρσία της Βάγκνερ

Ο πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας, ο Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν, πρό­κει­ται να απευ­θύ­νει διάγ­γελ­μα στους πολί­τες της χώρας σύντο­μα, μετα­δί­δει το ρωσι­κό κρα­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων TASS επι­κα­λού­με­νο τον εκπρό­σω­πο του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ.

Δημο­σιευ­μα­τα άνουν λόγο για κατά­λη­ψη κυβερ­νη­τι­κών κτι­ρί­ων και του αερο­δρο­μί­ου της πόλης Ροστόφ από τις δυνά­μεις του Πριγκόζνι.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας καλεί τους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης να εγκαταλείψουν τον αρχηγό τους Πριγκόζιν

Το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσί­ας ανα­φέ­ρει σε σημε­ρι­νή ανα­κοί­νω­σή του που απευ­θύ­νε­ται στους μαχη­τές της μισθο­φο­ρι­κής οργά­νω­σης Wagner ότι “έχουν εξα­πα­τη­θεί και συρ­θεί σε μια εγκλη­μα­τι­κή περι­πέ­τεια” από τον επι­κε­φα­λής τους, τον Γεβγκέ­νι Πριγκόζιν.

Στην ανα­κοί­νω­σή του που αναρ­τή­θη­κε στο Telegram, το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσί­ας παρο­τρύ­νει επί­σης τους μαχη­τές της Βάγκνερ να επι­κοι­νω­νή­σουν με τους εκπρο­σώ­πους του και αυτούς των υπη­ρε­σιών επι­βο­λής του νόμου, και υπό­σχε­ται να εγγυ­η­θεί την ασφά­λειά τους.

“Τώρα ξεκινάνε όλα στη Ρωσία”

Υψη­λό­βαθ­μος σύμ­βου­λος του προ­έ­δρου της Ουκρα­νί­ας Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι περιέ­γρα­ψε σήμε­ρα τις ενέρ­γειες του επι­κε­φα­λής της ρωσι­κής μισθο­φο­ρι­κής οργά­νω­σης Wagner Γεβγκέ­νι Πρι­γκό­ζιν ως “αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή επι­χεί­ρη­ση” και σημεί­ω­σε ότι “τώρα ξεκι­νά­νε όλα στη Ρωσία”.

“Η διά­σπα­ση ανά­με­σα στις ελίτ είναι πολύ προ­φα­νής. Το να συμ­φω­νούν και να προ­σποιού­νται ότι όλα είναι ρυθ­μι­σμέ­να δεν θα λει­τουρ­γή­σει”, σημειώ­νει σε μήνυ­μά του στο Twitter ο Μιχα­ΐ­λο Ποντολιάκ.

“Κάποιος πρέ­πει οπωσ­δή­πο­τε να χάσει: είτε ο Πρι­γκό­ζιν (…) είτε η ομά­δα ‘αντι-Πρι­γκό­ζιν’ ”, προσθέτει.

“Τώρα ξεκι­νά­νε όλα στη Ρωσία”, καταλήγει.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο