Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δυνατό ΚΚΕ για να τσακιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

Όσο πλη­σιά­ζουν οι κάλ­πες του Μάη και όσο καθυ­στε­ρεί — με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης — η ολο­κλή­ρω­ση της δίκης της Χρυ­σής Αυγής, τόσο περισ­σό­τε­ρο η ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία απο­θρα­σύ­νε­ται. Καθό­λου τυχαία, στην ημε­ρή­σια διά­τα­ξη των χρυ­σαυ­γί­τι­κων εμε­σμά­των βρί­σκε­ται ο ωμός αντι­κομ­μου­νι­σμός και οι χυδαί­ες επι­θέ­σεις προς το ΚΚΕ.

Τα ναζι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα, άλλω­στε, γνω­ρί­ζουν καλά ποιός είναι ο πραγ­μα­τι­κός τους αντί­πα­λος: Δεν είναι τα αστι­κά κόμ­μα­τα, η ΝΔ και η σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι κομ­μου­νι­στές και το ΚΚΕ. Θυμού­νται ποιος τσά­κι­σε τους ιδε­ο­λο­γι­κούς τους προ­γό­νους στο Δεύ­τε­ρο Παγκό­σμιο Πόλε­μο, τους πονά το Στά­λιν­γκραντ, η κόκ­κι­νη σημαία στο Ράιχ­σταγκ, η ηρω­ϊ­κή αντί­στα­ση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και αργό­τε­ρα η επο­ποι­ία του ΔΣΕ. Γι’ αυτό ξερ­νούν αντι­κομ­μου­νι­σμό και συκοφαντίες.

Τα τελευ­ταία χρό­νια απο­κα­λύ­φθη­κε, πέραν πάσης αμφι­βο­λί­ας, το εγκλη­μα­τι­κό πρό­σω­πο της Χρυ­σής Αυγής. Μιας συμ­μο­ρί­ας- μαντρό­σκυ­λο του κεφα­λαί­ου- που ο εγκλη­μα­τι­κός, δολο­φο­νι­κός της χαρα­κτή­ρας πηγά­ζει από την ίδια την σάπια ιδε­ο­λο­γία της: Το ναζι­σμό — φασισμό.

Εδώ είναι, λοι­πόν, που πρέ­πει να βγουν συμπε­ρά­σμα­τα και να τελειώ­νουν, μια για πάντα, οι όποιες αυτα­πά­τες για όλους όσους συνε­χί­ζουν, με τον έναν ή με τον άλλο τρό­πο, να στη­ρί­ζουν την χρυ­σαυ­γί­τι­κη συμ­μο­ρία. Ο ψηφο­φό­ρος του 2012- που «δεν ήξε­ρε» και «δε γνώ­ρι­ζε» τι εστί Χρυ­σή Αυγή - δεν δικαιού­ται σήμε­ρα να παρι­στά­νει τον ανή­ξε­ρο και τον ανυ­πο­ψί­α­στο.

- Σήμε­ρα γνω­ρί­ζει καλά ποιοι δολο­φό­νη­σαν τον Παύ­λο Φύσ­σα και τον Σαχ­ζάτ Λουκμάν.

- Γνω­ρί­ζει ποιοι διέ­πρα­ξαν εκα­το­ντά­δες δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις σε εργά­τες και μετανάστες.

- Ξέρει καλά ποιοι προ­σκυ­νούν τον Χίτλερ και το Μου­σο­λί­νι, ποιοι χαι­ρε­τούν ναζι­στι­κά και φέρουν σβά­στι­κες στο σώμα τους. Είναι οι ίδιοι που μολύ­νουν το μυα­λό και την ψυχή ανή­λι­κων παι­διών, μαθαί­νο­ντας τα να φωνά­ζουν «heil Hitler».

- Είναι ενή­με­ρος για το ρόλο της Χρυ­σής Αυγής ως τσι­ρά­κι των εφο­πλι­στών. των μεγα­λο­βιο­μη­χά­νων και της μεγα­λο­ερ­γο­δο­σί­ας. Εκα­το­ντά­δες είναι τα παρα­δείγ­μα­τα όπου τα ναζι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα, ως μπρά­βοι του κεφα­λαί­ου, επι­χεί­ρη­σαν να τρο­μο­κρα­τή­σουν και να εκφο­βί­σουν εργα­ζό­με­νους κατά τη διάρ­κεια απερ­για­κών κινητοποιήσεων.

- Σήμε­ρα, είναι πασι­φα­νής ο πατρι­δο­κά­πη­λος ρόλος της δολο­φο­νι­κής οργά­νω­σης που κραυ­γά­ζει υπο­κρι­τι­κά για την Συμ­φω­νία των Πρε­σπών ενώ δε βγά­ζει άχνα για το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών στα Βαλκάνια.

Σε αυτό το σημείο, λοι­πόν, είναι που προ­κύ­πτει το ερώ­τη­μα: Τι σημαί­νει ψήφος και στή­ρι­ξη προς τη Χρυ­σή Αυγή; Την απά­ντη­ση τη δίνει η ίδια η ιστορία:

Το 1933 οι ψηφο­φό­ροι του κόμ­μα­τος του Χίτλερ δεν ήταν όλοι Ναζί, φασί­στες και εγκλη­μα­τί­ες. Ωστό­σο ο Χίτλερ, ο Γκέ­μπελς και το σινά­φι τους ήταν και Ναζί και φασί­στες και εγκληματίες.

Κατά τη διάρ­κεια της φασι­στι­κής-ναζι­στι­κής Κατο­χής 1941–1944, όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρό­πο στή­ρι­ζαν και βοη­θού­σαν τους κατα­κτη­τές δεν είναι απα­ραί­τη­τα όλοι ναζι­στές και οπα­δοί του Χίτλερ. Ήταν ωστό­σο συνερ­γά­τες των Ναζί και συνέ­νο­χοι στα φρι­κτά εγκλή­μα­τα των κατα­κτη­τών ενά­ντια στον ελλη­νι­κό λαό.

Γι’ αυτό οποια­δή­πο­τε στή­ρι­ξη στην χρυ­σαυ­γί­τι­κη συμ­μο­ρία σημαί­νει ηθι­κή συναυ­τουρ­γία στα εγκλή­μα­τα της και ξέπλυ­μα της απάν­θρω­πης ναζι­στι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας της. Της ίδιας ιδε­ο­λο­γί­ας που ο ελλη­νι­κός λαός την πλή­ρω­σε με βαρύ­τα­το φόρο αίμα­τος, στο Βιάν­νο, στο Δίστο­μο, στα Καλά­βρυ­τα, στο Κομ­μέ­νο, στο Κοντο­μα­ρί, στα Κεδρύλ­λια, στο Χορ­τιά­τη και αλλού.

Ψήφο στο ΚΚΕ για να τσακιστούν οι φασίστες

Μονα­δι­κή συνε­πής δύνα­μη ενά­ντια στο φασι­σμό-ναζι­σμό και το σύστη­μα που τον γεν­νά και τον ανα­πα­ρά­γει ήταν και είναι το ΚΚΕ.

Η μαζι­κή στή­ρι­ξη στα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ και της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στις επερ­χό­με­νες εκλο­γές είναι καθο­ρι­στι­κή για να γκρε­μι­στεί από την τρί­τη θέση το ναζι­στι­κό-εγκλη­μα­τι­κό μόρ­φω­μα της Χρυ­σής Αυγής.

Οι εργα­ζό­με­νοι, η νεο­λαία, ο λαός αυτής της χώρας οφεί­λουν να γυρί­σουν την πλά­τη στους σύγ­χρο­νους ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες και υμνη­τές του Χίτλερ και της Χού­ντας, να τους απο­μο­νώ­σουν και με την οργα­νω­μέ­νη πάλη τους να τους τσα­κί­σουν πολι­τι­κά, στέλ­νο­ντας τους μια και καλή εκεί που ανή­κουν: Στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της Ιστορίας.

____________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο