Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Σάμου, της Χίου, των άλλων νησιών και στον τουρκικό λαό

«Αυτές τις στιγ­μές η σκέ­ψη μας δε μπο­ρεί παρά να βρί­σκε­ται στους κατοί­κους της Σάμου και της Χίου, που έζη­σαν τη σημε­ρι­νή περι­πέ­τεια με το μεγά­λο σει­σμό. Μια ακό­μα φυσι­κή κατα­στρο­φή που στοι­χί­ζει ανθρώ­πι­νες ζωές. Ειδι­κά για τα δυο παι­διά που χάθη­καν εκφρά­ζου­με τα βαθιά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στις οικο­γέ­νειές τους. Θέλου­με επί­σης να εκφρά­σου­με τη συμπα­ρά­στα­ση και την αλλη­λεγ­γύη μας στους κατοί­κους των νησιών, την ευχή να είναι καλά στην υγεία τους, αλλά και την ανά­γκη τα προ­βλή­μα­τα γρή­γο­ρα να ξεπε­ρα­στούν και να αντιμετωπιστούν.

Στέλ­νου­με όμως την αλλη­λεγ­γύη μας και στο γει­το­νι­κό τουρ­κι­κό λαό που από ό,τι φαί­νε­ται υφί­στα­ται εξί­σου οδυ­νη­ρά τις συνέ­πειες του σει­σμού. Όλα αυτά έρχο­νται να μας θυμί­σουν ότι οι λαοί δεν έχουν τίπο­τε μετα­ξύ τους να χωρί­σουν, για­τί βιώ­νουν τα ίδια προ­βλή­μα­τα, τα ίδια βάσα­να» ανέ­φε­ρε σχε­τι­κά με το σημε­ρι­νό σει­σμό στη Σάμο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στην αρχή της ομι­λί­ας του στην εκδή­λω­ση — βιβλιο­πα­ρου­σί­α­ση για την έκδο­ση για τη δίκη της Χρυ­σής Αυγής.

 

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο