Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διερευνητική εντολή έλαβε ο Κ. Μητσοτάκης — Θα την επιστρέψει το απόγευμα

Τη διε­ρευ­νη­τι­κή εντο­λή έλα­βε ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης από την Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου ην οποία δηλω­σε ότι θα επι­στρέ­ψει το από­γευ­μα  προ­κει­μέ­νου να οδη­γη­θεί η χώρα το ταχύ­τε­ρο (25 Ιού­νη) σε εκλογές.

Ο πρό­ε­δρος της ΝΔ καλεί­ται να διε­ρευ­νή­σει την πιθα­νό­τη­τα σχη­μα­τι­σμού κυβέρ­νη­σης που μπο­ρεί να λάβει ψήφο εμπι­στο­σύ­νης στη Βου­λή. Ο Κ. Μητσο­τά­κης σε διά­λο­γο με την Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας ανέ­φε­ρε πως «δεν υπάρ­χει ουσια­στι­κά προ­ϋ­πό­θε­ση για σχη­μα­τι­σμό κυβέρ­νη­σης από την παρού­σα Βουλή».

Με βάση το Σύνταγ­μα, η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας θα δώσει τη διε­ρευ­νη­τι­κή εντο­λή στον αρχη­γό του ΣΥΡΙΖΑ, του δεύ­τε­ρου σε κοι­νο­βου­λευ­τι­κή δύνα­μη κόμ­μα­τος. Εάν δεν τελε­σφο­ρή­σει και αυτή, τότε η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας δίνει διε­ρευ­νη­τι­κή εντο­λή και στον αρχη­γό του ΠΑΣΟΚ, του τρί­του σε κοι­νο­βου­λευ­τι­κή δύνα­μη κόμματος.

Κάθε διε­ρευ­νη­τι­κή εντο­λή ισχύ­ει έως και τρεις ημέ­ρες και αν δεν προ­κύ­ψει κυβέρ­νη­ση, προ­κη­ρύσ­σο­νται νέες εκλογές.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο