Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Bloomberg: Δημοσίευσε (κατά λάθος;) «είδηση» για… εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Σε χοντρή γκάφα υπέπεσε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, το οποίο την Παρασκευή δημοσίευσε στον ιστότοπο του «είδηση» με τίτλο «Η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία» (Russia Invades Ukraine).

Προφανώς καμία εισβολή δεν είχε γίνει, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το Bloomberg απέσυρε την «είδηση».

«Προετοιμάζουμε τίτλους για πολλά σενάρια και ένας από αυτούς τους τίτλους δημοσιεύθηκε κατά λάθος περίπου στις 4 μ.μ. ώρα ΕΤ σήμερα στον ιστότοπό μας», ανέφερε το πρακτορείο σε μια προσπάθεια να απολογηθεί , προσθέτοντας: «Λυπούμαστε βαθύτατα για το λάθος».

Το θέμα φυσικά συζητήθηκε στην Μόσχα, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, να σχολιάζει ότι η επιθετική ρητορική της Δύσης οδηγεί το έγκυρο Bloomberg να μεταδίδει fake news. «Είναι απίθανο να ήταν προβοκάτσια, δεν χρειάζεται εδώ να υπερβάλλουμε», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη λανθασμένη δημοσίευση.

«Αυτό αποτελεί τέλεια απόδειξη του πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που προκαλείται από τις ατελείωτες επιθετικές δηλώσεις που ακούμε από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», επισήμανε ο Ρώσος εκπρόσωπος. Η ηγεσία του πρακτορείου διέταξε έρευνα και θα διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η λανθασμένη δημοσίευση, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων