Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δύο 15χρονοι μεταξύ των 39 Βιετναμέζων που βρέθηκαν νεκροί στο «φορτηγό της φρίκης»

Δύο έφη­βοι ηλι­κί­ας 15 ετών βρί­σκο­νται μετα­ξύ των 39 Βιετ­να­μέ­ζων μετα­να­στών που βρέ­θη­καν νεκροί, στα τέλη Οκτω­βρί­ου, σε ένα φορ­τη­γό ψυγείο, κοντά στο Λον­δί­νο, τα ονό­μα­τα των οποί­ων έδω­σε σήμε­ρα στη δημο­σιό­τη­τα η βρε­τα­νι­κή αστυνομία.

Οι μετα­νά­στες, 31 γυναί­κες και 8 άνδρες, τα πτώ­μα­τα των οποί­ων βρέ­θη­καν στις 23 Οκτω­βρί­ου σε ένα κοντέι­νερ, σε μια υπό­θε­ση που προ­κά­λε­σε σοκ στη χώρα, προ­έρ­χο­νται από επτά δια­φο­ρε­τι­κές επαρ­χί­ες του Βιετ­νάμ, ενώ οι 20 εξ αυτών από την επαρ­χία Νγκ­χε Αν (κεντρι­κά) και δέκα από την επαρ­χία Χα Τινχ.

Από τις πλη­ρο­φο­ρί­ες που έδω­σαν οι οικο­γέ­νειες στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο στο Ανόι κατα­γρά­φε­ται η δια­δρο­μή ορι­σμέ­νων εξ αυτών:

Ο 15χρονος Νγκου­γέν Χούι Χουνγκ έφυ­γε από το χωριό του για να συνα­ντή­σει τους γονείς τους που κατοι­κούν στην Αγγλία. Η αδελ­φή του, η οποία ζει στη Νότια Κορέα, είχε δημο­σιεύ­σει στο Facebook την είδη­ση της εξα­φά­νι­σής του.

Η 26χρονη Παμ Τι Τρα Μι έστει­λε ένα δρα­μα­τι­κό sms στους συγ­γε­νείς της, λίγες ώρες πριν από την ανα­κά­λυ­ψη της σορού της. «Μαμά, μπα­μπά, σας αγα­πώ πολύ. Πεθαί­νω, δεν μπο­ρώ πλέ­ον να ανα­πνεύ­σω». Είχε ανα­χω­ρή­σει από το Βιετ­νάμ στις 3 Οκτω­βρί­ου και είχε δανει­στεί πολ­λά χρή­μα­τα για να κατα­φέ­ρει να πλη­ρώ­σει το ταξί­δι της.

Ο 18χρονος Χόανγκ Βαν Τιεπ είναι ένα ακό­μα από τα θύμα­τα, εκ των οποί­ων το μεγα­λύ­τε­ρο σε ηλι­κία είναι 44 ετών. Είχε εγκα­τα­λεί­ψει το σχο­λείο και δεν ήθε­λε να γίνει ψαράς. Άφη­σε το Βιετ­νάμ, πριν από έναν χρό­νο, μαζί με τον ξάδελ­φό του Νγκου­γέν Βαν Χουνγκ, 33 ετών, που επί­σης πέθα­νε στο φορ­τη­γό. Σκό­πευε να πάει στη Γαλ­λία όπου είχε προ­σλη­φθεί για να πλέ­νει πιά­τα σε ένα εστιατόριο.

Την 21η Οκτω­βρί­ου, έγρα­ψε στους γονείς του ζητώ­ντας τους το ποσό των 13.000 δολα­ρί­ων προ­κει­μέ­νου να μετα­βεί στη Γαλ­λία. Αυτή ήταν η τελευ­ταία φορά που οι δικοί του είχαν νέα του.

«Ήταν μια πολύ σημα­ντι­κή δια­δι­κα­σία και η ομά­δα μας εργά­στη­κε σκλη­ρά για να δώσει απα­ντή­σεις στις οικο­γέ­νειες που ανη­συ­χούν και φοβού­νται ότι οι αγα­πη­μέ­νοι τους ενδε­χο­μέ­νως βρί­σκο­νται μετα­ξύ εκεί­νων των οποί­ων το τρα­γι­κό ταξί­δι τους τελεί­ω­σε στις ακτές μας» δήλω­σε ο Τιμ Σμιθ, ο επι­κε­φα­λής της έρευ­νας στη Βρετανία.

Οι οικο­γέ­νειες, βυθι­σμέ­νες στο πέν­θος, έχουν ειδο­ποι­η­θεί και ανα­μέ­νουν τον επα­να­πα­τρι­σμό των σορών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο