Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διακόπηκε η δίκη του Δ. Λιγνάδη

Την ερχό­με­νη Πέμ­πτη, 3 Μαρ­τί­ου, θα συνε­χι­στεί η δίκη ενώ­πιον του ΜΟΔ του πρώ­ην καλ­λι­τε­χνι­κού διευ­θυ­ντή του Εθνι­κού Θεά­τρου, Δημή­τρη Λιγνά­δη, που δια­κό­πη­κε λόγω κωλύ­μα­τος στο πρό­σω­πο μέλους του δικαστηρίου.

Η σημε­ρι­νή δια­δι­κα­σία δεν είχε καμία εξέ­λι­ξη, καθώς το πρωί, με την έναρ­ξη της δικά­σι­μου, ανα­κοι­νώ­θη­κε πως οι γραμ­μα­τείς έχουν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη στά­ση εργα­σί­ας μέχρι τις 11:00 και επι­πλέ­ον ότι ένα μέλος του δικα­στη­ρί­ου δεν μπο­ρεί να παρευ­ρε­θεί λόγω ασθένειας.

Η πολι­τι­κή αγω­γή, με την επα­νά­λη­ψη της δίκης, μετά τις 11:00, έθε­σε θέμα για την αίθου­σα που επι­λέ­χθη­κε, καθώς η χωρη­τι­κό­τη­τά της είναι περιορισμένη.

«Αυτοί που θα πρέ­πει να παρί­στα­νται, θα παρί­στα­νται. Θα είναι παρό­ντες αυτοί που χρειά­ζο­νται. Όλοι ενδια­φε­ρό­μα­στε να διε­ξα­χθεί η δίκη σωστά και θα πηγαί­νου­με σε όποια αίθου­σα είναι δια­θέ­σι­μη», ανέ­φε­ρε η πρό­ε­δρος του δικαστηρίου.

Στο δικα­στή­ριο ήταν παρό­ντες ο κατη­γο­ρού­με­νος, ο οποί­ος μετή­χθη νωρίς το πρωί, καθώς και οι καταγγέλοντες.

Έξω από τα δικα­στι­κό μέγα­ρο βρέ­θη­κε και η Ανοι­χτή Ορχή­στρα, η οποία με τρα­γού­δια και συν­θή­μα­τα δήλω­σε τη συμπα­ρά­στα­σή της τόσο στα θύμα­τα της δικο­γρα­φί­ας κατά του Δημή­τρη Λιγνά­δη όσο και υπέρ του Ζακ Κωστό­που­λου, η δίκη του οποί­ου διε­ξά­γε­ται σε κοντι­νή αίθου­σα και βρί­σκε­ται στο στά­διο των ανα­γνω­στέ­ων εγγράφων.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο