Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος ‑21χρονο Έλληνα δείχνουν ως το δράστη οι συλληφθέντες

Προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος κρί­θη­κε, μετά την απο­λο­γία του, ο 23χρονος ο οποί­ος συνε­λή­φθη πρώ­τος για τη δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη, τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της περα­σμέ­νης Τρί­της, στην περιο­χή Χαρί­λα­ου της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ο κατη­γο­ρού­με­νος για ανθρω­πο­κτο­νία με δόλο, τετε­λε­σμέ­νη και σε από­πει­ρα, κατά συρ­ροή κ.α. αρνεί­ται τις κατηγορίες.

Σύμ­φω­να με το Grtimes.gr, ο κατη­γο­ρού­με­νος, ενώ­πιον της 7ης τακτι­κής ανα­κρί­τριας, ισχυ­ρί­στη­κε ότι βρέ­θη­κε στο σημείο του εγκλή­μα­τος με το αυτο­κί­νη­το του αλλά δεν ήταν ανά­με­σα σε αυτούς που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν τη θανα­τη­φό­ρα επί­θε­ση, χτυ­πώ­ντας τους ανυ­πο­ψί­α­στος φίλους του Άρη, με συνέ­πεια το θάνα­το του 19χρονου.

Ο 23χρονος κατο­νό­μα­σε κάποιους από τους συμ­με­τέ­χο­ντες και είπε ότι δεν ήθε­λαν να σκο­τώ­σουν αλλά να εκφο­βί­σουν τους οπα­δούς του Άρη, ενώ δήλω­σε μετα­νιω­μέ­νος για το τρα­γι­κό περι­στα­τι­κό. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες τα δακτυ­λι­κά του απο­τυ­πώ­μα­τα δεν βρέ­θη­καν πάνω στο δρε­πά­νι και στο μαχαί­ρι που εντο­πί­στη­καν από τους αστυνομικούς.

Σύμ­φω­να με τον συνή­γο­ρό του, η προ­φυ­λά­κι­σή του ήταν ανα­με­νό­με­νη καθώς ομο­λό­γη­σε ότι βρι­σκό­ταν στον τόπο του εγκλή­μα­τος. Ωστό­σο, ο ίδιος ισχυ­ρί­στη­κε, ότι όχι μόνο δεν είναι ο φυσι­κός αυτουρ­γός της δολο­φο­νί­ας, αλλά ότι δεν συμ­με­τεί­χε καν στην δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση. Σύμ­φω­να με τον συνή­γο­ρό του, μετέ­φε­ρε με το αυτο­κί­νη­τό του τους δρά­στες, ενώ ο ίδιος παρέ­μει­νε στο όχη­μα χωρίς να πλη­σιά­σει στον τόπο του εγκλήματος.

Την ίδια ώρα προ­θε­σμία για να απο­λο­γη­θούν τμη­μα­τι­κά από την Τετάρ­τη έως την Παρα­σκευή, έλα­βαν οι οκτώ συλ­λη­φθέ­ντες για τη δολο­φο­νία του 19χρονου και τον τραυ­μα­τι­σμό των δύο φίλων του. Σύμ­φω­να με το ένταλ­μα που εκδό­θη­κε εις βάρος του, σε εκτέ­λε­ση του οποί­ου συνε­λή­φθη­σαν χθες (Κυρια­κή), διώ­κο­νται ‑μετα­ξύ άλλων- για το κακούρ­γη­μα της από κοι­νού ανθρω­πο­κτο­νί­ας με δόλο, τετε­λε­σμέ­νη και σε από­πει­ρα, κατά συρροή.

21χρονο Έλληνα δείχνουν ως το δράστη οι συλληφθέντες

Έναν 21χρονο Έλλη­να δεί­χνουν ως δρά­στη της δολο­φο­νί­ας του 19χρονου Άλκη Καμπα­νού οι συλ­λη­φθέ­ντες για την υπό­θε­ση, σύμ­φω­να με την ΕΡΤ.

Σύμ­φω­να με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες με εισαγ­γε­λι­κή παραγ­γε­λία λαμ­βά­νο­νται dna και απο­τυ­πώ­μα­τα για τη δια­σταύ­ρω­ση με τα ευρή­μα­τα πάνω στο όπλο που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε στη δολο­φο­νία. Δεν πρό­κει­ται για σεση­μα­σμέ­νο και δεν υπήρ­χαν στη βάση της αστυ­νο­μί­ας τα απο­τυ­πώ­μα­τά του.

Από τα ευρή­μα­τα στο δρε­πά­νι με το οποίο μαχαί­ρω­σαν τον αδι­κο­χα­μέ­νο νεα­ρό βρέ­θη­καν απο­τυ­πώ­μα­τα και γενε­τι­κό υλι­κό, που «δένουν» τους συλληφθέντες.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο