Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπιδοφόρα για τον λαό μας αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή

«Το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπι­δο­φό­ρα για τον λαό μας αντι­πο­λί­τευ­ση και μέσα στη Βου­λή και έξω από αυτή, στο μετε­ρί­ζι των ταξι­κών, λαϊ­κών αγώ­νων, για την προ­στα­σία της ζωής, για την προ­στα­σία του εισο­δή­μα­τος, όλων των δικαιω­μά­των του λαού και της νεο­λαί­ας» δήλω­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, επι­ση­μαί­νο­ντας τη σημα­ντι­κή ενί­σχυ­ση της πολι­τι­κής του επιρ­ρο­ής σε αστι­κά κέντρα και εργα­τι­κές γει­το­νιές των μεγά­λων πόλεων.

Ο κ. Κου­τσού­μπας ζήτη­σε ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη ενί­σχυ­ση ενό­ψει των δια­φαι­νό­με­νων νέων εκλο­γών. «Οι νέες δυνά­μεις στο πλάι των παλιών, που συσπει­ρώ­θη­καν γύρω από το κόμ­μα μας, μπο­ρούν σήμε­ρα να τρο­φο­δο­τή­σουν μια νέα δυνα­μι­κή στον δρό­μο της λαϊ­κής αντε­πί­θε­σης, της μαζι­κής, ταξι­κής πάλης, της ανα­σύ­ντα­ξης συνο­λι­κά του εργα­τι­κού συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος, της προ­ώ­θη­σης της κοι­νω­νι­κής συμ­μα­χί­ας ενά­ντια στα μονο­πώ­λια, στο κεφά­λαιο, στον καπι­τα­λι­σμό», ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλ­λη­λα, ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας εξα­πέ­λυ­σε σφο­δρή επί­θε­ση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονί­ζο­ντας πως «πρώ­τα ως κυβέρ­νη­ση και αυτή την τετρα­ε­τία ως αντι­πο­λί­τευ­ση, απο­τέ­λε­σε βασι­κό φορέα συντη­ρη­τι­κο­ποί­η­σης ανθρώ­πων, τρο­φο­δο­τώ­ντας τελι­κά την επι­κρά­τη­ση της ΝΔ».

Τέλος, κατά τον κ. Κου­τσού­μπα, τα σενά­ρια για επα­νά­λη­ψη των εκλο­γών δεν γίνο­νται λόγω αδυ­να­μί­ας σχη­μα­τι­σμού κυβέρ­νη­σης, αλλά προ­κει­μέ­νου να αλλοιω­θεί η ψήφος των πολι­τών «με εκβια­στι­κά διλήμ­μα­τα, με την υφαρ­πα­γή και των ψήφων και των βου­λευ­τι­κών εδρών με βάση τον νέο εκλο­γι­κό νόμο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο