Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόσχα: «Η Δύση ετοιμάζει προβοκάτσια στην Ουκρανία»

Πλη­θαί­νουν οι φωνές στη Ρωσία που ισχυ­ρί­ζο­νται ότι οι ΗΠΑ και οι σύμ­μα­χοί τους στο ΝΑΤΟ ετοι­μά­ζουν προ­σχε­δια­σμέ­νη ενέρ­γεια ώστε να προ­κα­λέ­σουν την αντί­δρα­ση της Μόσχας.

Λίγες μέρες μετά τις δηλώ­σεις που έκα­νε ο Ρώσος πρέ­σβης στην ΕΕ σε εκπο­μπή της ΕΡΤ, αλλά και το «λάθος» του πρα­κτο­ρεί­ου ειδή­σε­ων «Bloomberg» που ανα­κοί­νω­σε την «έναρ­ξη της ρωσι­κής εισβο­λής στην Ουκρα­νία», η εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών, Μαρία Ζαχά­ρο­βα, μιλώ­ντας στο Πρώ­το Κανά­λι της ρωσι­κής τηλε­ό­ρα­σης, δήλω­σε ότι η πλη­θώ­ρα των δημο­σιευ­μά­των στα δυτι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης περί της δήθεν ετοι­μα­ζό­με­νης εισβο­λής της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία, επι­βε­βαιώ­νει ότι οι χώρες της Δύσης ετοι­μά­ζουν μια πραγ­μα­τι­κή πρόκληση.

«Αυτό μας λέει ότι προ­φα­νώς ετοι­μά­ζε­ται μια πρό­κλη­ση. Η ποσό­τη­τα και η ποιό­τη­τα των δημο­σιευ­μά­των αυτών, η εκ των προ­τέ­ρων προ­ε­τοι­μα­σία τους και η απο­λύ­τως ανα­ντίρ­ρη­τη ψευ­δο­λο­γία τους επι­βε­βαιώ­νουν το ότι προ­φα­νώς προ­ε­τοι­μά­ζο­νται κάποιες προ­κλη­τι­κές ενέρ­γειες», δήλω­σε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχά­ρο­βα πιστεύ­ει ότι η Δύση προ­ε­τοι­μά­ζει μια πρό­κλη­ση κατά της Ουκρα­νί­ας. Οι δυτι­κές χώρες προ­ε­τοι­μά­ζουν το έδα­φος για πρό­κλη­ση σχε­τι­κά με την κατά­στα­ση στην Ουκρα­νία. Την άπο­ψη αυτή εξέ­φρα­σε η επί­ση­μη εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών Μαρία Ζαχά­ρο­βα. Όλα δεί­χνουν ότι, προ­φα­νώς, προ­ε­τοι­μά­ζο­νται κάποιες προ­κλη­τι­κές ενέρ­γειες, — είπε η Ζαχά­ρο­βα κατά τη διάρ­κεια μιας ομι­λί­ας στο Channel One. «Προ­φα­νώς προ­ε­τοι­μά­ζουν το έδα­φος για πιθα­νές προκλήσεις».

Σύμ­φω­να με την διπλω­μά­τη, “η υστε­ρία που έχει σαρώ­σει τα δυτι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης είναι μέρος ενός σχε­δί­ου προ­ε­τοι­μα­σί­ας πρό­κλη­σηςαυτό υπο­δη­λώ­νει ότι τα υλι­κά είναι ήδη έτοι­μα για όλες τις περι­πτώ­σεις, ανε­ξάρ­τη­τα από τι πραγ­μα­τι­κά συμ­βαί­νει”, είπε.

Η Ζαχά­ρο­βα είπε ότι όλα αυτά τα δημο­σιεύ­μα­τα φιλ­τρά­ρο­νται στα δυτι­κά έντυ­πα μέσα ενη­μέ­ρω­σης πριν δημο­σιευ­θούν ενώ το ίδιο συμ­βαί­νει και με ανά­λο­γα θέμα­τα στην τηλε­ό­ρα­ση, τονί­ζο­ντας ότι “η υστε­ρία αυτή συνε­χί­ζε­ται δύο μήνες”.

Ανα­φε­ρό­με­νη σε πρό­σφα­το δημο­σί­ευ­μα του πρα­κτο­ρεί­ου «Bloomberg» με τίτλο «Η Ρωσία εισέ­βα­λε στην Ουκρα­νία», η Ζαχά­ρο­βα είπε ότι η «λαν­θα­σμέ­νη αρχή» που έκα­νε το πρα­κτο­ρείο, υπο­δη­λώ­νει ότι όλα τα σενά­ρια είναι πάνω στο τρα­πέ­ζι και «το μόνο ερώ­τη­μα είναι πότε θα πατη­θεί ή δεν θα πατη­θεί αυτό το κου­μπί πλη­ρο­φό­ρη­σης» και ότι «αυτό δεί­χνει ότι τα δημο­σιεύ­μα­τα είναι έτοι­μα για όλες τις περι­πτώ­σεις, ανε­ξάρ­τη­τα από το ποια είναι η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα».

Θυμί­ζου­με πως το αμε­ρι­κα­νι­κό πρα­κτο­ρείο «Bloomberg» εν συνε­χεία παρα­δέ­χθη­κε το λάθος του και απέ­συ­ρε το δημο­σί­ευ­μα από την ιστο­σε­λί­δα του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο